Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Ne, smanjuje naknadu i za drugorođeno dijete u obitelji.
Kod mene je ta naknada od grada za novorođenče 1000-1500 kn, oko tih cifri se vrti. I ne bunimo se. No, grad sa toliko puno prihoda poput Zagreba, mogao bi zadrzati veću naknadu. Zašto ne? Ovakvo se smanjivanje odnosi na jako puno ljudi.
Smatram da vlast grada Zagreba jako griješi. Oduzeti djeci s jedne strane, a ne im dati ništa zauzvrat je greska koju će sigurno platitu na idućim izborima.
Na stranu to što je demografska situacija silno loša i samo bi rađanje puno više djece moglo pomoći. Iluzija je da će naše građanke rađati više. Popis pokazuje da nas je manje od 4 miliona. Vlast to još ne brine.
Pa ako ćemo tako onda povećava naknadu za prvo. Znači kad se smanjuje za drugo onda se ne voli djecu a kad se povećava za prvo to se preskače u komentarima. Zanimljiva logika. Malo biasd reklo bi se.

Ali generalno odavno sam već napisala ako oni na plaći "odgajaju" djecu kao posao što mi ostali radimo, volontiramo? Gdje su naši novci ako je standard plaćati "odgoj" djece. Gdje su ti novci što jučer u 19 navečer kad sam došla s posla (da u 19) vozim na trening nakon toga, držim instrukcije iz PID i fizike doma (jer su mi djeca 3 tjedna izostala s nastave i sad ih čeka hrpa testova), radim sendvič za večeru (jer više ne stižem) itd? Umjesto toga čitam kukanje ekipe koja ne radi apsolutno ništa drugo nego je doma da oni "nemaju vremena ići na posao uz odgoj djece"? Pa onda nemoj ić raditi, ali prestani očekivati da će ti društvo plaćati da ne radiš. Osim velim ako se ne uvede univerzalna državna tarifa za kuhanje/pranje/spremanje/igru u parkiću/davanje instrukcija/razvažanje doktorima/na sport/na rođendane/... i sve ostalo do sad nepoaćeno za brigu i odgoj djeteta. Ili nek svima daju isti paušal. Ko u DE.