Stranica 28 od 44 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 2184

Tema: Cijepljeni protiv COVID-a i oni koji to žele postati, informacije o testiranjima....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I još imaš sreće ako i 7. dan dobiš test

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma moja doktorica je tako, briga ju

Al idem sutra na PCR, firma mi daje naknadu kad imaš koronu, pa trebam dokaz

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Pametno, Vrci. Uvijek dokaz .

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za temperaturu, svakako. Ali nije svatko u mogucnost ostati doma 5-7 dana zbog grebanja u grlu dok ceka na red na test.

(Komentar na Dotin post.)
    Posljednje uređivanje od Kaae : 17.01.2022. at 18:01

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod nas je pola skole online, toliko je zaraženih i u samoizolaciji.
    Nizi razredi jos idu u školu...

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Za temperaturu, svakako. Ali nije svatko u mogucnost ostati doma 5-7 dana zbog grebanja u grlu dok ceka na red na test.

(Komentar na Dotin post.)
    Mislim da je doktorica mislila na ljude sa simptomima, temperaturom i slično, tj. na ljude koji su već u izolaciji, da je to njima savjet. No, koliko se sjećam, i nama je bio savjet od našeg dr da napravimo test 5-7 dan od kontakta (cijepljeni i bez izolacije tada).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je doktorica mislila na ljude sa simptomima, temperaturom i slično, tj. na ljude koji su već u izolaciji, da je to njima savjet. No, koliko se sjećam, i nama je bio savjet od našeg dr da napravimo test 5-7 dan od kontakta (cijepljeni i bez izolacije tada).
    Ma da, ako si doma i bolestan, onda je manje vazno kad ce test, u nekom normalnom roku (da ne prodje razdoblje pozitivnih rezultata). Tu je preporuka za cijepljenje bez simptoma isto da se testiraju malo kasnije, ne prije treceg dana, najbolje peti. Ali mozes kad zelis, s obzirom da nam jos nije guzva/nestasica termina. Ne bune se i ako dodjes preko nekoliko puta.

Mi smo sad u subotu bili peti dan.

Inace, kod prijateljice s pozitivnim djetetom (prakticki mora imati omikron sad jer je bio pozitivan i 22.11.) jos uvijek nitko drugi nije bolestan. Danas je cetvrti dan. Svi su cijepljeni dva puta, ona je boostana, a drugi jos nisu jer nije proslo 5 mjeseci, plus su svi imali kovid u studenom 2020., osim malog koji je imao u studenom 2021., a da oni nisu pokupili nista drugi put. Mozda nece ni treci?

Nas kucni duh se danas vratio na posao, dan 8. od jutra kad mu je cura (s kojom zivi) imala pozitivni kucni test i blage simptome. Negativan je jednom na kucnom, ovaj vikend na PCR-u, sinoc na kucnom i danas na kucnom, prije ulaska u nasu kucu. On je primio dvije Moderna doze i Moderna booster. Izgleda da ni omikron nece bas na svakoga. (nosi KN95 kad radi s muzem ili hoda po nasem dijelu kuce)

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ma da, ako si doma i bolestan, onda je manje vazno kad ce test, u nekom normalnom roku (da ne prodje razdoblje pozitivnih rezultata). Tu je preporuka za cijepljenje bez simptoma isto da se testiraju malo kasnije, ne prije treceg dana, najbolje peti. Ali mozes kad zelis, s obzirom da nam jos nije guzva/nestasica termina. Ne bune se i ako dodjes preko nekoliko puta.

Mi smo sad u subotu bili peti dan.

Inace, kod prijateljice s pozitivnim djetetom (prakticki mora imati omikron sad jer je bio pozitivan i 22.11.) jos uvijek nitko drugi nije bolestan. Danas je cetvrti dan. Svi su cijepljeni dva puta, ona je boostana, a drugi jos nisu jer nije proslo 5 mjeseci, plus su svi imali kovid u studenom 2020., osim malog koji je imao u studenom 2021., a da oni nisu pokupili nista drugi put. Mozda nece ni treci?

Nas kucni duh se danas vratio na posao, dan 8. od jutra kad mu je cura (s kojom zivi) imala pozitivni kucni test i blage simptome. Negativan je jednom na kucnom, ovaj vikend na PCR-u, sinoc na kucnom i danas na kucnom, prije ulaska u nasu kucu. On je primio dvije Moderna doze i Moderna booster. Izgleda da ni omikron nece bas na svakoga. (nosi KN95 kad radi s muzem ili hoda po nasem dijelu kuce)
    Neće ni omikron na svakoga, definitivno. Tako da se treba nadati da ćete vi i vaši prijatelji ostati pošteđeni.
    Moj suprug se zarazio na poslu, bilo ih je puno u vrlo bliskom kontaktu bez maske, u zatvorenom prostoru (takav je posao), zarazili su se samo neki. A ni mi doma se nismo zarazili od njega. Znam i za još takvih primjera.
    Omikron je svakako jako zarazan, ali srećom, nije 100 posto.
    Evo jedan dobar članak o omikronu, upravo sam ga pročitala:
    https://www.theguardian.com/world/20...crons-severity

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znači kod vas je drugačija preporuka za SI Kaae, jer koliko kužim friško je dobio buster
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.01.2022. at 19:52

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kućni duh? to je netko kao pomoć u kući?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

E koliko dugo bi kucni test bio pozitivan?
    Meni je crtica slaba, razmišljam jesam li možda pred 2tj kad sam imala prehladu imala koronu pa je sad ovo ostatak. Iako sam tad bila negativna na kucnima, možda bilo prerano

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ispravak navoda za razred moje kcerke koji je po 1.put u izolaciji od poc.pandemije (7.razred).

Kaze kcerka da su upravo javili na njihovoj razrednoj grupi da ih je ne 2 nego 8 pozitivnih potvrdjenih i jos par se ide testirat.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Znači kod vas je drugačija preporuka za SI Kaae, jer koliko kužim friško je dobio buster
    Mi nemamo SI u kuci (on je nas zaposlenik), a preporuka je da potpuno cijepljeni normalno nastavljaju sa zivotom ako nisu pozitivni, sto je na razini drzave.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Kućni duh? to je netko kao pomoć u kući?
    Da, home health aide/personal care assistant. Uvijek je netko tu od 7 - 22, nekad i preko noci.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kćer temp par nakon napada astme... Za početak se nadam da ćemo dobit termin za PCR u neko OK vrijeme za detektirat omikrona....a za rezultat, više ne znam što bi mi bilo draže vezano za rezultat, da je plus il da je minus :/. Simptomi: prošli tjedan ne može udahnut, a svi parametri OK koje ja mogu mjeriti - saturacija, PEF, ja sam sumnjala na stres oko škole, ocjena, upisa (LOM / pulmo - napad astme, terapija). Jučer bol glave, temperatura, proljev, jutros bol grla. Kućni negativan. Ona je ono cijepljena, ali sumnjam da neće dobiti omikrona.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nas dvoje 3 x cijepljeni, stariji 2 x. Mlađe nisu.
    Jučer javljeno za sve 3 kćeri da imaju pozitivne u razredu.
    Kod najmlađe završio cijeli razred u samoizolaciji.
    Kod srednje pozitivno dijete i 4 djece oko pozitivnog.
    Kod najstarije pozitivan i još 1 učenik. Kod njih je lani bilo 11 pozitivnih, poslali cijeli razred na testiranje. Neki se cijepili. Preboljeli i cijepljeni izuzeti od samoizolacije.
    Kod sina prek pola razreda cijepljeno. Kod njega jedino ni bilo "pozitivnih" vijesti jučer.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ina33 to bi moglo biti to. Ja bi ga probala na pcr-u naganjat i ulovit.
    Zao mi je zbog napada astme.

Meni bi bilo bitno za djecu da imaju taj papir da izbjegnu buduce izolacije (ako su ga pokupili naravno), da bar mogu ici na sport dok im je on line skola i sl.

Odmah idi na platformu i probaj kliknut Stampara ili nesto drugo. DZ Rakitje ti zna imat neke ranije termine. Sretno i drz'te se!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.01.2022. at 11:32

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ovo prošli tjedan bi moglo biti od stresa; ovo sad može biti omikron, ali ima i neke viroze koja sad cirkulira sa sličnim simptomima. Jesi je probala naručiti preko onog broja telefona za školsku djecu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ina33 to bi moglo biti to. Ja bi ga probala na pcr-u naganjat i ulovit.
    Zao mi je zbog napada astme.

Meni bi bilo bitno za djecu da imaju taj papir da izbjegnu buduce izolacije (ako su ga pokupili naravno), da bar mogu ici na sport dok im je on line skola i sl.

Odmah idi na platformu i probaj kliknut Stampara ili nesto drugo. DZ Rakitje ti zna imat neke ranije termine. Sretno i drz'te se!
    Tx! Meni ona ima papir - cjepivo - ali želim produljenje svakako ako je dobila omikrona.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Tx! Meni ona ima papir - cjepivo - ali želim produljenje svakako ako je dobila omikrona.
    Eh pa da. Ja uvijek volim imat papir. Nek se nadje

Ipak cjepljeni iako su bez propisane izolacije vani mogu zarazit druge (pogotovo primjeri s poz.clanom doma,a ekipa ide na posao i u skolu jer su cjepljeni), ovako ako si prebolio ipak je drugacija situacija.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kako različita?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Kako različita?
    Bas.
    I mene zanima koja je razlika izmedu pozitivnih preboljenih i pozitivnih cijepljenih.

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo prošli tjedan bi moglo biti od stresa; ovo sad može biti omikron, ali ima i neke viroze koja sad cirkulira sa sličnim simptomima. Jesi je probala naručiti preko onog broja telefona za školsku djecu?
    Može broj? Hvala
    Nisam znala da to ima

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nema razlike. Omikron hvata sve. I one koji su preboljeli deltu prije 2 mjeseca.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 18.01.2022. at 14:07

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Danas sam naišla na neki komentar da negativan pcr moze skratiti SI onima koji su na 20 dana (klinci npr). Jel istina?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo sad gledam i nije istina koliko čitam?

Ali nasla sam ovo
    . Ako bolesnik i/ili bliski kontakt pripadaju kategorijama kojima se izolacija i/ili karantena
    može skratiti na sedam dana, onda se računa po sedam dana umjesto 10 dana.

Znaci moji klinci su doma 7 mojih dana jer nemam simptome+10 svojih?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Kako različita?
    Pa ako si svjeze prebolio i zavrsio izolaciju, nije ti bed otici na posao medju ljude/dućan/jav.prijevoz, cak i ako jos uvijek imas doma poz.ukucanina.

Ako si cjepljen/boosteriran, a doma imas pozitivnog ukucanina, nekima je bed (i meni bi bio) doci na posao/plac/ducan/tramvaj medju ljude da im ne donesu od doma.

Isto s djecom (preboljeli vs.cjepljeni), skolom i izolacijama.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.01.2022. at 16:37

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da mi je dijete cijepljeno, a doma je netko poz., ma nema sanse da bi ga poslala na nastavu.
    To mi se jedino cini ispravno.

No sada je to zapravo postalo nebitno omikron se siri brzinom svjetlosti, spominje se skoro suzbijanje pandemije (na nacin kako je ina33 opisala), nadam se tom scenariju.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.01.2022. at 16:40

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Nema razlike. Omikron hvata sve. I one koji su preboljeli deltu prije 2 mjeseca.
    Da, ali nisam pisala u tom kontekstu. Sad sam pojasnila.

Uzdam se da ce sad omikron prevladat i da se nece neko novo čudo odnekud pojavit.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj muž je boosteriran pa ipak radi od doma,ne zeli u ured (iako ih tamo samo par ima na ogromnom prostoru)

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj pcr negativan, upravo napravljen kućni pozitivan

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ti si fenomen [emoji38]

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

O kaže sestra da se dogada. Krivo uzet pcr, samo brzinski mi gurnuli stapic.
    Ista stvar kod jedne tete u vrtiću prije mjesec dana. Doma +, pcr -

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A bem mu Vrci, bas mi zao,
    napravi sluzbeno brzi antigenski, mislim da njega priznaju LOMovi jel tako?

Ne trebam ni rec da bi ja investirala 390kn (otisla u Analizu), pa imala.taj papir, pogotovo ako se jos dobije naknada od firme.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.01.2022. at 18:37

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vidjet cu sutra na novom antigenskom stvarno. A sad mi kucni tamniji nego u nedjelju

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Moj pcr negativan, upravo napravljen kućni pozitivan
    Ajme, pa jao! Za poludit!

Sad sam shvatila da su brzi antigenski i ovi iz apoteke kucni ista stvar. Maloj je danas dr dala uputnicu za pcr, hopefully. Kad pocne pcr lovit omikrona, koliko nakon nastupa simptoma?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da,isti su.
    Evo sad cula za tipa koji ima pozitivan kucni i dva negativna pcr. Wtf?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da,isti su.
    Evo sad cula za tipa koji ima pozitivan kucni i dva negativna pcr. Wtf?
    Za poludit. Jedino mi je objasnjenje da cu pcr-ove poceli preplitko gurat, rekla mi je prijateljica iz luxembourga da su njima prije duboko u nos i duboko u grlo, a sad samo malo pobrisu jer kao ne teba toliko duboko gurat.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme, pa jao! Za poludit!

Sad sam shvatila da su brzi antigenski i ovi iz apoteke kucni ista stvar. Maloj je danas dr dala uputnicu za pcr, hopefully. Kad pocne pcr lovit omikrona, koliko nakon nastupa simptoma?
    S obzirom koliko se dugo ceka termin na uputnicu, pitanje nema smisla odmah bi je prijavila preko platforme. Ionako necete tako brzo dobit termin, osim ako vam se bas posreci ili naganjavate slob. termine za pcr kao neki
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.01.2022. at 19:38

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Za poludit. Jedino mi je objasnjenje da cu pcr-ove poceli preplitko gurat, rekla mi je prijateljica iz luxembourga da su njima prije duboko u nos i duboko u grlo, a sad samo malo pobrisu jer kao ne teba toliko duboko gurat.
    Moguce.
    Razumjela bih sebi jedan lažno pozitivan test,ali dva?

Pazite sto kazem, sutra budem opet negativna

Moram priznati da me sad ovo muci i ne znam jel ima smisla klince slati na PCR. Na kucnima su negativni

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ja sam prošli četvrtak dobila termin za petak mailom na covidinfo@stampar.hr uz napomenu da se radi o školskom djetetu. Bio je negativan

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jos cemo kod radjenja pcr-a molit mozete li to malo dublje provrtit?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Na par min od mene ima ona kucica za 150kn brzi test. Jedva se suzdržavam da odem i tamo
    Idem u pola 7 kod nas u dom zdravlja

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na par min od mene ima ona kucica za 150kn brzi test. Jedva se suzdržavam da odem i tamo
    Idem u pola 7 kod nas u dom zdravlja
    Nisam pratila - ideš na 3. PCR? Zamoli da duboko provrte .

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nedjelja-kucni pozitivan
    Utorak ujutro-pcr negativan
    Utorak navecer- kucni pozitivan

Sutra idem na antigenski kod dr

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

O kaže sestra da se dogada. Krivo uzet pcr, samo brzinski mi gurnuli stapic.
    Ista stvar kod jedne tete u vrtiću prije mjesec dana. Doma +, pcr -
    Za krivo uzeti moraš ponoviti test nakon 24 sata gratis, ALI ti onda vjerovatno piše , ne može se interpretirati!

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jos cemo kod radjenja pcr-a molit mozete li to malo dublje provrtit?
    Ne da hoćemo nego sam to i napravila .

Znam dva primjera prošli tjedan da im je ujutro kućni pozitivan, popodne privatni antigenski negativan. Frend se još posvađao da ne uzimaju uzorak dobro.

I kad sam vodila malu na privatni PCR stvarno sam rekla: imamo doma svi simptome i 3 pozitivna PCR-a, antigenski joj je ispao negativan molim vas da joj uzmete iz obje nosnice i zavrtite nekoliko puta. Na tom antigenskom je samo iz jedne nosnice i mislim da je možda i samo jedan krug štapićem napravila. Na PCR-u su joj u obje dobra 3-4 puta zavrtili štapić.

E sad koliko je duboko bilo prvi i drugi put to u njezinom nosu ne znam. Meni su na Štamparu fino gurnuli (ups! )

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj vjerujem u bolje sutra prvotno napisa Vidi poruku
    Može broj? Hvala
    Nisam znala da to ima
    Oprosti, nisam vidjela prije. To je bilo početkom prosinca, objavili su u Zagrebu brojeve na koje se može nazvati i prijaviti školsku djecu za testiranje; mi smo dobili te brojeve i u školi. Ne znam je li još aktualno, treba nazvati i provjeriti. Evo tu, a u linku je cijeli članak o tome.
    Nastavni zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' omogućio je testiranje PCR-om školske djece svaki dan od 14 do 15 sati uz prethodnu najavu telefonom.
    Roditelji mogu nazvati i reći da je u pitanju školsko dijete i na taj način doći isti ili sljedeći dan na PCR. Roditelji se mogu javiti na brojeve telefona: 4696 308, 4696 315 i 5563 102.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/zagreb/testi...amparu-1543481 - www.vecernji.hr

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala ti puno, spasila si me

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vjerujem u bolje sutra prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti puno, spasila si me
    To cemo sutra vidjeti, i ja krecem u vrcenje. Zasto samsung galaxy nema redial LOL, te super truper korporacije nisu redvidjele da cemo morat toliko telefona vrtit ipak u 21.stoljecu .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •