Čudno mi je da ikoji politicar prvo odluči smanjivati i ukidati prava djece. Zar nema nekih drugih prava na kojima moze ustedjeti. Na primher, na svojoj plaći i plaći svih oko sebe. Moze svim udrugama smanjiti dotok gradskog novca na pola. Neka smanji košenje trave za 30%, samo nabadam, nemam pojma koji se rashodi grada mogu smanjivati, a da nisu na teret djece i roditelja, ali sam sigurna da postoje.
ne razumijem, jel potez ukidanja mjere apsurdan? misliš da se mjeru trebalo zadržati? pola milijarde kuna godišnje?
što je naglo u pola godine odgode primjene odluke? koliko sam shvatila, postaje primjenjiva tek u svibnju 2022
koliko vremena treba proći da ne bude nagla?
Kako naglo? Pa godinama je mjera bila na klimavim nogama , jos dok je Bandic bio na vlasti. Jer ako doneses mjeru koja je ponatalitetna nakon nekog vremena moras ju opravdati rezultatima da ona - JEST pronatalitetna i da postoje rezultati. To se nije dogodilo, nije postojala statistika koja bi opravdavala mjeru.
Obzirom da mjera nije bila zakonska, niti je imala iporiste u zakonu bilo je samo pitanje dana sto ce o opravdanisti te odredbe jednog covjeka misliti drugi ljudi koji ga zamjene.
Posljednje uređivanje od sirius : 09.11.2021. at 09:16
Npr sportskim klubovima koji su također udruge građana, a koji omogućuju djeci treniranje raznih sportova što je dokazano korisno za njihovo fizičko zdravlje i smanjenje rizičnih ponašanja, alkoholizma i ovisnosti? ili udrugama koje pružaju pomoć djeci s teškoćama u razvoju kroz organiziranje stručnih volontera koji s njima rade kao mentori? Ili udrugama koje pružaju pomoć i podršku djeci s malignim bolestima, autizmom, down sindromom, dijabetesom? Udrugama koje pružaju pomoć majkama da sebe i djecu maknu od zlostavljača, sigurnim kućama za te majke i djecu?
sori, osjetljiva tema![]()