Jel netko gledao negativan kućni test nakon 12 sati?Jel vidio da se crtica vidi?
Ne znam jel to tako inače, kao što zna biti evaporacijska kod trudničkih testova?
Jel netko gledao negativan kućni test nakon 12 sati?Jel vidio da se crtica vidi?
Ne znam jel to tako inače, kao što zna biti evaporacijska kod trudničkih testova?
Nisam ja, nego sin :rofl:
Ima neke čudne crijevne tegobe pa me muči
Moje 2 prijateljice su obje prošli tjedan imale samo proljev, kontakt im je javio da je pozitivan, pa su se testirale, obje pozitivne. Vrlo blagi simptomi, samo taj proljev koji je btw brzo prošao, da nisu saznale za kontakt vjerojatno bi pomislile da su samo nešto pokvareno pojele. Za omikron kažu da ima takve full blage nuspojave,ali se jako širi.
Pitala si me za sveki, nemam ti šta pametno za reći jer je bila cijepljena vrlo friško ko tvoja mama tom 3. dozom, tlak divljao, popila je svoju terapiju, nije išla dr. Trebala bih je pitati kakvo je sad stanje s tlakom i pulsom.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.12.2021. at 14:54
Odobrit će se još jedno cjepivo za EU:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...ti_najnovije_d
Baš bih mogla opet testirati malca, za svaki slučaj.
Dakle nije standard proljev (doduše on redovno uzima probiotike pa ga svaka crijevna manje uhvati) nego kaže da mu se bućka u trbuhu, i mora ispustiti vjetrove, i onda mu pobjegne u gaće. Siroče baš ga zeza.
I s petka na subotu je 2 puta povraćao.
Vrci, ja bi ga svakako još jednom testirala.
Evo kaže sveki tjedan dana nakon 3. doze da je ok, divljao tlak, pa se smirio.
Iako im je obit.prijatelj 1. dan nakon 3. doze završio u bolnici i još je tamo, ajd ti sad znaj jel od cjepiva ili ne.
Mama ide sutra svojoj doktorici, sad si popije popodne dodatnu tabletu i bude joj tlak 140/70. Ali joj bez toga bude malo šumasto u glavi.
Na hitnu je došla sa 180/110, užas.
edit - ma kontrolna linija je ostala lijepa čvrsta
Posljednje uređivanje od Vrci : 20.12.2021. at 15:48
Je li se ta crtica vidjela odmah ili tek nakon 12 sati?
Čula sam od jednog dr da se brzi test treba dooobro pogledati jer da se zna vidjeti sasvim blijeda, blijeda crtica, koju ljudi ni ne skuže odmah, ali da mora biti skroz čisto za negativan rezultat.
Doduše, nije govorio ništa za nakon 12 sati, pa za to ne znam.
Inače, ovo povraćanje, bućkanje u trbuhu, ali i temperatura jedan dan, je kod mog djeteta nedavno bila viroza. S tim da je preboljelo koronu jesenas.
Sutra na PCR, tipujem da bi ovaj put to možda moglo bit to - mala je sjedila do učenika koji je i u petak i u pon dolazio u školu sa simptomima nekakvim - u petak ga je bolila glava, u pon se davio od kašlja. Ona ima KN95, odmicala se od njega, cijepljena je, ali simptomi su se pojavili 5 dana nakon tog zašpricavanja na metar kroz masku(e). Kućni negativan. Doduše, i muž je bio bolestan, 2 kućna negtivna, kihanje šmrcanje bez temp, prošlo, nije išao na PCR jer ne ostvaruje neke kontakte. Ona je u sub prijavila grlobolju, u ned kašalj, temperaturu i grlobolju, uglavnom je spavala, danas isto. Astmatičarka je, u remisiji, sad će se na muci (ako je to to) vidjet jel je cjepivo zaštitilo (cijepljena u potpunosti krajem 7.-moga) i kako će proć'. Mi smo je od tog prijavljenog kontakta (ponedjeljka) izolirali od sebe u smislu kn95 svi ili da stoji u sobi, u školu je išla jer joj kao cijepljenoj nije izrečena mjera SI.
Posljednje uređivanje od ina33 : 20.12.2021. at 20:47
Drzim fige da nije korona.
Novosti s ove strane bare: https://apnews.com/article/omicron-m...7cLhhA3aw9ZA14
Moj stariji je danas skoro kao nov. Treci test negativan. Najbolji prijatelj iz razreda nije bio u skoli danas, isto neka prehlada (negativni kucni testovi, otisao danas na PCR).
Posljednje uređivanje od Kaae : 21.12.2021. at 05:24
Ina, nadam se da će i PCR biti negativan!
Baš mi je drago, Kaae, što je tvom detetu tako brzo bolje! Mojem je trebalo pune dve nedelje da se nos totalno otpuši, vidim da smo i mi ostali jednako zaglavili, šta god da je ova bljak viroza.
Kod nas su opet zvanične brojke uvreda za inteligenciju.
U najgorem talasu delte bilo oko 6 000 novih slučajeva dnevno tokom 6-7 nedelja, po 300 na respiratoru i 60 umrlih dnevno.
Sad su nam kao već preko mesec dana brojke novoobolelih daleko manje (zaista je manje pozitivnih koje znam), ali umrli i teško oboleli?
Na oko 1000 novoobolelih dnevno ide oko 130-150 na respiratorima i oko 30-40 umrlih dnevno. Kako i zašto? Trebalo bi onda da su sve cifre pale proporcionalno oko šest puta.
To znači li da su ili tokom delte brojke umrlih i teško bolesnih drastično naštimavane a tek ovo su realne spram broja obolelih, ili se trenutno ljudi ne javljaju na testiranja pa je broj obolelih puno veći sudeći po broju umrlih.
Kako god, kad vidim cifre očigledno mi je da državu apsolutno nije briga ni za verodostojnost niti za ikoga od nas.
Negativna je, iako sam jucer mislila nema sanse kad je bas sjedila s pozitivnin deckom koji se gusio od kaslja. I kucni je bio neg. Izgleda da su cjepivo plus kn95 koja se ne moze tek tako spustit ispod nosa odradili posao. Decko je zarazio curu koja sjedi s druge strane do njega, ispred je bio descko koji je prebolio i koji je cijepljen pa je on ok.
Posljednje uređivanje od ina33 : 21.12.2021. at 12:56
Super Ina, baš mi je drago
I ja mislim da je cjepivo odradilo svoje. Ni kod nas se nitko nije zarazio kad mi je najmlađe dijete imalo Covid, a i najstarije je nedavno dvije noći spavalo u istoj sobi s prijateljicom (naravno bez maske). Prijateljica je taj drugi dan popodne završila pozitivna. Moje dijete se nije zarazilo (testirano je više puta brzim testom, jednom PCR).
Naravno, i pravilno nošenje maske pomaže.
Malom ponovila test, negativan
Mala danas na 37 i kašlje jako i iskašljava, jučer bila promukla. Radila sam joj test koji nije bio ispravan jer mi je uspjela rukom dirnuti dio koji ide u nos. Ali na tom testu sam nakon 2 h vidjela crticu... Nisam toliko detaljno gledala nakon 15, samo da je minus.
Sad sam ponovila ispravno.
Meni se čini da se tu možda nešto kuha
Baš dobro, ina, i moja je slično prošla pre dva meseca, drugarica iz klupe sleva pozitivna, moja bila šmrcava ali negativna- a devojčica sa druge strane do pozitivne se isto zarazila - bez maske i vakcine, dosta očekivano. Želim brz oporavak!
Vrci, kod nas je takva viroza masovna, i gomila srednjoškolaca i odraslih kuka da su morali da odleže dan-dva kao i mi, iako nema temperature i počinje kao grlobolja i blaža kijavica, peti-šesti dan se osećaš grozno, a kod mnogih kašalj potraje više dana. Kod manje dece obično brže prođe.
Radila i ja sinu dva testa pa ništa, blistavo bela praznina na pločici, i posle 15 minuta i posle 15 sati (sin tražio da ne bacim da vidi kako će izgledati sutradan
)
Kod nas guverner (i zena i sin mu) imaju kovid (dobro su), school board je poslao neki nesuvisli mail s najavom novih mjera u 2022. koje, zapravo, nisu nove, jedan od clanova school boarda je podnio ostavku, masa "onih s druge strane" opet hoda okolo s vilama... itakoto.
Zapravo, danasnje brojke su (opet) poprilicno porazne, sto se tice omikrona. Sad je vec preko 73% novih pozitivnih zarazeno tom varijantom (u SAD-u). Prva osoba umrla od omikrona u SAD-u je muskarac pedesetih godina, jednom prebolio kovid. Nije bio cijepljen i bio je, uz necijepljenje, pod vecim rizikom zbog zdravstvenog stanja.
Kako bi rekao ovih dana moj muz, mi cekamo nas red za omikron. Mislim, nadam se da cemo izbjeci, jel.
Bome, brzo to ide! Kod nas ne javljaju nego kao tek par slučajeva itd. Ne kužim... S druge strane, brzo će se onda vidjeti kako se omicron ponaša prema cjepivima. Eno Iraelaca nude 4. booster 60 plus i medicinarima - valjda će se kod njih vidit štiti li u nekom bitnom postotku protiv omicrona pa će onda ostatak svijeta ili isto... il pričekat nešto što bolje štiti.
Posljednje uređivanje od ina33 : 22.12.2021. at 12:17
Racunam da ne sekvenciraju svaki test, vec da je taj postotak procjena situacije, s obzirom da imaju pretpostavku sirenja (dupla se, ako se ne varam, svakih 1.5-3 dana).
Čitam da Izrael ide na 4.booster dozu za starije od 60
Evo moji su cijepljeni s 3 doze, ali koliko kažu, i njima je sad već dosta i ne bi išli na to. Pogotovo mami koja se sad bavi drugim stvarima (tlak, bubrezi, kalij...). A iskreno, i meni se ne sviđa taj plan boosteriranja tako često
Čitala sam unazad, pre tri dana sam napisala ovde da omikrona navodno nema još kod nas.
Evo danas su svečano objavili da ga ipak ima, izolovan prvi slučaj je putnica - povratnica iz Bocvane - koja je btw u karantinu već više dana, i uzorak je još onda poslat na sekvencioniranje ali se malo odužilo to čekanje rezultata, valjda dok je prošao Sveti Nikola
Eto, nije pogrešio naš krizni štab, stiže nam omikron sa Novom godinomSrećom, neće biti nikakvih novih mera povodom toga
E da, sestri mala donela iz vrtića izgleda isti ovaj virus koji smo prošli, propade nam Božićno druženje po svoj prilici![]()
Mozda prodje do Bozica, racunam pravoslavnog?
O maskama i omikronu: https://www.npr.org/sections/health-...ron-contagious
Ček da krizni štab proveri kristalnu kuglu
Ali s obzirom na munjevito širenje i nula mera, moguće da će istinski i da prođe do pravoslavnog Božića - tako što će da PREĐE preko većine nas još šire nego delta...
Ne znam šta da kažem nego ako se većine nisu dotakle dosadašnje posledice delte i prethodnih sojeva -a nisu, teško da će ih uplašiti nešto blaži a zarazniji soj.
Juče sam naišla na članak gde iz Južne Afrike upozoravaju da je od hospitalizovanih od omikrona 20% dece mlađe od 2 godine, čak više nego onih 20-40 godina, ali bojim se da ni to nikog neće posebno uzrujati...
Sa druge strane i ja sam promenila gledište silom prilika - ne može moju porodicu u ovom društvu zaštititi više nikakva maska, ako je ostatak društva ne koristi. Nakon što su ove jeseni i jedno i drugo dete doneli po jednu školsku virozu iako maske nose pravilno, uvek i napolju osim kad jedu, ne zavaravam se puno da će nas omikron promašiti. Ne vidim kako bi, osim sticajem nekih baš srećnih okolnosti.
Tako da, umesto da biram još kvalitetnije maske, razmišljam pozitivno o tome kako smo valjda zaštićeni donekle bar od težeg oblika bolesti, KAD, a ne AKO dobijemo omikron. Da živim u drugačijem društvu sigurno bih postupala drugačije, ovako, ne mogu više da tražim od dece da budu moji borci sa vetrenjačama. Niti mogu da ih zaštitim od suptilnog bulinga neistomišljenika u školi, što dece što odraslih.
I kod mene se kucni epidemiolog (znaci i mi s njim) skroz pomirio da cemo dobiti omikron, samo se nada(mo) da nas nece pokositi kad i cijeli lokalni svijet jer on racuna da to da ce mu vjerojatno trebati krevet u bolnici. Ne boji se da ce biti potrebe za kisikom i respiratorima jer je uredno cijepljen i boostan (a omikron ne izgleda toliko strasan), vec "obicna" progressive care soba, da ga malo pregledavaju i mozda intravenozno napune antibiotikom.
Ovo sto se tice pravoslavnog Bozica, mislila sam da mozda ta viroza do tad i prodje pa da vam ne propadne obiteljsko druzenje.
I mene u neku ruku pomalo intrigira ova prehlada (nije prva, imala je kcer pocetkom skolske godine) koju je upravo imao sin (a i njegov najbolji prijatelj u razredu). Moj nosi djecju KN95/ffp2, odlicno prijanja i znam da je nosi religiozno, osim na igralistu gdje svi skidaju (on nekad zaboravi pa je i dalje nosi) i naravno dok jedu. I ovaj drugi djecak nosi pravilno masku, ali platnenu.
I jedno i drugo dijete (moje) je bilo izlozeno pozitivnim slucajevima u skoli, kcer cak i skroz direktno - asimptomaticno dijete je preko nekoliko dana islo u skolu, sjedilo i jelo pored nje. I nis' od te korone.
Meni se cini da je Izrael samo jako predostrozan, medju prvima nakon JAR su izolirali omikron, a i pred dosta vremena su vecini rizičnih dali booster. Sad su se doveli u poziciju da za dva soja za redom testiraju kako cjepivo djeluje nakon x mjeseci - za deltu su brzo shvatili da treba booster ako je prošlo 6 mjeseci. Ne znam kako će bit s omikronom i koliko je prosječno im vec proslo mjeseci od 3. doze.
Prilicno mirno čekam taj omikron, svi u obitelji smo uzeli 3. dozu osim djece a ona su preboljela pred dva mjeseca tako da nedavno preboljenje plus njihova dob ce ih 99% vjerojatno svest na aspimptomatske slučajeve ako i dobiju.
Ja bih rekla da će se omikron jako raširiti, ali sumnjam da će biti opasniji od delte i više puniti respiratore. nadam se da sam u pravu
Nisam skapirala :glupava:.
Ma, valjda će sestrine proći brže nego nas, svi su mlađi, nego smo već sve dogovorili, porodično okupljanje kod roditelja, jer se nismo videli baaš dugo, pa smo kolektivno razočarani, ali šta je tu je.
Računam da mi više nismo zarazni, prošlo je preko 10 dana, a valjda nismo zakačili ništa sledeće iz škola, trenutno još svi prezdravljaju od tog istog čuda.
Ja sam mislila da ću u ovo vreme moći mlađeg da prijavim za vakcinu, kao sav normalan svet u Evropi, ali šipak.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...ehladu-1154262
Prof.dr. sc. Trobonjača o tzv. super imunosti itd. Highlights:
"-Uvjeren sam da je omikron još uvijek SARS virus koji uzrokuje teške kliničke slike i da nije, kao što neki govore i misle evoluirao u virus prehlade. Međutim, moramo znati da je omikron ipak došao u trenutku kada je u Hrvatskoj podosta ljudi cijepljeno sa dvije doze, a dosta ih je primilo i treću i kada imamo puno ljudi koji su preboljeli Covid. Dakle, omikron dolazi u društvo koje ima nemalu imunost, stečenu preboljevanjem ili cijepljenjem i koja, po meni, iznosi zasigurno nekih 80-tak posto."
"Omikron još uvijek i nije došao u dobroj mjeri u Hrvatsku. Tek treba doći i ne zanosim se mišljenjem da će nas on zaobići. Vrlo vjerojatno će se, u većoj mjeri pojaviti u siječnju."
"Najbolju imunost imaju one osobe koje su preboljele Covid i koje su se nakon toga cijepile. Oni su razvili tzv. "super imunost". Iza njih su oni koji su se boosterirali, a onda dolaze oni koji su se cijepili sa dvije doze, ali koji bi se trebali cijepiti i trećom, booster dozom, kako bi se još bolje zaštitili."
Moj se sesnaestogodisnjak boosterirao pre dva dana. Imao je malo povisenu temperatru i rame ga je jako bolelo. Isto tako i sestogodsnjakinja nakon druge doze. Za njih dvoje bih rekla da su slicno prosli s nuspojavama, ona za drugu, on za trecu dozu.
S cim se boosterirao 16-godisnjak, jesu li sva 3 bila pfizer il ste miksali, kako to ide za tu dob?
Treca je bila isto pfizer. Koliko ja znam Moderna nije odobrena za ispod 18. Bas sam i u vaxx klinici pitala, jer mi nije bilo jasno kad sam zakazivala online, ali rekose mi da za tu dob samo pfizer.
Procitah u news titles da ce uskoro i booster za 12-15, pfizer isto.
Oko mene 3 mlade zenske osobe (sogorica i 2 prije), 3.doza Moderna, sve tri oteceni limfni cvorovi, 2 od 3 uz to i temperatura i neka neobicna smusenost/smantanost u glavi.
Ak mogu pitati gdje? Pazuh ili vrat? Limfni čvorovi
'ajmo započeti ovu godinu nekom potencijalno dobrom vijesti
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...votno-15140773
Sve je naravno "na dugom štapu" i tko zna što će biti do 2024. kad je, po članku, najraniji termin za komercijalizaciju ovog cjepiva, ali veseli pomisao da se radi na raznim stranama svijeta...
Je i počeo razmišljati prije nego korona došla,ili na početku i proces će mu trajati skoro 4 godine.
Ne to ,nego koliko je onda ishitreno ovo sadašnje cjepivo
Nadam se da do tad ćemo nekako drugačije srediti tu koronu
Kako drugacije obzirom da je zarazna bolest?
Jedino da otkrijemo nesto sto do sad u povijesti zaraznih bolesti nije do sad otkriveno i upotrebljeno.
Oni koji su prezivjeli bez hospitalizacija i smrti , sigurni ne misle da je ishitreno. Nazalost nije ucinkovito u sirenju kao sto smo se nadali, ali ucinka globalno i pojedinacno sigurno ima.
Posljednje uređivanje od sirius : 01.01.2022. at 17:27
Potpis na Sirius.
Taman u obitelji čekamo jedan nalaz PCR-a i svakako mi je lakše čekati ga znajući da smo cijepljeni svi koji smo mogli biti. Još da smo i boosterirani bilo bi i bolje, ali i ovako mi se čini lakše čekati nalaz nego prije cjepiva, kad su mi svi članovi obitelji, uključujući stare i rizične, bili necijepljeni.
No, svatko zna za sebe.
A evo i ovaj članak. Što učiniti ako dobijete omikron, kakvi su simptomi itd.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d
Ovo mi se čini važno iz ovog gore članka, pa sam izdvojila:
Dok su neki slučajevi proboja (eng. breakthrough cases) koronavirusa unatoč cijepljenju asimptomatski, stručnjaci kažu da većina ima blage do umjerene simptome, piše Washington Post. Oni se mogu razlikovati kod cijepljenih u odnosu na necijepljene. Kod omikrona pacijenti najčešće prijavljuju glavobolju, lakšu grlobolju ili grebanje u grlu, začepljenost, curenje nosa i kihanje, što su simptomi koji se uglavnom povezuju s prehladom ili alergijama.
Tu je i izraženi umor, koji se posebno isticao među prvim slučajevima u Južnoafričkoj Republici, dok su povišena temperatura, kašalj te gubitak osjeta mirisa i okusa, po kojima su raniji sojevi bili najprepoznatljiviji, kod omikrona puno rjeđi.
"Kućni antigenski testovi, koji daju rezultat za 15 minuta, nešto su manje osjetljivi na omikron nego na prethodne varijante koronavirusa i imaju veću šansu dati lažno negativan rezultat u usporedbi s ranijim sojevima, kako je ovaj tjedan upozorila američka Uprava za hranu i lijekove (FDA)."
U izvornom tekstu, FDA kaze "may be less sensitive to Omicron" sto ne znaci ovo sto su gore preveli u HR.
Da, kod nas se često tako proizvoljno prevedeNedavno sam tražila originalne stranice s uputama za ulazak u dvije europske države jer se ni na stranicama MVEP-a nije jasno prevelo, pa nismo mogli znati sa sigurnošću što od uputa "moraš", a što "možeš"; što "trebaš", što je "i/ili" a što samo "i"...
Vidjet ćemo i na našem primjeru. Simptomi slabi, dva brza negativna, sutra PCR...