Stranica 11 od 44 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 2184

Tema: Cijepljeni protiv COVID-a i oni koji to žele postati, informacije o testiranjima....

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Hahahaha, to sam i ja došla staviti, sa sličnim komentarom
    Nada umire zadnja .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako dobro shvacam, sad su i nasi otvorili mogucnost boosteriranja i prije isteka 6 mjeseci

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...eliki-20211210
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.12.2021. at 11:55

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha ha baš sam došla pitati ima li kakvih informacija jer čitam da Plenki zove na booster prije isteka 6 mjeseci

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj muz se spremno odaziva i ic ce sutra (az). Javim ako ga otpile.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Da mi je netko rekao da ću ovdje lijepiti govor Hrvoja Zekanovića, rekla bih mu da je lud.
    Za sve postoji prvi put.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...lovnica_vijest
    Promptno je dobio nogu.

https://www.vecernji.hr/vijesti/zeka...govora-1546246

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Cura s mog posla cijepila se prošli tjedan, 5 dana prije isteka 6 mjeseci od 2. doze. Vodila je svoju mamu na 2. dozu i doktorica joj je rekla da može tjedan prije isteka 6 mjeseci primiti 3. pa je primila

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super. Moju sveki od 80 god su pred 2 mjeseca otpilili, sve je to jedna dinamika. Moj muz i njegovi frendovi slicnih godina i slicnih glava su jedva cekali kad ce vise nasi to dozvolit otkako je to pocelo vani, sutra svi idu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.12.2021. at 12:30

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

MM se cijepo prije isteka. Prijavio se preko e gradjanina. Ali mogucnost je imao samo na Velesajmu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Spajalice, kako su cijepne info ko kotiranje dionica na burzi, pls info kad je to bilo - ovaj tjedan, ranije? Da vidim koliko je vijest 'stara'.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.12.2021. at 14:11

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo sad kažu da će HZJZ tek donijeti nove smjernice https://www.index.hr/vijesti/clanak/...jesti_ostalo_d

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam zvala NZJZ u Rijeci i rekli su mi da ne mogu doći niti jedan dan prije isteka 6 mj od druge doze. Provjerila sam da me ne vrate, ali stvarno ne vidim razlog za takvu nefleksibilnost, posebno s obzirom na ova iskustva koja navodite. Neće mene cijepljenje dva dana kasnije, nadam se, "doći glave", ali budući da mi u nedjelju ističe 6 mj od druge doze, zbog mogućih nuspojava htjela sam se cijepiti u subotu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Evo sad kažu da će HZJZ tek donijeti nove smjernice https://www.index.hr/vijesti/clanak/...jesti_ostalo_d
    Jao, tek će donijeti... pa onda još dok cijepna mjesta skuže da su donijeli. Mislim da se ovaj moja muška fellow-starčad cijepljena s AZ već uzbudila i da sutra kreće u juriš, javim ishod.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kažu da nije pogrešno cijepiti se s 3. dozom i prije isteka 6. mjeseci: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploa...edinjene-1.pdf

Pretpostavljam da to znači da se već može. Valjda je stiglo do cijepnih mjesta, kako ina kaže .

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Jao, tek će donijeti... pa onda još dok cijepna mjesta skuže da su donijeli. Mislim da se ovaj moja muška fellow-starčad cijepljena s AZ već uzbudila i da sutra kreće u juriš, javim ishod.
    To bi vjerojatno bilo ovo:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploa...i-COVID-19.pdf

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Booster! Nije treca doza!

Tu u principu ne pustaju prije jer se sve potvrde o cijepljenju unose elektronicki i vjerojatno sustav dobije slom zivaca kad netko unosi datum koji nije u tom rangu.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Jadno. I očekivano.

Neću puno komentirati jer ovo nije politička tema, već tema o cijepljenju i slično. No, ukratko, Zekanovićeva izjava o cijepljenju ima veze sa zdravljem, a ove reakcije Suverenista nimalo, samo s politikom. Bit će zanimljivo vidjeti kome će glasači više vjerovati.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kaae, skroz se izgubila ta razlika. Ja sam sad sudjelovala u halmedovom istrazivanju nuspijava, oni sami booster zovu trecom dozom. Istrazivanje istrazuje booster, nije namijenjeno istrazivanju samo imunokompromitiranihbili lijecnika s trecim dozama, nego boosterasima. Mislim da je voz ispravljanja nazivlja prosao.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    MM se cijepo prije isteka. Prijavio se preko e gradjanina. Ali mogucnost je imao samo na Velesajmu.
    Mog tatu, 82 godine, su hladno otpilili na Velesajmu. Doktorica mu je hldnokrvno sugerirala da dođe za mjesec dana.
    Toliko o zaštiti najslabijih.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Opet isto pitanje - kad? Pred mjesec dana, jucer, danas?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Opet isto pitanje - kad? Pred mjesec dana, jucer, danas?
    Oprosti, zašto je to bitno. On nije jedini, svaki dan na FB-u netko komentira da su ga odbili jer nije još prošlo 6. mjeseci od druge doze.
    Nije problem u mom ocu, nego u tome da se promovira i potiće ljude preko medija da dođu na treću dozu a kada dođu onda ih se odhebe.
    A žalimo se na procijepljenost....
    Posljednje uređivanje od Cathy : 10.12.2021. at 19:25

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa bitno je jer od danas ne odbijaju.
    Posljednje uređivanje od Mima : 10.12.2021. at 20:46

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti, zašto je to bitno. On nije jedini, svaki dan na FB-u netko komentira da su ga odbili jer nije još prošlo 6. mjeseci od druge doze.
    Nije problem u mom ocu, nego u tome da se promovira i potiće ljude preko medija da dođu na treću dozu a kada dođu onda ih se odhebe.
    A žalimo se na procijepljenost....
    Pa zato jer se to mijenja iz dana u dan, kao i sve u pandemiji, nije isto pred mjesec dana il sad? Moju su sveki odbili pred mjesec i pol, al meni je relevantno jel danas odbijaju, kad je vec i plenki reko da nema veze 6 mjeseci? Da bi planirala za muza i frendove.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.12.2021. at 22:08

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Spajalice, kako su cijepne info ko kotiranje dionica na burzi, pls info kad je to bilo - ovaj tjedan, ranije? Da vidim koliko je vijest 'stara'.
    Prosli tjedan.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa bitno je jer od danas ne odbijaju.
    Evo ti friško danas sa FB-a:
    "na rijecki zavod je jutros dosla osoba i receno joj je da se ne moze cijepiti jer da oni nisu dobili sluzbenu direktivu da cijepe prije 6 mj. Tako da, u teoriji da ali u praksi.."

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam se jučer cijepila boosterom iako mi nije prošlo 6 mjeseci

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam se jučer cijepila boosterom iako mi nije prošlo 6 mjeseci
    Gdje točno? Mi planiramo sutra.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Gajnicama

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U Gajnicama
    Hvala, onda ništa.
    Nas zanima bočni Velesajam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Krenuo muz put hzjz zg za raniji boister nskon az-a. Probao se jucer narucit preko egradjanina, al nije mu dalo, drugi prijatelj (isto az, isto ranije bi booster, isto zg, uspio se narucit pred 2 dana na velesajam, cijepljen danas). Javim jel mm primljen il odbijen. Frend kaze da su manje guzve za te narucene, a velike za nenarucene - danas, velesajam. Nemojte samo preko cijepise, izgleda da to jos uvijek daje znakove zivota i komplicira zivot ljudima, na indexu je bilo kako se jedan nije uspio cijelit jer platforma misli da se cijepio. Taj cijepise je stvarno skandal.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.12.2021. at 11:38

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što je bočni Velesajam? [emoji38]

Meni su rekli da me dan prije ne bi cijepili, tako da bih rekla da su ipak dobili nekakve upute.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Gdje točno? Mi planiramo sutra.
    Ovdje je popis svih mjesta na kojima se možeš cijepiti bez najave.
    https://www.hzjz.hr/priopcenja-medij...-19-u-zagrebu/

Traže samo da imaš potvrdu o prethodnim cijepljenjima ili covid potvrdu i zdravstvenu iskaznicu/dokument na kojem piše JMBG ili OIB.

U DZ Trnava praksa je da dođeš i uzmeš broj, da se ne stvara gužva. Oni kažu "Dođite za sat i pol ili dva" i to je sve. Na vratima je zaštitar, unutra je tim za cijepljenje. Svaki radni dan + subota od 14 do 20 sati. Za svaku lokaciju ne škodi provjeriti radno vrijeme.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja isto ne znam sta je bocni velesajam Info za velessjam od danas je da su velike guzve, a za narucene nisu, boosteriraju i ranije od 6 mjeseci.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja isto ne znam sta je bocni velesajam Info za velessjam od danas je da su velike guzve, a za narucene nisu, boosteriraju i ranije od 6 mjeseci.
    Ovo: u Ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu (Kajzerica,

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovo: u Ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu (Kajzerica,
    Jedino mi nije jasno, jel sada rade ili ne u nedjelju. Jako je loše napisano.
    Cjepivo Moderna je dostupno utorkom, srijedom i četvrtkom. Sva ostala cjepiva (Comirnaty, Astrazeneca i J&J/Janssen) dostupna su svim danima u tjednu. Građani na istoj adresi mogu primiti i treću dozu cjepiva svaki radni dan od 14.00 do 18.00 sati. Obavezno je predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Izvjesce iz st: higijenski mozes birat pfizer i moderna (i za nakon 2 pfizera), guzve.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moderniziran mm na hzjz

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Prof. Livia Puljak, lijepo i racionalno.
    https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...tljive-1150587

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja se ne mogu naručiti preko portala zdravlja jer mi piše da sam već naručena (za prve dvije doze), izgleda da nitko nije te narudžbe od ljetos stavio kao izvršene, a ne mogu ih ni otkazati jer je prošao rok

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ljudi moji, ja bih vam savjetovala da izbjegnete digitalizaciju powered by RH jer samo neki problemi - onaj cijepise je skandal - građani malo da naručit, malo ne da. Dođite osobno i dobijte bocu pa nek na cijepnom mjestu upisuju u sustav. CEZIH rulz - vaš vas LOM može ubilježit da ste se cijepili (naravno, bit će ODUŠEVLJENI) to radit, ali šta da se radi kad ništa ne radi ili radi na parne dane, na neparne ne radi.

MM i 2 frenda se boosterirala Modernom za vikend (AZ-ovci), frendica Modernom (ona je uspjela dobit narudžbu preko građana) nakon Pfizera. Svima dani zasad prolaze uneventful. Svi su oko 50-te i nisu preboljeli. Preboljeli malo jače reagiraju na cijepljenja i docjepe, čini mi se, pa čak i 50 plus (temperatura).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.12.2021. at 12:56

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Izvjesce iz st: higijenski mozes birat pfizer i moderna (i za nakon 2 pfizera), guzve.
    ajde malo detalja, kolike gužve, koliko je to čekanja?
    jel to bila gužva za vikend?

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Da, platforme su im biserne, stvarno. Pokušala sam izvaditi Covid potvrdu za preboljelo dijete. Sad imam dvije Covid potvrde na sebe , a za dijete sam trebala ići u ljekarnu, kao da e-građani ne postoje.

I naše je iskustvo (obitelj i prijatelji) da preboljeli jače reagiraju na cjepivo.

Članak iz Slobodne o istraživanju koje "sugerira da zatajenje pluća nije uzrokovano nekontroliranom replikacijom virusa, već sekundarnim odgovorima domaćina, uključujući one koji uključuju imuni sustav."
    Kaže još i :"Naknadna istraživanja na staničnim kulturama sugerirala su da virus Sars-CoV-2 izaziva pogrešnu reakciju makrofaga. Virusi gripe, s druge strane, to ne izazivaju.Naši podaci stoga pokazuju paralele između covida-19 i idiopatske plućne fibroze."
    No, piše i ovo: "Za razliku od idiopatske plućne fibroze, čiji je uzrok nepoznat, ožiljci kod pacijenata s covidom-19 mogu se povući, makar dijelom, kažu znanstvenici. Tijekom oporavka od bolesti, zadebljanja i ožiljci se barem djelomično povuku."
    https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/...iljaka-1150782

Evo i drugog članka, s drugom studijom: https://www.index.hr/vijesti/clanak/...jesti_ostalo_d

" Europski znanstvenici objavili su da su prvi put dokazali da koronavirus napada ljudski sustav za odgovor na stres, slabeći odgovor nadbubrežnih žlijezda na covid-19. Istraživanje je pokazalo da koronavirus napada nadbubrežne žlijezde, slabeći time sposobnost tijela da proizvede hormone stresa kortizol i adrenalin, koji su potrebni za borbu protiv teške infekcije.Dio tjelesnog obrambenog sustava, te žlijezde neophodne su za opstanak u stresnim situacijama, a posebice kad je u pitanju zaraza koronavirusom."

"Znanstvenici su analizirali podatke prikupljenih kod 40 pacijenata u Dresdenu koji su umrli od covida-19 i otkrili da je patohistološka analiza uzoraka tkiva pokazala jasne znakove upale nadbubrežnih žlijezda."

A evo i vijesti o omikronu u VB, koje nisu baš najsjajnije. https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...virusa-1150773

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ajde malo detalja, kolike gužve, koliko je to čekanja?
    jel to bila gužva za vikend?
    Za vikend (sub) 1 h čekanja, smrzli se na buri ili već što je bilo. Al nemaju zamjerke jer prostorna ograničenja itd. Hoće steć imunost kakvu-takvu sad za predbožićna druženja, a poslije čekamo the strike of omicron...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.12.2021. at 14:00

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Evo i Johnsona na temu: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...dozom-15132308

I ovo. https://www.index.hr/vijesti/clanak/...ti_najnovije_d

U VB se sve događa ranije zbog ogromne prometne povezanosti i sjecišta raznih putova, pa gledam trend...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Umro prvi s omicronom... koje licemjerje i pravljenje svih ludim, jadni i ti novinari, ne usuđuju se napisati, bit će išao proglas koji je wording politički korektno koristiti. Inače, čujem slučajeve i od delte mrtvih, nakon pfizera3, ispod 60, ali nekontrolirana primarna bolest. Osoba je umrla od covida, ne bi od primarne bolesti umrla. Živimo u Orwellovom Newspeaku - ali već smo naučili dešifriravati sve to pa ne znam zašto se trude... valjda si ostavljaju prostora da bi nakon 2-3 godine mogli pisati analize ako se okrene na stranu da omicron bude kraj svega (daj bože).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.12.2021. at 14:10

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ovisi gdje je vijest objavljena, ja vidim na dosta mjesta da pišu od, a ne s - npr. ovdje: https://hr.n1info.com/svijet/johnson...a-od-omikrona/.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Prof. Livia Puljak, lijepo i racionalno.
    https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...tljive-1150587
    Preskočila sam danas ovaj članak, izvrstan je, hvala Jelena.
    Sve živo bi se moglo citirati.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo jos malo o virusu: https://www.livescience.com/coronavi...ect-fat-tissue S obzirom na to da (morbidno) pretili prolaze uglavnom samo nedobro, ako ne i najlosije, ovo ima smisla.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Kaae, odličan članak, hvala.

U Britaniji kaos s "booster danom", čeka se satima, nema cjepiva i testova, srušio se sustav rezerviranja NHS ... https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...ekaju-15132543
    Sve mi se čini da ću kupiti pokoji test dok ih ima po ovim cijenama...

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Voljela bih da nisam čitala portale sad, evo i ovog:

" Bez ikakvih mjera - pa i onih koje su već uvedene - ova skandinavska zemlja s 5,4 milijuna stanovnika mogla bi za tri tjedna imati između 90.000 i 300.000 novozaraženih covidom na dan i 50 do 200 hospitalizacija na dan, upozorio je Norveški institut za javno zdravstvo (FHI) tijekom dopodneva."
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...arnji#cxrecs_s

Iako uzimam u obzir novinarsko pretjerivanje i senzacionalizam, nije ugodno...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, odličan članak, hvala.

U Britaniji kaos s "booster danom", čeka se satima, nema cjepiva i testova, srušio se sustav rezerviranja NHS ... https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...ekaju-15132543
    Sve mi se čini da ću kupiti pokoji test dok ih ima po ovim cijenama...
    Mozda je istina, a mozda nije. Ja sam u zadnje vrijeme puno s jednim nasim covjekom iz Londona komunicirala. On se cudio da ga prijatelji iz Rh ispituju o kojekakavim nestasicama i kaosima u Londonu i UK koji su se provlacili kroz medije. Tipa - kod nas je pisalo kako su im police prazne u ducanu, a on kaze da ide iz ducana i da imaju samo 3 sorte jagoda, da su mozda prije imali 5. Za razliku od RH gdje nisi imao ni jednu ili si imao - jagode, bez deklarirane sorte.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •