Stranica 17 od 44 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 2184

Tema: Cijepljeni protiv COVID-a i oni koji to žele postati, informacije o testiranjima....

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Kora prvotno napisa Vidi poruku
    Moja ce se cijepiti 24 dana od 1. doze, zbog putovanja, ali nisam najsretnija s objavom naseg Hzjz-a. Sto znaci moze nakon 3 tjedna, a preporuka je 8 tjedana?! Sto ce se dogoditi ako se docijepe nakon 3 tjedna?
    Da, zato sam i pisala jer je i mene zbunilo, ne znam što je sad to. Kad su se moja djeca cijepila, nije bila takva uputa.
    Pretpostavljam da su ili pogriješili ili su možda na onom tragu da je kao bolje pričekati jer se stvori više antitijela...ili je to uputa za manju djecu, do 12 godina, pa su krivo napisali... stvarno ne znam.
    Ako ne misliš danas cijepiti dijete, sutra je radni dan pa probaj doći do nekog odgovora.
    Ne mislim da će se nešto značajno dogoditi ako se cijepi nakon 21, 24 ili 28 dana. Mislim da je važno poštivati minimalni razmak, ali naravno, provjeri s nekim stručnim.
    Jedan praktični savjet: koliko brzo nakon cijepljenja dijete ide na put? Mislim da je pametno ostaviti mu koji dan razmaka između cijepljenja i puta, za eventualne nuspojave tipa bolne ruke i sl.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Kora, sad sam detaljnije pogledala onu gore tablicu koju sam linkala i malo sam zbunjena (a mislim da su to zadnje upute kod nas). Piše: minimalno 3 tjedna ispod stupca 12 godina i stariji, a onda ispod toga napišu - 18 godina i stariji. Pa onda ispod stupca 5-11 godina napišu - minimalno 3 tjedna, a preporučljivo 8 tjedana, a stave uputu 5-17 godina. Ja sam sad zbunjena, ne znam je li to neki lapsus calami ili nije, pa ti savjetujem da provjeriš, ako ti se žuri da što prije dobije.
    Tablica je ok, gornji dio odnosi se na količine cjepiva u pojedinoj dozi i zato su odvojene skupine 5-11 godina i 12 godina i stariji. Donji dio tablice (ispod zelenog retka "Imunokompetentne osobe") odnosi se na broj doza i njihov raspored, i tu su dobne skupine drukčije raspoređene, na 5-17 godina i 18 godina i stariji.

Mene brine pitanje boostera za 17-godišnjaka koji je covid prebolio NAKON primarnog cijepljenja. Po jučer objavljenim pravilima, on bi bio izuzet iz samoizolacija 120 dana nakon preboljenja, što znači cca 4 mjeseca, valjda će mu i covid potvrda vrijediti još 2 mjeseca nakon toga, a onda, što? Booster još neće smjeti primiti jer će imati 17 godina i 8 mjeseci, covid potvrda mu više neće vrijediti, a bogme sumnjam i u zaštitu koju će u tom trenutku imati (tko zna koji soj će se pojaviti do svibnja, neće valjda omega?). Nadam se da će dotad i pravila biti još revidirana pa će sve skupa biti jasnije...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moja ce se cijepiti 24 dana od 1. doze, zbog putovanja, ali nisam najsretnija s objavom naseg Hzjz-a. Sto znaci moze nakon 3 tjedna, a preporuka je 8 tjedana?! Sto ce se dogoditi ako se docijepe nakon 3 tjedna?
    Vjerojatno je nakon 8 tjedana optimalan imuni odgovor, ali 3 tjedna je također prihvatljiv razmak između dviju doza. Što će se desiti, ne znam - možda neće biti tako dobra reakcija kao što bi bila da se docijepi nakon 8 tjedana?

Ljetos su toj dobnoj skupini davali drugu dozu nakon 3 tjedna po defaultu.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Hvala Tanja na objašnjenju.
    Da, ljetos su svi išli nakon 3 tjedna.
    Za booster ne znam ni ja odgovor, i sama mozgam što ću...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ide nakon tjedan dana na put tako da se nadam da ce do tada "odraditi" nuspojave.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ide nakon tjedan dana na put tako da se nadam da ce do tada "odraditi" nuspojave.
    Super, sretno!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moze li se uopce danas negdje cijepiti?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

https://www.zagreb.hr/najave-po-danima/174736

Po ovome, rekla bih da ne može.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Postoji dio ljudi koji ni ne razvije antiijela, a bio je bolestan, uzmi i to u obzir.
    A ovo za omikron i osjetljivost antigenskih testova, nemam pojma.
    Naš primjer doma sad : dva brza negativna, PCR pozitivan.
    Hvala, znam, a valjda nisam u toj grupi. Baš sam na tvoj primer i mislila, a niste ni jedini.
    Žao mi je da bockam klince zbog svoje radoznalosti, a MM je vakcinisan kineskom vakcinom, koja svakako posle daje pozitivna sva moguća antitela, pa mi to ostavlja samo sebe na raspolaganju .

Kora, kod nas se letos davala u razmaku od 3 nedelje, moja je dobila nakon 5 nedelja jer je imala neku virozu između dve doze, pa je zahvatio i neki zastoj u snabdevanju, inače bi dobila na 3 nedelje, ali i ovako je prošlo dobro.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Htela sam da pitam Kaae i ostale koji prate, ja nisam uspela da nađem ništa pametno - koliko su testovi na antitela posle preležavanja osetljivi i pouzdani na omikron soj - s obzirom da su antigenski ipak nešto smanjene osetljivosti, ako sam dobro shvatila?

Kod nas i dalje niz ljudi ima slične simptome kakve smo i mi imali, otprilike pola ih bude pozitivno na brzim testovima, pola negativno...
    Htela sam da proverim sebi IgG sada nakon 4 nedelje od te naše misteriozne prehlade, ali šta ako ni ovi testovi nisu dovoljno osetljivi ?
    Tu u pravilu nitko ne vadi antitijela, s obzirom da se zapravo ne zna sto bi tko radio s tim informacijama. Ne znam nikoga tko je vadio. Osobe zainteresirane za cijepljenje se cijepe normalno nakon, prije, izmedju obolijevanja (ukljucujuci i djecu). Nitko nista ne provjerava. Neki eventualno pricekaju, recimo, s boosterom. Tipa ako se razbole, pricekaju 90 dana prije boostera, cisto da jos malo produze jaci imunitet.

Kod nas je najpopularniji kucni test BinaxNOW (Abbott) koji na svojim stranicama tvrdi da na njihovim testovima omikron prolazi bez problema. CDC je rekao da postoji mogucnost da je omikron teze pronaci na kucnom testu, ali nisu naveli na koje se testove i proizvodjace ta mogucnost odnosi.

Mi smo koristili Binax prosli tjedan, a i jutros.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala Tanja na objašnjenju.
    Da, ljetos su svi išli nakon 3 tjedna.
    Za booster ne znam ni ja odgovor, i sama mozgam što ću...
    Ljetos je bio razmak 6 tj. jer jedno vrijeme je bila nestašica, na početku je bio razmak 3 tjedna

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Mi smo kući svi imali koronu prije 2 tjedna. pretpostavljam omikron jer on napravljenih 7 kućnih samo su 2 bila pozitivna, a na pcr-u svi pozitivni.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Inace svi komentiraju omikron omikron.
    Poznanica radi kod nas na brisevima i njima su rekli da kod nas omikrona jos nema. Ne znam kako je u ZG
    Ali ispada da nije još toliko njega kod nas kao sto se misli

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Inace svi komentiraju omikron omikron.
    Poznanica radi kod nas na brisevima i njima su rekli da kod nas omikrona jos nema. Ne znam kako je u ZG
    Ali ispada da nije još toliko njega kod nas kao sto se misli
    Ako ne trazis omikron onda ga i nema.
    Ako ga ima u Evropi sigurno ga ima kod nas.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.01.2022. at 19:21

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Ma sigurno. Mi smo svi razvili simptome u roku 24 sata od prvog, kućni negativni, simptomi bas karakteristični za omikron.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zar nije bilo neki dan rečeno
    Da uzimaju neki broj nasumično iz testova i još ga valjda jednom provjeravaju jel omikron ili ne?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kopija komentara:
    Za brze testove na COVID-19 kod kuće, predlaže se da treba uzeti bris iz GRLA i nosa. Jer se omikron više zadržava u grlu nego u nosu i sinusima. Netko tko ima omikron i uzme bris iz nosa može ispasti negativan. Vjv isto vrijedi i za PCR.

Imate li komentar na to?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.01.2022. at 19:56

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj naplavomzalu prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo kući svi imali koronu prije 2 tjedna. pretpostavljam omikron jer on napravljenih 7 kućnih samo su 2 bila pozitivna, a na pcr-u svi pozitivni.
    Ovako sam trebala i ja, da uradim 7-8 testova za sve nas, to bi bilo taman pola cene PCR-a na sopstveni zahtev.
    Očigledno naši testovi nisu na nivou američkih, ili mi manje dobro brišemo noseve štapićima...
    Uglavnom, test na antitela za jednu osobu je daleko jeftiniji nego 7-8 kućnih antigenskih ili PCR na zahtev.
    Jedino nisam sigurna u stepen pouzdanosti, ako dolaze sa istog mesta i sa sličnim materijalom kao i ovi brzi antigenski - a verovatno dolaze, negde sa Alibabe pretpostavljam.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Tu u pravilu nitko ne vadi antitijela, s obzirom da se zapravo ne zna sto bi tko radio s tim informacijama.
    Znao da li je imao omikron ili ne, zar nije svrha mog pitanja očigledna?

S obzirom na rastući broj osoba kojima tek PCR pokaže +, mislim da moje pitanje o antitelima i nije tako besmisleno.
    Razumem da je nekome nebitno da zna da li je, kada i koliko puta imao koronu, ali mene eto zanima.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Znao da li je imao omikron ili ne, zar nije svrha mog pitanja očigledna?

S obzirom na rastući broj osoba kojima tek PCR pokaže +, mislim da moje pitanje o antitelima i nije tako besmisleno.
    Razumem da je nekome nebitno da zna da li je, kada i koliko puta imao koronu, ali mene eto zanima.
    oprosti, ali kako misliš da ćeš s testom na antitijela znati jesi li imala omikron, deltu ili wuhanski soj? kako ćeš znati jesi li imao covid jednom, dvaput ili sedmni put? mala antitijela ne stoje u redu i ne viču na koji su soj razvijena

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

možeš ti, ako te zanima napravit antitijela, ali s tim podatkom se još uvijek ne zna kad je osoba imala covid, je li imala više od jednom i koliku zaštitu ima. svatko tko tvrdi da se to zna, laže i gata iz kave

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    oprosti, ali kako misliš da ćeš s testom na antitijela znati jesi li imala omikron, deltu ili wuhanski soj? kako ćeš znati jesi li imao covid jednom, dvaput ili sedmni put? mala antitijela ne stoje u redu i ne viču na koji su soj razvijena

Da, glupo sam se izrazila, u pravu si. Trebalo je da napišem preciznije.
    Želela bih testom na antitela da proverim da li je moj organizam ikad razvio antitela na virus korone.

Ali nikada nisam napisala da mislim da sam zbog antitela zaštićena, niti da mogu znati broj infekcija niti biti apsolutno sigurna u vreme infekcije.
    Koliko vidim, jasno sam napisala, više nego jednom, da je moj motiv isključivo radoznalost.
    S obzirom da je test dostupan, i da ga radim privatno za svoj novac, stvarno ne vidim u čemu je problem, osim što ne želim da bacam novac na test koji možda ne može da detektuje ono što mene interesuje, a to je postojanje/nepostojanje antitela.

Ali da, neću nastavljati dalje jer tema nije o tome, povuklo me čitanje tuđih iskustava, izvinjavam se, odjavljujem se.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Ja mislim da je bio omikron zbog brzine zaražavanja,doslovno smo svi odjednom razvili simptome, zbog simptoma koji su bili sličniji prehladi nego je to dosad bilo i zato jer je od nas 7, 4 već imalo koronu pa pretpostavljam da je ipak novi soj u pitanju. Ustvari mi je svejedno šta smo imali, simptomi su sve u svemu bili podjednaki bez obzira na naše različite cjepne statuse.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Naplavomzalu i ja znam puno takvih slucajeva, identicnih kao vas. Dakle, sve izgleda kao prehlada, jako brzo se prosiri, vecini negativan brzi,a pcr uredno pozitivan (to mi je jedna dr. iz Stampara potvrdila da brzi test jako lose reagira na omikron da su oni zamijetili veliki broj zarazenih u ovom valu brzi neg, pcr poz.pa sumnjaju na omikron, neke valjda i provjere soj).

Uglavnom da nisu isli na pcr, svi bi ti ljudi po kucnom mislili da su negativni i onda se to siri i siri.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.01.2022. at 21:31

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa sad i u našem slučaju je bilo ekspresna zaraza ali u listopadu, tad se još nije ni vani pričalo o tom soju, s time da je više od polovice bilo cjepljenih

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

E baš to. Brat, žena i mala došli iz ZG, maloj tu večer procurio nos, do sutra uvečer svih sedmero u kući smo imali simptome. Na kućnom pozitivni samo moj stariji i brat, ostali negativni, pcr svi pozitivni. Simptomi redom: muž dva dana grlobolje, ja tri dana suhog kašlja, moj stariji jedan dan grlobolja i bol u sinusima, mlađi curenje nosa i suhi kašalj 3 dana, nećakinja identično, brat grlooblja 2 dana, žena mu bol u sinusima i curenje nosa 4 dana. Povišenu temperaturu je imala samo nećakinja jedno popodne ali malu, par linija.
    Posljednje uređivanje od naplavomzalu : 06.01.2022. at 21:38

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da, glupo sam se izrazila, u pravu si. Trebalo je da napišem preciznije.
    Želela bih testom na antitela da proverim da li je moj organizam ikad razvio antitela na virus korone.

Ali nikada nisam napisala da mislim da sam zbog antitela zaštićena, niti da mogu znati broj infekcija niti biti apsolutno sigurna u vreme infekcije.
    Koliko vidim, jasno sam napisala, više nego jednom, da je moj motiv isključivo radoznalost.
    S obzirom da je test dostupan, i da ga radim privatno za svoj novac, stvarno ne vidim u čemu je problem, osim što ne želim da bacam novac na test koji možda ne može da detektuje ono što mene interesuje, a to je postojanje/nepostojanje antitela.

Ali da, neću nastavljati dalje jer tema nije o tome, povuklo me čitanje tuđih iskustava, izvinjavam se, odjavljujem se.
    test na antitijela (gotovo svi dostupni) detektira (ne)postojanje antitijela na spike protein sars covid-19 i vrijednost izrazavaju brojcano s definiranom granicom.
    svakako mozes provjerit, no buduci si se i cijepila, ne mozes znati jesi li bila u kontaktu ili su antitijela koja si razvila iskljucivo posljedica cjepiva

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    test na antitijela (gotovo svi dostupni) detektira (ne)postojanje antitijela na spike protein sars covid-19 i vrijednost izrazavaju brojcano s definiranom granicom.
    svakako mozes provjerit, no buduci si se i cijepila, ne mozes znati jesi li bila u kontaktu ili su antitijela koja si razvila iskljucivo posljedica cjepiva
    Ovaj deo mi je poznat jer sam u više navrata radila antitela, što IgE zbog alergija, što par puta IgM i IgG za neku davnu i dosta gadnu adenovirozu kako se tada ispostavilo.

Međutim, kod nas laboratorije nude kako antitela ( IgM i/ili IgG, kako koja ima test) na S tj spike protein, tako i test na antitela na N tj. valjda nukleokapsidni protein. Koliko sam ja upoznata, antitela na N protein razvijaju samo osobe koje su bile u dodiru ili sa virusom ili nakon kineske vakcine- jer ostale vakcine ga nemaju u sebi.

Ja bih radila isključivo antitela na N protein, onako kako su ih radili ljudi još pre razvoja vakcina na početku pandemije, jasno mi je da antitela na S protein ne govore ništa posebno o onome što mene zanima.

Sumnjam da smo nas četvoro možda imali omikron druge nedelje decembra samo zbog sličnosti naše viroze sa simptomima koji se omikronu pripisuju - liči na prehladu, nema temperature ali daje malaksalost kakvu ja u životu nisam imala od kijavice i prehlade.
    Naravno da to može biti bilo koji drugi virus, ali s obzirom da mi je ovo prva i jedina primetna viroza od početka pandemije, radoznala sam, to je sve. Tim više što deo ljudi sa istim simptomima dobije pozitivan test. Ja sam brzim testom testirala samo dete dva puta, ispalo negativno i niko nas nije dalje slao nigde.

Ono što ja ne znam jeste da li je i N protein mutirao uopšte u omikron soju ili ne, nekako nisam uspela da nađem te podatke, i ako je mutirao, da li to čini postojeće testove na antitela na N protein manje osetljivim ili nema uticaja na njih.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kod nas je sluzbeno 113 omicrona, bas me zanimaju novi podaci.

Prema tome sto pišete ispada da smo i mi svi prosli covid, nekako mi zao sto nisam otisla na pcr

Svekrvi mi doduse malo jace udarilo, sto god. Dr joj preko telefona dao antibiotik. Kasalj i pluca ju zezaju
    Svi ostali 2-3 dana sitne temperature, kasalj, curenje nosa

Mama sinovog frenda kaže da sumnja da su klinci iz skole donijeli, oni su svi bili pcr pozitivni od badnjaka do sad,jedino nije ta najstarija kcer. Ispada da je ona mogla biti i prva

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Pulinka, ja ti ne znam ništa o tom N proteinu ... ali ova tvoja ideja mi se čini skroz ok. Uostalom, tvoji novci, tvoja radoznalost, tvoja volja!
    No, zna se da ja volim testove i da sam radoznala , pa moje mišljenje već znaš.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo da i nas prijavim u klub…
    Prošle zime svih 5 u kući smo imali… mene pogotovo bilo satralo s upalom pluća.

Od sinoć troje u kući sa simptoma (jedva da imamo ideju otkud, kad ja samo ležim i nismo išli okolo, djeca su samo po vani bauljala, jednom su bili kod nekog u kući, al ta ekipa nema simptoma).

Sin i mm na kućnom testu danas pozitivni, srednju nisam testirala jer nemam vise testova doma, al vjerojatno je i ona. Nije grozno kao prošle godine - imaju temp. između 37 i 38, glavobolja, curi im nos.

Najmlađa i ja za sad ništa. Mislim ja ništa covid. Samo išijas .

Ja cjepljenja s dvije doze početkom jeseni pa mi se za treću činilo prerano.
    MM s dvije doze prije ljeta, na treću nije otišao.

Al dobro sve to…
    I ona poznata: “i ovo će proći”.

Ali mislim samo na lemura, kralja Đuru s Madagaskara i njegovo: “Koliko će dugo to trajati??!!?

Još dvije godine ja mislim .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

https://elpais.com/sociedad/2022-01-...-negativo.html

Ovdje ima zgodan grafički prikaz rezultata brzih kućnih testova.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Na temu antitijela, tko je tu lud, nek se više dogovore, ovako se možemo razvlačiti ko žvaka još sto godina https://www.rtl.hr/vijesti-hr/korona...mislio-sam-se/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Na temu antitijela, tko je tu lud, nek se više dogovore, ovako se možemo razvlačiti ko žvaka još sto godina https://www.rtl.hr/vijesti-hr/korona...mislio-sam-se/
    Sto da se dogovore? I tko?
    Antitijela govore samo da je osoba bila u kontaktu sa virusom i/ili cjepivom. Ne postoji ( nikad i nije) neka vrijednost /visina titra koja bi rekla da je iznad toga zastitno , a ispod toga -nije.
    Ja sam antitijela vadila puno puta , ali iskljucivo ( i samo zbog toga) jer sam bila ukljucena u studiju pracenja nakon cijepljenja. Prije toga u studiju pracena izlozenosti zdravstvenih radnika. Sad sam prije i nakon 3 doze u studiji pracenja neutralizirajucih anititijela.
    Znam vrijednosti , ali nema informacije ( sluzbene) sto one znace. Za sad.
    Posljednje uređivanje od sirius : 07.01.2022. at 06:05

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U Njemackoj prije 3.doze provjeravaju razinu antitijela, rekla mi je seka da je to kod njih uobicajeno.

Nisam pitala jel tako bilo i prije 2.doze.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kora, 3 tjedna. Ja isto brijem da je omikron kraj, navodno prilicno rjedje izaziva komplikacije na plucima od delte (rekla - kazala info nekog istrazivanja na zivotinja), al jos je prijetnja pretilima.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Kora, 3 tjedna. Ja isto brijem da je omikron kraj, navodno prilicno rjedje izaziva komplikacije na plucima od delte (rekla - kazala info nekog istrazivanja na zivotinja), al jos je prijetnja pretilima.
    Opla nas dvije se slažemo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sto ne znaci da se prepunjeni zdravstveni sustav nece prepuniti jos i vise.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sori cure ako ste već o tome pisali, ne kužim sad ovo…

Javila sam pedijatrici za pozitivan kućni test, ona mi kaže da joj je sustav prvi slobodan termin izbacio tek za 8 dana, a to će klincima biti 10. dan od pojave simptoma… vjerojatno neće niti biti pozitivni više.

Šta se sad uopće radi? Da zovem okolo i tražim drugdje termin? Vodim ih privatno na PCR?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Sori cure ako ste već o tome pisali, ne kužim sad ovo…

Javila sam pedijatrici za pozitivan kućni test, ona mi kaže da joj je sustav prvi slobodan termin izbacio tek za 8 dana, a to će klincima biti 10. dan od pojave simptoma… vjerojatno neće niti biti pozitivni više.

Šta se sad uopće radi? Da zovem okolo i tražim drugdje termin? Vodim ih privatno na PCR?
    Pošalji mail na Andrija Štampar i dobit ćeš termin već u ponedjeljak za djecu
    Djeca se testiraju svaki radni dan od 14 do 15 h

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

E super, puno ti hvala!
    Čak sam to prije znala, ali sam zaboravila! Tenks!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mislim, ovo za ponedjeljak kažem jer frendica danas poslala mail i dobila termin za ponedjeljak
    da ne bi ispalo da sam neka baba gatara

moji se idu testirati sutra, isto su naručeni preko maila

inače, ne znam kako se uopće preko aplikacije može naručiti dijete za testiranje (za taj termin rezerviran za djecu) kada je zadnje vrijeme koje se nudi 13:59
    tako da se mora mailom
    Posljednje uređivanje od betty blue : 07.01.2022. at 12:33

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Baš sad proučavam aplikaciju... nego, je l svi plaćaju ovih "Cijena testiranja iznosi 382,92 kn"?

To se odnosi na svako testiranje kod njih? I za djecu i odrasle?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ne, plaćaš ako nemaš uputnicu

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

s uputnicom je besplatno

bože, BB, kao da nikad nisi imala koronu

inače, testiranje s uputnicom bez naručivanje se radi i na Sv. Duhu, od 8 do 9, ali mislim da u ovo vrijeme godišta treba doći u 6 ujutro da bi uhvatio termin

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danas na svetom duhu podijeljeni svi brojevi do 6.20
    Ljudi počeli dolaziti već u 5!!!
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.01.2022. at 13:48

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    mislim, ovo za ponedjeljak kažem jer frendica danas poslala mail i dobila termin za ponedjeljak
    da ne bi ispalo da sam neka baba gatara

moji se idu testirati sutra, isto su naručeni preko maila

inače, ne znam kako se uopće preko aplikacije može naručiti dijete za testiranje (za taj termin rezerviran za djecu) kada je zadnje vrijeme koje se nudi 13:59
    tako da se mora mailom
    Za školsku djecu se naručuje na telefon 4696301

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Izazive rjeđe ali nije da ne izaziva. UK ima 50% više hospitalizacija nego tjedan prije, broj umrlih im isto raste, a pogledaj gdje su oni s cijepljenjem a gdje mi. Doduše naši su se i prirodno prokužili dobrim dijelom (što se vidi iz broja umrlih na 1 mio) a i svakodnevni brojevi umrlih od delti zadnja tri mjeseca ne ostavljaju puno sumnji da ima još kohorti stanovnika koji nisu niti jedan soj do sad preboljeli i nisu cijepljeni - pa će omikron kroz njih protutnjati i uzet svoj "danak" kao i svi sojevi do sad. Dodaj na to da su i preboljeli i cijepljeni (i 2x i 3x) isto prilično podložni zarazi i da svejedno iako u manjem obimu, mogu završiti u bolnici + intenzitet širenja omikrona je jedno 4x brži nego delta... bit će to težak siječanj. Pogotovo što od ponedjeljka se svi vraćaju u škole - a do sad je to svaki put bio uvod u brzinu više za novi val.

Da li je kraj epidemije na vidiku? Dok omikron ne protutnji kroz cijeli planet i ne vidimo jeli uspio generirati još koju novu inkarnaciju jaču i od sebe - ne znamo.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    s uputnicom je besplatno

bože, BB, kao da nikad nisi imala koronu
    Misliš da se u 12 mjeseci nije promjenilo 500 pravila?
    Ma nisam uopće skužila doktoricu da je poslala uputnicu... ona mi rekla "ja te ne mogu naručiti za manje od 8 dana, probaj sama", a nisam odmah shvatila da je poslala uputnice u sustav pa sam ju zvala opet.

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Za školsku djecu se naručuje na telefon 4696301
    Je... imam još par brojeva koje su nam dali u školi... troznamenkasti broj poziva sam napravila u zadnjih sat vremena - stalno zauzeto ili se nitko ne javlja.
    Poslala sam mail i čekam.

Nemam dovoljno zdravu nogu/leđa da se odvezem i čekam satima... MM zalegao, provjeram je l diše... buraz i šogorica isto pozitivni. Baku i dedu čuvamo da nam ostavljaju hranu ispred vrata.
    Najveća mi je tragedija zapravo što mi se ne da više gledati serije... brate to je dosadno kad stvarno imaš vremena za njih .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Opla nas dvije se slažemo
    Jest, opla ! I napisala si da vjerujes da cemo se svi zaraziti, a prije si odbijala tu varijantu, dosla si na moje. Al nije bed da se zarazimo (valjda) pokriveni sa cjepivom i s omicronom. Jedini su problem necijepljeni penzici koji ce zakrcit zdravstv. sustav.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •