-
moram priznati da je mene osobno iznenadilo da Zagreb nije ostvario demografski rast
Zapravo bih očekivala da Zagrebu nije potreban poticaj za demografski rast, tj očekivala bih se rast ostvaruje sam po sebi. S druge strane sve lokalne politike koje se bave poticanjem rasta stanovništva na lokalnoj razini obično to čine kako bi spriječili iseljavanje i eventualno privukli nove stanovnike. Mislim da najvećem gradu u Hrvatskoj takvo nešto nije potrebno, zbog činjenica koje sam već spomenula: najveći grad, najveće poslovno središte, centar centralizirane države, prema subvencijama građanima vjerojatno najbolji grad za život u RH.
Odnosno, mislim da nam je demografski rast potreban na nacionalnoj razini, a ako je potreban na lokalnoj, nije potreban svugdje. Zagrebu je dovoljna stagnacija. Slavonskim gradovima je potreban rast.
Tako da, čak i da je ostvaren rast, meni (a i mnogim drugima) bi mjera i dalje bila promašena. Zašto? Jer je preskupa. Koštala je skoro dvije milijarde kuna za nepostojeći rast, mogu zamisliti koliko bi se moralo uložiti da se ostvari ikakav rast.
-
Ok, Betty za sve to sto pises. No, to i dalje ne znaci da mjera nije polucila efekt povecanja broja tretje i cetvrte i... djece. Ona je mogla bit i preskupa i preovakva i onakva i zapravo na vise nacina losa, i sve jedno polucit efekt u povecanju broja djece. Kao sto je i Kerum otvorio vrtice na svoj nacin
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma