Stranica 12 od 25 PrviPrvi ... 2101112131422 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 1237

Tema: Zagreb ne voli djecu

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Matematika je jednostavna:
    Ako si ne mogu priuštiti više djece, neću ih rađati.
    Zato imam samo jedno.
    I ne očekujem da mi ga država/grad/EU/SZSS/baba-deda….hrani, školuje i sl.
    Ovom mjerom se samo poticalo da afromeđimurci iz Kozari puteva štancaju djecu bez budućnosti.
    Moja prijateljica je usvojila jedno takvo dijete.
    Dakle, mjera je totalno pronašena.
    Preskupa.
    Diskriminatorska.
    Bezvezna.
    Nepotrebna.
    Drago mi je da ju ukidaju.
    Posla ima i ja ga i dalje nudim.
    Treba mi 30 žena.
    Na pola ili puno radno vrijeme.
    Po želji.
    (Za sad se nije javio nitko)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Tomašević sigurno nije prevario svoje birače, Tomaševićevi birači su oduševljeni ukudanjem mjere.
    I ovo je vrijedno znati. Vrlo korisna informacija, rekla bih.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Znači potvrđuješ da ih ima hrpa kojima je ovo samo džeparac ali nemojmo ukidati...
    "...Barem do trenutka dok se ne nađu neka konkretnija rješenja, jer zasad ih nema - a sigurna sam da ih neće biti ni do svibnja."

To tebi znači da sam za neukidanje mjere?
    Džeparac? I to sam napisala?

A ja da čitam pažljivo?

I, Kaae, ja sam baš AKTIVNA na forumu od ljeta, a ti si već godinama pa ću ja tebi postaviti isto pitanje.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

na temu - ne podržavam mjeru, ali da bih sad kad je pandemija gora nego ikad prije bila u koži te djece i njihovih roditelja, ne bih.

ne znam čemu ovo o čitanju cijele teme prije upisa/komentara, višku vremena (očito ga imamo svi, ima nas hrpa s prekonekoliko tisuća postova do iznad 30 000), 'progoni' forumaša koji su nam odbojni itd., stvarno bespotrebno i bezvezno. tko ne želi, ne mora ni čitati ni komentirati, vrlo jednostavno.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    "...Barem do trenutka dok se ne nađu neka konkretnija rješenja, jer zasad ih nema - a sigurna sam da ih neće biti ni do svibnja."

To tebi znači da sam za neukidanje mjere?
    Džeparac? I to sam napisala?

A ja da čitam pažljivo?

I, Kaae, ja sam baš AKTIVNA na forumu od ljeta, a ti si već godinama pa ću ja tebi postaviti isto pitanje.
    Pa postoje rjesenja.
    Naknada se ne ukida nego smanjuje. Dijete moze u vrtic -jaslice. Roditelj moze naci posao i pri tome ne gubi mjeru.
    To se odnosi na onih 50 %cija djeca su mlada od 7 godina. Ovih drugih 50% vec imaju dijete u skoli, dobivaju naknadu , a mogu i naci posao ( obzirom da je dijete zbrinuto pola dana u skoli).
    Do svibnja je puno vise vremena nego sto su ga dobili mnogi roditelji na trzistu rada prije otkaza ugovora ili otkaza.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Zato imam samo jedno.
    slažem se, zato sam imala dvoje djece i također uzela neplaćeni dopust do treće godine (uskratila sam svojoj djeci pravo na pohađanje vrtića i opet bih to napravila) dok je muž radio dva posla.

Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Zato imam samo jedno.
    I ne očekujem da mi ga država/grad/EU/SZSS/baba-deda….hrani, školuje i sl.
    Ovom mjerom se samo poticalo da afromeđimurci iz Kozari puteva štancaju djecu bez budućnosti.
    Moja prijateljica je usvojila jedno takvo dijete.
    Dakle, mjera je totalno pronašena.
    Preskupa.
    Diskriminatorska.
    Bezvezna.
    Nepotrebna.
    Drago mi je da ju ukidaju.
    Posla ima i ja ga i dalje nudim.
    Treba mi 30 žena.
    Na pola ili puno radno vrijeme.
    Po želji.
    (Za sad se nije javio nitko)

Tanči,provjerite pp. Javila sam se još u utorak.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    na temu - ne podržavam mjeru, ali da bih sad kad je pandemija gora nego ikad prije bila u koži te djece i njihovih roditelja, ne bih.

ne znam čemu ovo o čitanju cijele teme prije upisa/komentara, višku vremena (očito ga imamo svi, ima nas hrpa s prekonekoliko tisuća postova do iznad 30 000), 'progoni' forumaša koji su nam odbojni itd., stvarno bespotrebno i bezvezno. tko ne želi, ne mora ni čitati ni komentirati, vrlo jednostavno.
    A cemu, pa Freyja nas zajebava sve redom gdje god stigne. Da otvorimo temu o onim nesretnim trepetljikama, dosla bi i tamo hodocastiti s nekim nebulozama o infuzoriji papucici iz 45. prije krista.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa preskoči njene postove i stvar riješena.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mellisa prvotno napisa Vidi poruku
    evo, ovo je super vidjeti. sretno!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A ne znam što bi to bilo "rješenje" za one koji se ne potrude zaposliti idućih 6 mjeseci? Da i dalje dobivaju novac? Za to imaju socijalni transfer koji postoji za sve koji se nađu bez primanja, ali onda neka dokažu da se kvalificiraju za njega kao i svi ostali građani ovog grada/države. Itekako sam uvjerena da su mnogi znali da neće biti vječno, samo sad vole malo drame radi kukati kako su iznenadjeni. Treba se malo i educirati i informirati kad donosiš životne odluke tipa dajem otkaz i sad će me plaćati 15 godina za bit doma.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam prije pisala o ovome tu na forumu, prica je docekana uz zgrazanje jer se za bebe i djecu brinu "nekakvi studenti" sto je, valjda, nedopustivo. Pretpostavljam da je bolje kad se za njih brine samo jedan odgojitelj? Ovakvo nesto bi bez problema moglo funkcionirati i u Hrvatskoj.
    davnih dana, dok je prvorođeni bio jasličar isto sam čitala zgražanja tko i kako čuva djecu, da to mora biti stručna osoba i tak dalje. A mom milom prvorođenom je redovito u jaslice uskakala teta spremačica, pomagala s jasličarima. Predivna topla žena i ne mislim da je ijedno dijete zakinuto jer je pred kraj smijene bilo sa pomoćnim osobljem.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Potpis.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mellisa prvotno napisa Vidi poruku
    Odgovorila sam

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Točno tako

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Teako bi nam svima bilo, valjda, bez moralnih vertikala i raznoraznih stupnjeva tolerancije.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Itekako sam uvjerena da su mnogi znali da neće biti vječno, samo sad vole malo drame radi kukati kako su iznenadjeni. Treba se malo i educirati i informirati kad donosiš životne odluke tipa dajem otkaz i sad će me plaćati 15 godina za bit doma.
    ma daj, sillyme, a zašto ne bi zavrtili još jedan krug našeg kola:

- ali te obitelji su sada u problemu kojeg moramo rješiti!
    - ne možemo ukinuti mjeru dok nisu adaptirani prostori i izgrađeni vrtići i zaposlene nove tete jer to nije korektno prema OVIM obiteljima (prema ostalima je korektno)
    - TT je obmanuo birače, svi su glasali za njega uvjereni da će mjera ostat na snazi i u idućim pokoljenjima

i onda idu kontraargumenti o onda opet novo kolo ovih istih

inače, ja ne poznajem nijednog ekonomista koji bi pogledao cost-benefit analizu ove mjere (čak i ovako paušalno, temeljem javno dostupnih podataka) i rekao da ima smisla i da vrijedi pola milijarde kuna godišnje
    čak i da se uspije izvući nekakav mali tračak benefita, da se ipak zbog mjere rodilo jedno jedino dijete više, ne može se i ne smije zanemariti trošak te mjere.
    evo primjera: zašto nema više high speed railwaya u Europi, kao što ima Japan?
    Zato što 1 km takvih tračnica košta 25 mil eura
    i iako je high speed train najbolji način međugradskog putovanja, izgradnja takve željeznice je toliko skupa da se u Europi uvodi tek tamo gdje je prijeko potrebna, odnosno gdje će proizvesti pozitivne učinke

jednostavno je nemoguće zanemariti financijsku komponentnu bilo kojeg ulaganja

a ako već tražimo ozbiljne analize učinaka mjere, prvo što nam treba je analiza predviđanja učinaka mjere - kada su je uvodili, što su planirali postići? koliku stopu prirasta su očekivali postići? koliko novorođene djece u obiteljima koje su financirali su očekivali da će se roditi?

Jer ako nema mjerljivih pokazatelja prilikom planiranja, ne možemo ih izmišljati sada.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam Mozemo glasacica i apsolutno podrzavam ukidanje mjere i jedva cekam da u gradu jos vise toga procesljaju jer je situacija nemoguca
    jer novaca nema u gradu Zagrebu i bas sam se na Zagreb referirala kad sam rekla "nema para"

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tomašević sigurno nije prevario svoje birače, Tomaševićevi birači su oduševljeni ukudanjem mjere.
    xxx
    Ovo je najbitnija činjenica u cijeloj ovoj diskusiji. Ne postoji odluka kojom se nešto uvodi ili nešto ukida s kojom će svi biti zadovoljni. Ova je odluka dosljedna i u skladu sa kampanjom i planovima aktualne gradske vlasti i ja jednako pozdravljam odluku samu koliko i brzinu kojom je donešena i plan provođenja koji je i više nego korektan.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 12.11.2021. at 10:29

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam Mozemo glasacica i apsolutno podrzavam ukidanje mjere i jedva cekam da u gradu jos vise toga procesljaju jer je situacija nemoguca
    jer novaca nema u gradu Zagrebu i bas sam se na Zagreb referirala kad sam rekla "nema para"
    Pa to će i napraviti. Ukinut će sve živo i neživo što se može. Smanjiti dug grada za 15%. I onda izgubiti sljedeće izbore .

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zloguka proročice

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pocela sam jutros tipkati pa nisam stigla...
    Htjela bih se samo osvrnuti na rok kad se mjera mjenja odnksno smanjuje iznos naknade i na nepovoljnu drustvenu situaciju.

Kad je E.bila mala koristila sam dopust za njegu cija je naknada bila 2200 kn mjesecno. Ona je bila na 3 opeeracije u svoje 2,5 godine, pila je hrpe terapija, svaki dan vadila krv za terapiju i naravno hodala privatno na vjezbe kod fizijatra jer sustav je pretrpan i nije bas bilo mudro voditi po guzvama frisko operirano dijete.
    Kad je imala 2 godine, bas prije drugog rodendana, dobila je termin za trecu operaciju koja se trebala napraviti kroz 6 mj u inozemstvu kao i druge.
    Bas taj dan firma moga muza je njemu saopcila da je visak i da dobiva otkaz. Njegov otkaz osim smanjenja prihoda ( je, imali smo i manji kredit u svicarcima) znaci da se ja moram isti dan kad on izgubi posao vŕstiti na posao. Jer on je nezaposlen i on moze brinuti o djetetu, pravo se gubi. Dijete jasni ne moze u kolektiv i ceka operaciju. Kad dijete ide na operaciju nema bolovanja za majku jer je otac nezaposlen pa se podrazumjeva da on brine o djetetu.
    Prica zavrsava tako da je MM ispio namoliti firmu da mu daju dva (2!) mjeseca otkaznog roka da napravi plan. Jer on nije smio biti ni dana na burzi jer bi to znacilo moj povratak na posao. Od svoje otpremnine ( dogovorio je teretno vozilo koje im je bilo za otpis u vrijednost mozda cc 5 mjesecnih naknada majke odgajateljice), sitne ustedevine ( koju smo imali za crne dane jer dijete ide po operacijama) i pozajmice mi smo odlucili da on otvori obrt i da se samozaposli odmah drugi dan kad mu prekinu ugovor. Jasno da je on izgubio sva prava sa burze i sva eventulna prava i pomoci za samozaposljavanje, ali druga opcija je bila da se ja vratim na posao , a on ostane doma bez mogucnisti da aktivno trazi posao.
    Tako da mi je stvarno tesko razumjeti ocaj i plakanje nad mjerom koja je bila klimava od prvog dana. Rekla bih i da je ljudi koji ju koriste imaju itekako vise opcija nego sto smo imali mi.
    Meni je potpuno jasno da je zivot puno jednostavniji kad su financije osigurane , a zurbe i strke ima manje nego kad moras na posao. Ali to nije smisao mjere. Jer da jest bilo bi fer da svi imamo takvo pravo bez obzira na broj djece.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to će i napraviti. Ukinut će sve živo i neživo što se može. Smanjiti dug grada za 15%. I onda izgubiti sljedeće izbore .
    Ti si ljubomorna jer si mogla koristiti mjeru , ali se nisi sjetila dok je bilo vrijeme.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da, jalni i ljubomorni ljudi su najveći problem ove mjere .

A ne matematika 4. razreda osnovne - množenje brojeva do preko milijun .

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dokle god pričamo o zdravoj djeci sa dvoje zdravih roditelja ja nemam problem s ukidanjem mjera.
    O mirovini koju moja djeca imaju iza oca koji je 25 godina radio s plaćom malo većom od prosjeka plus godinama još doplaćivao mirovinsko jer je imao honorarnih poslova, pa kasnije obrt po kojem je po godišnjoj prijavi znao platiti razliku, sve vi tu znate izračunati koliko je cca uplaćeno. Mirovinu djeca zajedničku imaju manju nego je Sirusina naknada bila. Ok, imaju i dječji 688kn.
    Ja se ne mogu pokidati, mogu raditi jedan posao i držati glavu iznad vode.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    da, i ja mislim da će se to dogoditi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

X

Tako je ignore, preskočiš i čitaš dalje. To rade mnoge forumašice, tu uključujem i sebe. Jednostavno ne bendaš tog nekog tko te živcira, naporan ti je ili što već.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.11.2021. at 11:55

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Kad su se ljudi dobrovoljno i bez borbe odricali povlastica? Gledajmo malo kroz povijest...ma ne treba ni to.. u obitelji je dovoljno pogledati. Čak ni muž i djeca neće se bez borbe odreći služavke. Čast iznimkama.
    Dok je trajalo, trajalo je. Dano je više nego dovoljno vremena za prilagodbu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

https://www.vecernji.hr/vijesti/u-eu...atskoj-1538271

evo ih čitaju Rodu

ja, nažalost, ne mogu otvoriti cijeli članak, ali iz naslova bih dala zaključiti da se radi o temu koju bih podržala

još prije 25 godina kada sam bila u doticaju s kolegama iz inozemstva shvatila sam da ih ima dosta (žene uglavnom) koji rade na nepuno radno vrijeme (iako su zdravi, imaju zdravu djecu, ili nemaju uopće djecu)
    ne znam zašto kod nas nisu u stanju promijentii Zakon o radu i omogućiti takav rad?
    U tom slučaju, ovakve mjere - majke odgojiteljcie ne bi imale smisla, i pravo bi imali svi u RH
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 12.11.2021. at 13:13

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.vecernji.hr/vijesti/u-eu...atskoj-1538271

evo ih čitaju Rodu

ja, nažalost, ne mogu otvoriti cijeli članak, ali iz naslova bih dala zaključiti da se radi o temu koju bih podržala

još prije 25 godina kada sam bila u doticaju s kolegama iz inozemstva shvatila sam da ih ima dosta (žene uglavnom) koji rade na nepuno radno vrijeme (iako su zdravi, imaju zdravu djecu, ili nemaju uopće djecu)
    ne znam zašto kod nas nisu u stanju promijentii Zakon o radu i omogućiti takav rad?
    U tom slučaju, ovakve mjere - majke odgojiteljcie ne bi imale smisla, i pravo bi imali svi u RH
    Apsolutni podrzavam izmjene zakona o radu i mogucnost nepunog radnog vremena.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tu sam. Da sam mogla iskoristiti takvo radno vrijeme, sigurna sam da bih.

Kad se samo sjetim ponašanja nekih kolega i šefova na spomen bolesnog djeteta i ostanka uz njega.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zanima jel to tako

Oni koji su preboljeli covid , a istekla im 6 mjeseci mogu tražiti od doktora potvrdu o preboljavanju od dr. i to bi trebalo biti umjesto covid Passa, samo tuzemstvu
    , Ne i za prelazak grane

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bezrazlozno napadate Freyu koja je sasvim pristojna i korektna forumasica. Na ovom forumu su se nekad dobivali banovi i za puno manje bezobrazluke od ovog koji Kaae prema njoj konstantno sipa.
    Ako je imala potrebu napisati da je Tomasevic lagao u predizbornoj kampanji (a jest), sasvim je ok da to napise. Kome se ne svidja, nek preskoci.
    Posljednje uređivanje od rehab : 12.11.2021. at 13:38

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima prvotno napisa
    Ah mislim da je osnovni problem ovo što piše u podnaslovu "No u zapadnoj Europi obitelji si mogu priuštiti da jedan član radi puno radno vrijeme, a drugi skraćeno i pritom pristojno žive."

Mima je napisala na drugoj temi pa ću se referirati: kad sam radila na pola radnog vremena (cca 1 godinu) za 3. dijete, plaća mi nije bila upola manja, nego sam dobivala cca 65-70% moje pune plaće (i još 800kn rodiljnog), dakle financijski to nije bio veliki gubitak za našu obitelj, ali smo uštedjeli na drugim stvarima.
    Da se ima opcija nepunog radnog vremena, ljudi bi možda u određenom razdoblju u životu izabrali raditi 20%, u nekom drugom 60%, kako im odgovara i omogućavaju financije.
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 12.11.2021. at 13:51

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znamo svi pjesmu - nije u šoldima sve ...

neki se npr. bave polojprivredom, uzgajaju sami sebi hranu, a ja moram odraditi u firmi za lovu da kupim salatau

jeftinije je plaćati pola satnice dadilji ili vrtića, a i djeca možda žele biti 4 sata u vrtiću, ne 10

a možda mi se samo gleda plavo more ili zeleno polje i pišu pjesme jer mi je dovoljno 4000kn za mjesečne troškove

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Apsolutni podrzavam izmjene zakona o radu i mogucnost nepunog radnog vremena.
    možete vi curke raditi na pola radnog vremena po ZOR-u. No da li će se poslodavac toga uistinu pridržavati(hoće li uopće pristati) , i koliko ćete biti plaćene za tih pola radnog vremena...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Bezrazlozno napadate Freyu koja je sasvim pristojna i korektna forumasica. Na ovom forumu su se nekad dobivali banovi i za puno manje bezobrazluke od ovog koji Kaae prema njoj konstantno sipa.
    Ako je imala potrebu napisati da je Tomasevic lagao u predizbornoj kampanji (a jest), sasvim je ok da to napise. Kome se ne svidja, nek preskoci.
    On je lagao u programu koji stoji na stranicama?
    Sto se mene tice jedino je lagao jer nije potpuni ukinuo mjeru ( koju je rekao da hoce) nego je smanjio iznos i dodao druga prava za korisnike.
    Ako cemo o svakom slovu koje je rekao na suceljavanju sa Škorom zaista bi bilo smjesno da razgovaramo o tome. Prilicno je lasno da je sa 100 masti premazani Škoro bio verbalno glasniji i ispreskakao ga je gdje je stigao i tjerao je vodu na svoj mlin. Sreca da doticni kandidat vise nije pozeljan u svojoj stranci , a stranka jedva da i postoji , pa nemamo potrebu secirati svaku njihovu ideju i recenicu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pitanje je i to što to skraćeno radno vrijeme odnosno manje od 40 sati tjedno kako piše da se masovno radi po Evropi zapravo znači.
    Ja sam zamišljala da to znači da radiš 4 sata dnevno, ali na primjerima koje znam baš i nije tako. Nego odradiš nekoliko dana full time a ostale si slobodan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    možete vi curke raditi na pola radnog vremena po ZOR-u. No da li će se poslodavac toga uistinu pridržavati(hoće li uopće pristati) , i koliko ćete biti plaćene za tih pola radnog vremena...
    ok, nisam provjeravala nove verzije
    (kad mi j etrebalo, nije se moglo)

ali je činjenica i dalje da se to kod nas ne provodi i nije saživjelo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitanje je i to što to skraćeno radno vrijeme odnosno manje od 40 sati tjedno kako piše da se masovno radi po Evropi zapravo znači.
    Ja sam zamišljala da to znači da radiš 4 sata dnevno, ali na primjerima koje znam baš i nije tako. Nego odradiš nekoliko dana full time a ostale si slobodan.
    za ov ekoje sam znala, bilo je prema dogovoru s poslodavcem
    jedna je radila 2 dana tjedno cijeli dan
    druga je radila svaki dan po pola dana
    treća je radila 3 dana

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Upravo je tako.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    On je lagao u programu koji stoji na stranicama?
    Sto se mene tice jedino je lagao jer nije potpuni ukinuo mjeru ( koju je rekao da hoce) nego je smanjio iznos i dodao druga prava za korisnike.
    Ako cemo o svakom slovu koje je rekao na suceljavanju sa Škorom zaista bi bilo smjesno da razgovaramo o tome. Prilicno je lasno da je sa 100 masti premazani Škoro bio verbalno glasniji i ispreskakao ga je gdje je stigao i tjerao je vodu na svoj mlin. Sreca da doticni kandidat vise nije pozeljan u svojoj stranci , a stranka jedva da i postoji , pa nemamo potrebu secirati svaku njihovu ideju i recenicu.
    Poanta je samo u tome da je - lagao. Ništa drugo. Laž je laž.
    A nijekanjem toga nastavio je lagati.
    Zagreb će još godinama imati traume od prošloga gradonačelnika i svih lopovluka koje je izveo. Ali ja svejedno kažem - pokoj mu duši.
    A Škoro neka brine o sebi i o svojim postupcima.
    Možemo mi je bila opcija na izborima, Škoro ne. Ljudima treba dati priliku pa makar se i razlikovali u svjetonazorima.
    Smiješna si mi, Sirius, dok ga cifranjem pokušavaš opravdati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kao sto su se dobivali banovi za puno manje sirenje netocnih cinjenica i vrijedjanje sto u celofanu, a sto bez, od djece pa navise.

Bit ce se mijenaju vremena.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo je tako.
    I ja mislim.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja imam malo drugaciju definiciju pristojnosti.
    Mislim reci “guzica”, je li to vrhunac nepristojnosti?
    To je stilska figura, ali bas da je sad nepristojno, pa ne znam, nismo u vrticu

Meni je puno nepristojnije biranim rijecima vrijedjati roditelje i djecu koji su sudjelovali u ispitivanjima.
    A sve pristojno. Ma, vrhunac cinizma.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam se trudila iscitati temu i nigdje nisam vidjela da je Freya pocela s uvredama. Bit ce da je ipak stosta toga u oku promatraca.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovdje je to stvarno fleksibilno, na radnim mjestima, naravno, koje dozvoljavaju fleksibilno radno vrijeme. Na ostalima je zadana satnica, ali je ona manja. U vecini slucajeva, satnica manja od 32 sata tjedno se smatra part-time zaposljenjem i najcesce dolazi bez dodatnih beneficija (osiguranje, mirovinsko, placeni godisnji i bolovanje, itd.). Neke organizacije, najcesce nonprofiti, smanjuju taj broj na 30. Vecina part-time zaposlenika je placena po satu tako da se lakse racuna i plati sto su i kako radili, a full-time su placeni kako gdje, naravno, ovisno o ugovoru u radu.

Ja sam radila 20 sati tjedno nekoliko mjeseci, pocevsi sa sinovih 11 mjeseci (dala sam otkaz kad se rodio, sto zbog izbjegavanja povratka na posao s malom bebom u vrticu, sto zbog izuzetne nezainteresiranosti za to radno mjesto). Nakon toga sam presla u nonprofit s 30+ sati tjedno, sto je cesto bilo 40 i vise, ali jako fleksibilno, uz rad vikendom po zelji. Tamo sam bila 6.5 godina. Sad imam annual salary i 40 sati tjedno, plus fleksibino radno vrijeme s mogucnoscu rada od kuce kad zelim. S devetogodisnjakom i petogodisnjakinjom i njihovim obavezama mi je to puno, radije bih 30-32, ali guram nekako jer sam htjela taj posao zbog sebe i svoje karijere, plus, da budem iskrena, i zbog place.

Tu je stvarno sranje s nedostatkom porodiljnog (i bolovanja kod nekih poslodavaca), ali inace postoji bas puno mogucnosti za rad na pola radnog vremena, rad kod puno poslodavaca, svasta. Osobno cak znam dosta ljudi koji organiziraju zivot tako da rade u suprotnim smjenama i izbjegavaju vrtic, neki iz financijskih razloga, a neki jer bas tako istinski zele.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam se trudila iscitati temu i nigdje nisam vidjela da je Freya pocela s uvredama. Bit ce da je ipak stosta toga u oku promatraca.
    Propustila si temu gdje vrijedja redovito, a uz slican nastup. Osim, naravno, one druge promatrace s ocima drugacijeg morala.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Radi se o drugoj temi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •