Stranica 21 od 25 PrviPrvi ... 111920212223 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 1237

Tema: Zagreb ne voli djecu

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Beti to nema veze s vrticem. Predskola se organizira u nekim mjestima u vrticima i za sve predskolarce ima mjesta. Ali to nije cijelodnevni program. I nije isto sto i vrtic. U vrticu postoje predskolske grupe koje uz program predskole imaju i dr. aktivnosti. I ta djeca su u programu od 10 sati.
    Nisam pisala o predškoli, nego o jaslicama i vrtiću. Postovi su na ovoj temi bili vrlo rezolutni, narocito da djeca koja nisu u vrtiću i koja su doma s mamama, nonama, tetama...nisu sposobna za socijalizaciju i ne znaju ni dio onoga sto vrtićka djeca znaju.
    A to očito nije istina, jer vlast ne poduzima nista u vezi odgoja djece od 1 do 6 godina.
    Vlast smatra da vrtići nisu odgojno-obrazovne ustanove, nego čuvalista za one koji "ispunjavaju uvjete".
    Mozda je tako i bolje nego da od 3-4 godine moraju u institucije. Neka njih doma s mamama, tetama, nonama, tatama...samo nek' imaju nekoga.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 12.06.2022. at 13:30

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kao što si rekla, papir podnosi svašta, jer smo upravo saznali da ako vlast ne smatra potrebnim/ne nalazi sredstava/we nešto riješiti, onda to zapravo nije bitno.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam pisala o predškoli, nego o jaslicama i vrtiću. Postovi su na ovoj temi bili vrlo rezolutni, narocito da djeca koja nisu u vrtiću i koja su doma s mamama, nonama, tetama...nisu sposobna za socijalizaciju i ne znaju ni dio onoga sto vrtićka djeca znaju.
    A to očito nije istina, jer vlast ne poduzima nista u vezi odgoja djece od 1 do 6 godina.
    Vlast smatra da vrtići nisu odgojno-obrazovne ustanove, nego čuvalista za one koji "ispunjavaju uvjete".
    Mozda je tako i bolje nego da od 3-4 godine moraju u institucije. Neka njih doma s mamama, tetama, nonama, tatama...samo nek' imaju nekoga.
    Ponovo sam proucila onaj pravilnik o upisima za Split. Ipak se ne mogu prijaviti djeca ciji je jedan roditelj nezaposlen i djeca ciji je roditelj na porodiljnom u 8,10-satne vrtice - samo u 5,6- satne programe. Al oni se uopce ne spominju kao problematicna kategorija.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo nije dugo je trebalo za bar jedan upis o "institucijama" i neka njih čuvaju none i mame sigurno im je bolje nego u instituciji. Pogotovo dok te grad plaća 7000kn/mjesečno

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Kao što si rekla, papir podnosi svašta, jer smo upravo saznali da ako vlast ne smatra potrebnim/ne nalazi sredstava/we nešto riješiti, onda to zapravo nije bitno.
    Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Evo nije dugo je trebalo za bar jedan upis o "institucijama" i neka njih čuvaju none i mame sigurno im je bolje nego u instituciji. Pogotovo dok te grad plaća 7000kn/mjesečno
    Zar ja stvarno tako nerazumljivo pišem ili vi jednostavno ne shvaćate?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mislim da je poanta u tome da je (bar) grad Zagreb, a i opcenito neki dijelovi drustva, "navalio" da je za djecu neusporedivo bolje biti u vrticu nego kuci s roditeljima (svejedno s kim), a onda se pokazalo da za cijeli niz djece (djeca nezaposlenog roditelja, djeca roditelja na porodiljnom, djeca mladja od neke dobi na datum 31. kolovoza) u nasim najgusce naseljenim gradovima jako tesko upast u vrtic - a sve to izgleda nikog iz uprave tih gradova previse ne dira.

Drugi problem je sto se izgleda problem viska neupisanih koji zadovoljavaju uvjete rijesava prenatrpavanjem grupa - pa je opet pitanje kako se moze tako rezolutno tvrdit da je djeci bolje u prenatrpanom vrticu nego doma. Ja sam doduse za vrtic, cak i s velikom grupom (meni se to ne cini kljucnim problemom), ali da postoji nesklad izmedju rijeci i akcija, meni se cini da itekako postoji.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 13.06.2022. at 08:36

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, nisam stara ali dugo pamtim. Hrvatski nacionalni obrazovni standard (HNOS) izašao je negdje u vrijeme dok su moja djeca bila u vrtiću. U to vrijeme jako se puno govorilo i pisalo o rasterećenju odgojnih skupina, poboljšanju uvjeta u vrtićima i slično, a standard je to i definirao... Rezultat u praksi - nula bodova. Samo su preslagali raspoloživ broj mjesta, novih objekata gradilo se malo ili ništa. Ja sam se još prije 20 godina čudom čudila kad mi je poznanik (politički eksponiran) ponudio vezu za smještaj djece u jaslice. Do tada pojma nisam imala da nema mjesta, niti me bilo briga, isto kao što sada o tome ne promišlja nitko osim onih koji su direktno zainteresirani... Veza za vrtić, svašta! Tako sam onda mislila. Nekim čudom nije mi ta veza zatrebala, djeca su uredno smještena redovnim putem, ne baš u najbliži, ali drugi vrtić u susjedstvu (razlika u udaljenosti je 500 metara, nebitno). To je bilo debelo prije mjera roditelj-odgojitelj, ali i u ono vrijeme postojali su uvjeti koje je trebalo zadovoljiti. Godinu ili dvije kasnije, već je bila tolika gužva da susjed nije uspio svog mlađeg sina smjestiti u isti vrtić iako je stariji uredno bio tamo. A sad natrag na temu - da se lova koja je potrošena na mjere roditelj-odgajatelj preusmjerila na izgradnju novih objekata ili adaptaciju postojećih prostora za tu svrhu+zapošljavanje osoblja, ne bi mi sad o tome pisali.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da, al nemas nikakvu garanciju da bi se, da se nije ulozilo u roditelje odgojitelje, ulozilo u vrtice. I da se nije ulagalo u stadion Maksimir (koliko ono, oko milijardu kuna?), mogla se napravit hrpa vrtica... evo, mi u Splitu ni u roditelje odgojitelje ni u stadion (mislim) ni u ista drugo gradjanima korisno pa opet nista od vrtica!
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 13.06.2022. at 09:41

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nemam nikakvu garanciju, ali bratemili, stadion je vlasništvo pripadajućeg nogometnog kluba, a ne države ili grada. To je još jedan primjer našeg apsurdistana. Nemam ni garanciju da opet neće opaliti po džepu građane Zagreba i sve druge za sve promašene investicije. Nešto se ipak pomaknulo nakon završetka MB-ove ere: https://baustela.hr/gradiliste/zagre...ilijarde-kuna/

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Tak se možemo s bilokojim troškom nabacivati, npr što ćemo plaćati ljude koji rade u gradu, ajmo radije graditi vrtiće.
    Svak normalna ne gleda samo iznos nego korisnost troška, pa iako se slažem da je Maksimir loše utrošeni novci, i roditelji odgajatelji su krajnje neefikasno utrošen novac za predškolsk odgoj, i zato svi to uspoređuju s puno efikasnijim načinom trošenja iste količine novaca za istu svrhu. Ne vidim zašto bi uspoređivali kruške i krumpire kad imamo kruške i kruške.

A generalno nemam pojma kakva je situacija u Splitu no u Zagrebu onako iz glave se mogu u zadnjih 15-ak godina u par susjednih kvartova sjetiti bar nekoliko novih gradskih vrtićkih prostora (Vrbani 3 objekt, Vrbani 2 objekt, pomoćni objekt u starim Vrbanima, glavni objekt na Jarunu, pomoćni objekt na Jarunu - to je sve u krugu par km) i dosta se uloažilo jedne godine u energetsku obnovu vrtića (npr objek na Jarunu, Vrbanima, 2 na Rudešu, Cvjetno naselje...).
    Tako da reć da grad nije briga nije istina, ali isto tako trebalo bi uložiti hitno bar dvostruko da kapaciteti budu zadovoljavajući za sve. Plus kapaciteti nisu ravnomjerno raspoređeni u odnosu na potrebe, postoje dijelovi grada gdje ima puno male djece i tamo treba više vrtića i postoje dijelovi grada gdje ima jako malo djece i tamo su kapaciteti zadovoljavajući.

Također, postoje i privatni vrtići i to dosta njih, i tamo ima puno mjesta i oni se također dosta pootvarali, s izuzetkom valjda ovog korona razdoblja kad je dosta toga stalo.

Treća priča su naravno škole, koje isto u gusto naseljenim kvartovima trebaju hitna proširenja i investiciju, još jedno mjesto gdje bi pola milijarde kuna godišnje se moglo puno efikasnije iskoristiti za svu djecu a ne samo privilegiranih nekoliko...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku

A generalno nemam pojma kakva je situacija u Splitu no u Zagrebu onako iz glave se mogu u zadnjih 15-ak godina u par susjednih kvartova sjetiti bar nekoliko novih gradskih vrtićkih prostora (Vrbani 3 objekt, Vrbani 2 objekt, pomoćni objekt u starim Vrbanima, glavni objekt na Jarunu, pomoćni objekt na Jarunu - to je sve u krugu par km) i dosta se uloažilo jedne godine u energetsku obnovu vrtića (npr objek na Jarunu, Vrbanima, 2 na Rudešu, Cvjetno naselje...).
    Tako da reć da grad nije briga nije istina, ali isto tako trebalo bi uložiti hitno bar dvostruko da kapaciteti budu zadovoljavajući za sve.
    Pa eto, to je super. Al ni to nije nesto sto se bas spominje. Ovako, van Zagreba, stjece se dojam da se ulagalo samo u roditelje odgajatelje, a nista u vrtice.

U Splitu ne znam da se otvorio neki novi vrtic, a da nije rijec o prenamjenjenom, cesto vrlo malom (s obzirom na broj djece) gradskom prostoru. No, mozda i nisam informirana.

Sto se tice trosenja novca, ja bas mislim da treba sve troskove sagledati, pa prvo odbaciti najnepotrebnije. Naravno, kad je rije o proslosti, nista se ne moze odbaciti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovo je tako nezahvalna situacija. Nemaju mjesta u vrtićima ni za ovo što bude bez roditelja odgajatelja. Ukine li sud mjeru gdje će djeca? Baš slušam neki dan na igralištu, baka čuva dijete jer nisu dobili mjesto u vrtiću. Baka ima štaku. Jasno je da nemaju svi bake i da neke bake nisu u mogućnosti. Ili djedovi, da budem korektna.
    Na neki način, bezobrazno je to iz moje tipkovnice, ali kao da činimo uslugu ovom Gradu, za koju nema mjesta. Kad ne bi bilo mjere situacija bi bila još i usijanija.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Je baš uslugu i gradu i građanima, i to za sitinicu od pola milijarde kuna godišnje

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Isto tak bi plaćal i vrtićima. Ne istu svotu, ali s obzirom da nemaju vrtića, to u ovom trenutku je usluga.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kad sam ja upisivala malog, isto su mi svi govorili da ako i ne upadne, da ne brinem, jer su neke od njih vrlo brzo, tipa u listopadu, pozvali da su ipak dobili mjesto. Ja nisam bila zadovoljna s grupom u koju su malog stavili pa sam doplatila posebni program, na malo udaljenijoj lokaciji i tu sam bila zadovoljna. Nekome sam oslobodila mjesto u standardnoj grupi
    Vjerojatno se čekaju ta neka preparkiravanja na početku. Nama iz grupe odlaze neka djeca, sele se, npr. Isto tako imam kolegu iz Samobora, njegovo dijete ide u ZG vrtić. Kako i zašto, nemam pojma. Njemu je OK, jer mu je usput na posao u ZG. Sigurna sam da nije usamljen slučaj i da dio djece iz Sesveta, Zaprešića i Samobora gravitira Zagrebu, samo nemaju onda povlaštenu cijenu.

Inače, ne znam koliko ima privatnih vrtića, ali u krugu od 500 m od mene ima ih 3. Ne vjerujem da su svi prepuni. Puno jeftiniji su bili od čuvalice i prije par godina. Još ako uzmeš u obzir hranu, poveća se razlika u korist vrtića.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam ja upisivala malog, isto su mi svi govorili da ako i ne upadne, da ne brinem, jer su neke od njih vrlo brzo, tipa u listopadu, pozvali da su ipak dobili mjesto. Ja nisam bila zadovoljna s grupom u koju su malog stavili pa sam doplatila posebni program, na malo udaljenijoj lokaciji i tu sam bila zadovoljna. Nekome sam oslobodila mjesto u standardnoj grupi
    Vjerojatno se čekaju ta neka preparkiravanja na početku. Nama iz grupe odlaze neka djeca, sele se, npr. Isto tako imam kolegu iz Samobora, njegovo dijete ide u ZG vrtić. Kako i zašto, nemam pojma. Njemu je OK, jer mu je usput na posao u ZG. Sigurna sam da nije usamljen slučaj i da dio djece iz Sesveta, Zaprešića i Samobora gravitira Zagrebu, samo nemaju onda povlaštenu cijenu.

Inače, ne znam koliko ima privatnih vrtića, ali u krugu od 500 m od mene ima ih 3. Ne vjerujem da su svi prepuni. Puno jeftiniji su bili od čuvalice i prije par godina. Još ako uzmeš u obzir hranu, poveća se razlika u korist vrtića.
    Ti zbilja želiš reći da misliš da Sesvete nisu Zagreb?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ti zbilja želiš reći da misliš da Sesvete nisu Zagreb?
    Uffff, jesam se provalila!
    I to bas na ovoj temi

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Srusena odluka zagrebackog vodstva o ukidanju naknade roditelju odgajatelju. Tako da nema brige za mjesta u vrticima.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sljedeci front je valjda zabrana pobacaja u Zagrebu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Srusena odluka zagrebackog vodstva o ukidanju naknade roditelju odgajatelju. Tako da nema brige za mjesta u vrticima.
    Sorry ali očekivano jer je takav postupak bio nezakonit i to je nas par (koje uopće nismo nužno za tu mjeru !!!) otpočetka tvrdilo.
    Da nema pravne osnove, Sud zasigurno ne bi tako presudio.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sljedeci front je valjda zabrana pobacaja u Zagrebu.
    bilo bi zanimljivo vidjeti svjetski presedan zabrane pobačaja na razini grada a ne države...hahaha šalim se malo i ja.

Nadam se da tako nešto nećemo doživjet ni mi, ni naša djeca.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Sorry ali očekivano jer je takav postupak bio nezakonit i to je nas par (koje uopće nismo nužno za tu mjeru !!!) otpočetka tvrdilo.
    Da nema pravne osnove, Sud zasigurno ne bi tako presudio.
    Da, hrvatsko pravosuđe baš ulijeva povjerenje

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U 5 godina mjere roditelj- odgojitelj je rođeno skoro 1800 treće ili iduće djece u odnosu na petogodišnje razdoblje prije mjere.
    Ipak je postigla svrhu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pa na par stranica ranije si tvrdila suprotno, bilo je "uzdanica" i više na temi da će Sud presuditi na kraju ispravno i da odluka nije pravomoćna.
    Sad se ploča mijenja haha a da je Sud presudio drugačije bilo bi eto vidite da je postojao pravni temelj da se takvu odluku ukine

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Naravno da nije pravedno da tu mogućnost nemaju sve majke, ali neka bar neke.
    I neka polako smanjuju prava, jer povećati neće, ali lakše će im proći. Navikli smo na sve manje prava, treniraju nas već više od dva desetljeća.
    Ali, sad ćemo dobiti euro i ukinut će granice prema EU. Što nam više treba :D

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    U 5 godina mjere roditelj- odgojitelj je rođeno skoro 1800 treće ili iduće djece u odnosu na petogodišnje razdoblje prije mjere.
    Ipak je postigla svrhu.
    U isto to vrijeme je velik broj mladih iselilo zbog raznoraznih bandicevaca.
    Da sam Tomasevic, raspisala bih nove izbore, kao i Puljak. Buduci da je stvarno dobio izbore zbog toga sto je zagrepcanima pun kufer te mjere, a nije dobro odradio ukidanje. Ako ima i dalje podrsku gradjana, ok, ovako zbilja ne znam na cemu bi pocivao njegov legitimitet.
    Naravno, ni ja ne vjerujem u hrvatsko pravosuđe. Zar ima itko da vjeruje?!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Upitno je, ali preteže puno više na stranu NE, jesu li ovdje uopće u igri stečena prava.
    Znamo li što su ona po definiciji? Subjektivna prava koja se temelje na osnovnim ljudskim pravima, ali ta prava moraju biti utvrđena nekom hijerahijski snažnom normom.

Jest da sam malo zahrđala od faksa na tu temu, jer se bavim sasvim drugom granom prava, ali ukoliko se odluči da je ukidanje bilo nezakonito, jako će me zanimati razlozi na kojima će se temeljiti takav stav.
    Jel možda netko vidio na temelju čega je Sud presudio? Ne pratim portale.
    Zasigurno se pozivaju na potpisane zaključke i rješenja između korisnika mjere i Grada, kao stečena prava.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da sam Tomasevic, raspisala bih nove izbore, kao i Puljak. Buduci da je stvarno dobio izbore zbog toga sto je zagrepcanima pun kufer te mjere, a nije dobro odradio ukidanje. Ako ima i dalje podrsku gradjana, ok, ovako zbilja ne znam na cemu bi pocivao njegov legitimitet.
    a da je presuda Suda drugačija jel bi onda vjerovala u njenu ispravnost? Samo pitam.

Naravno da je loše odradio ukidanje kad je pristup bio vrlo amaterski. Ne smije se tako ishitreno istupat da prije ne provjeriš s pravnim timom sve detalje i mogućnosti, izvedivost.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.07.2022. at 12:35

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Osobno sam se nadala da ce se to ukinuti pa sam druge propuste poput neodrzavanja parkova, djecjih igralista, biciklistickih staza i smeća posvud tolerirala. Nije na gradonacelniku da popravlja sprave na djecjem igralistu i kosi travu, ali ocito mu je cijela struktura neposlusna bandiceva ekipa.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ajme Lili s "ne pratim portale"... pa zar ćeš prije vjerovati što ti nešto ovdje napišemo nego nedajbože portalu? .
    Šta ako ti stavim link, hoćeš otvoriti?

Vidim komentare na fejsu da nije još sve gotovo, a i Tomašević je nešto natuknuo (Lili, kopirala s portala ).

Razočarani smo odlukom suda i dalje ćemo vidjeti koja su nam pravna sredstva da se to promijeni. Ostavljen je manevarski prostor da se odluka promijeni. Mi ne možemo imati situaciju da više od pola milijarde sredstava imamo zamrznuto

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a da je presuda Suda drugačija jel bi onda vjerovala u njenu ispravnost? Samo pitam.

Naravno da je loše odradio ukidanje kad je pristup bio vrlo amaterski. Ne smije se tako ishitreno istupat da prije ne provjeriš s pravnim timom sve detalje i mogućnosti, izvedivost.
    Lili, da je presuda drugacija, u meni bi se javio tracak optimizma za ovaj grad, a ne za pravosuđe. To je predubok problem da bi jedna presuda vratila povjerenje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Osobno sam se nadala da ce se to ukinuti pa sam druge propuste poput neodrzavanja parkova, djecjih igralista, biciklistickih staza i smeća posvud tolerirala. Nije na gradonacelniku da popravlja sprave na djecjem igralistu i kosi travu, ali ocito mu je cijela struktura neposlusna bandiceva ekipa.
    Jedno je imat želje i znat kojim smjerom želiš ići, a posve drugo da prethodno provjeriš jel ti administrativni i zakonski okvir to dozvoljava.
    Slična priča kao s otkazima. Postoje zakoni i procedure koje se moraju ispoštovati, nema zalijetanja.

Primjer javne nabave za odvoz smeća i gradnja vrtića/adaptacija novih gradskih prostora za vrtiće, pa zna se koliko te procedure gutaju vremena, natječaj, žalbe, realizacija...nismo mala djeca. Iz tog razloga se puno dobrih ideja pretvprilo u fijasko jer propadaju već u 1. fazi "realizacije". Nažalost.

a što se tiče smeća netko mi je nedavno poslao dobar link u kojem je sve pojašnjeno, ako nađem na what s upu pošaljem. Nije sve u "sabotiranju" nego realnim problemima koji se ne rješavaju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lili, da je presuda drugacija, u meni bi se javio tracak optimizma za ovaj grad, a ne za pravosuđe. To je predubok problem da bi jedna presuda vratila povjerenje.
    Kužim.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme Lili s "ne pratim portale"... pa zar ćeš prije vjerovati što ti nešto ovdje napišemo nego nedajbože portalu? .
    Šta ako ti stavim link, hoćeš otvoriti?

Vidim komentare na fejsu da nije još sve gotovo, a i Tomašević je nešto natuknuo (Lili, kopirala s portala ).
    nema šanse, ne otvaram 90% linkova ovdje, onda mogu i po portalima gubit vrijeme. Ne da mi se, eventualno da se dosađujem a to je vrlo rijetko. Samo sam na Rodi i to je to.

nisma nikad u životu ovdje samo ukopirala link a da nisam prethodno napisala bar kratko o čemu se radi na linku, da ne gube ljudi vrijeme otvarajući i čitajući ako ih to ne zanima. Vrijeme je novac

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jel možda netko vidio na temelju čega je Sud presudio? Ne pratim portale.
    Zasigurno se pozivaju na potpisane zaključke i rješenja između korisnika mjere i Grada, kao stečena prava.
    - Osporavana odluka nema povratno djelovanje, nego je riječ o kvazi retroaktivnosti… Polazeći od pravne teorije, pribavljenih mišljenja profesora s tri pravna fakulteta, korisnici konkretne mjere imali su legitimna očekivanja utemeljena na pravomoćnim upravnim aktima. Stoga je u konkretnom predmetu bilo potrebno provesti test razmjernosti. Smatram da je test razmjernosti pokazao da su ciljevi koje je Grad Zagreb želio postići donošenjem osporavane mjere legitimni, međutim, mišljenja sam da nova mjera nije razmjerna cilju koji se novom mjerom želio postići - poručili su.

https://www.24sata.hr/news/visoki-up...akonito-846392

Evo i dodatno od Tomaševića
    Ponovio je kako je mjera nepravedna, a da nije polučila niti demografski efekt.

- A to da možemo mijenjati tu odluku nije na kraju osporio sud potvrdio iako su cijelo vrijeme tvrdili različiti politički akteri da se to ne smije mijenjati i da su to stečena prava. Očito se može i mi ćemo to itekako mijenjati - naglasio je.

Poručio je kako najprije moraju vidjeti koja je točno odluka suda pa u skladu s time donositi i rebalans proračuna.
    Posljednje uređivanje od Vrci : 05.07.2022. at 12:44

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ali ja cak i nisam sigurna da je Tomasivicev tim napravio toliko propusta kod ukidanja mjere. Mislim da je naprosto bilo politicki vazno srusiti to ukidanje, jer s tim najvjerojatnije pada i sam Tomasevic. Buduci da mi je vrlo bliska osoba zavrsila u zatvoru, za nesto za sto se u pravilu dobivala uvjetna, jer je to bilo politicki vazno za nekoga, sprega desne politike i pravosuđa mi je jako jasna i gadljiva.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    - Osporavana odluka nema povratno djelovanje, nego je riječ o kvazi retroaktivnosti… Polazeći od pravne teorije, pribavljenih mišljenja profesora s tri pravna fakulteta, korisnici konkretne mjere imali su legitimna očekivanja utemeljena na pravomoćnim upravnim aktima. Stoga je u konkretnom predmetu bilo potrebno provesti test razmjernosti. Smatram da je test razmjernosti pokazao da su ciljevi koje je Grad Zagreb želio postići donošenjem osporavane mjere legitimni, međutim, mišljenja sam da nova mjera nije razmjerna cilju koji se novom mjerom želio postići - poručili su.

https://www.24sata.hr/news/visoki-up...akonito-846392

Evo i dodatno od Tomaševića
    Ponovio je kako je mjera nepravedna, a da nije polučila niti demografski efekt.

- A to da možemo mijenjati tu odluku nije na kraju osporio sud potvrdio iako su cijelo vrijeme tvrdili različiti politički akteri da se to ne smije mijenjati i da su to stečena prava. Očito se može i mi ćemo to itekako mijenjati - naglasio je.

Poručio je kako najprije moraju vidjeti koja je točno odluka suda pa u skladu s time donositi i rebalans proračuna.
    Vrci hvala do neba, to je to - pravomoćni upravni akti.

a ono mi ćemo itekako mijenjati šta reć..opet amatersko zaletavanje...neće moć zakonski prismrdit ranije stečenim pravima.
    Prvo se pročita sudska presuda, zatražiš pravni tim da ti je protumače pa onda daješ izjave za medije :/ ovo je neozbiljno i amaterski totalka.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo našla u porukama, malo daje jasniju sliku problema odvoza smeća:

https://www.24sata.hr/news/tomasevic...ad-2022-843504

To mi je frend poslao nakon što smo komentirali da su nam kvartovi u nikad gorem izdanju, nepokošena trava, smeće na sve strane.. i razmišljali da se možda radi o bojkotu zaposlenih kao i ti, no ipak ima više čimbenika.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vrci hvala do neba, to je to - pravomoćni upravni akti.

a ono mi ćemo itekako mijenjati šta reć..opet amatersko zaletavanje...neće moć zakonski prismrdit ranije stečenim pravima.
    Prvo se pročita sudska presuda, zatražiš pravni tim da ti je protumače pa onda daješ izjave za medije :/ ovo je neozbiljno i amaterski totalka.
    Lili, ako ja dobro razumijem, da su mogli bolje dokazati u tom testu razmjernosti da je nova mjera razmjerna cilju, svi ti pravomocni akti bi bili upitni. Ili ja krivo razumijem tekst?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tako da ja ocito test razmjernosti presudio, a ne pravni dokumenti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam recimo poslala na onu aplikaciju Moj Zagreb da se spusti jedan rubnjak koji baš smeta na najdužoj biciklističkoj stazi u ZG. Jako je visok, a svi moramo preko njega i još je jedan od najprometnijih raskrižja u ZG.

Inače mi te prijave na aplikaciju rješavaju brzo (barem tu po kvartui) i baš sam se ponadala s novom vlašću da će se sredit te zelene površine, biciklističke staze i sl. općenito green priča, na kraju šipak, pa sam razočarana.

Jedino što sam uspjela u direktnoj komunikaciji sa Zrinjevcem da nam posade jedno novo drvo pred zgradom. Fakat su bilo brzi i ekspeditivni, komunikacija mobitelom. Sve za pohvalu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lili, ako ja dobro razumijem, da su mogli bolje dokazati u tom testu razmjernosti da je nova mjera razmjerna cilju, svi ti pravomocni akti bi bili upitni. Ili ja krivo razumijem tekst?
    Ako postoje pravomoćni pravni dokumenti, ne možeš ih osporit i ukinut stečena prava.

al naravno ono što možeš je ograničit ili ukinut za nove buduće korisnike uzimajući u obzir je li ta mjera polučila uspjeh ili ne.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Također sam neki dan s djecom počupala pred glavnim ulazom u zgradu sav korov i samoniklo bilje koje probija između popločanog dijela jer je izgledalo neuredno a Zrinjevac to nije ni pokosio, ni sredio. Preznojial sam se s djecom (od posla i vrućine), punu veliku vreću smeća smo počupali, pomeli lišće. Je da sam bila mortus nakon svega toga, al nije mi žao jer nam sad ljepše izgleda.

Al zar nam Grad treba počivat na pojedinicma koji čiste, kose, raščišćavaju,zvrcaju, šalju mailove... pa to je posao gradskih službi a ne moj? al eto htjela sam, pa neka sam. Ko mi kriv što mi smeta

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Lili, ja mislim da ti ponavljas isto od prije nekoliko stranica, a ne komentiras odluku suda.
    Sto se tice razocarenja u odrzavanje gradske infrastrukture, slazem se u potpunosti. Osobno me najvise bole biciklisticke staze i djecja igralista - sprave i rasvjeta. No dobro, mi s jednim djetetom cemo ipak radije platiti odgajatelje doma, nego da nam djeca sigurno mogu bicikl voziti. Jedno-ko-nijedno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ulijecem: kome da se javim za lopoce na Jarunu? Pisala src Jarun, nista, sad nekom gradskom uredu za sport i mlade.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.07.2022. at 13:16

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelrna nisam,bas sam napisala za presudu da je onakva kako sam ocekivala, pise ti da su akti pravomocni. Da nisu,bila bi osporena.

Ina33 suosjecam za lopoce,ono je komaaa, bili smo u sub tami na rostilju s djecom na poluotoku di su veslaci. Ni zaplivat se ne bih usudila da se ne spetljam sva u njima. Ona zadnja plaza gdje je i ulaz za invalide.

Nazalost ne znam ti pomoc,al ja bih probala telefonski dobit gradaki ured pa se oboruzala strpljenjem da me prespajaju.
    Uprava Jaruna je stravicna vec godinamaaa.

No drago mi je vidjet da si proaktivna i da pokusavas nac rjesenja i sama sam takva.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.07.2022. at 13:27

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena, a ne znam sta ti rec za igralista i bicik.staze, prijavljuj nema druge... a valjda ce bit vise love za druge stvari jer nece bit novih korisnika ove mjere.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Samo vam jos fali takav kaos kakav mi imamo u Splitu. Nista mi nismo dobili ovim izborima osim sto n mjeseci grad nije imap vodstvo.

Evo, ja vjerujem da je ova odluka o ukidanju ukidanja pravno utemeljena.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ja sam recimo poslala na onu aplikaciju Moj Zagreb da se spusti jedan rubnjak koji baš smeta na najdužoj biciklističkoj stazi u ZG. Jako je visok, a svi moramo preko njega i još je jedan od najprometnijih raskrižja u ZG.

Inače mi te prijave na aplikaciju rješavaju brzo (barem tu po kvartui) i baš sam se ponadala s novom vlašću da će se sredit te zelene površine, biciklističke staze i sl. općenito green priča, na kraju šipak, pa sam razočarana.

Jedino što sam uspjela u direktnoj komunikaciji sa Zrinjevcem da nam posade jedno novo drvo pred zgradom. Fakat su bilo brzi i ekspeditivni, komunikacija mobitelom. Sve za pohvalu.
    Bravo za drvo! A i za ciscenje korova

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •