I još imaš sreće ako i 7. dan dobiš test
I još imaš sreće ako i 7. dan dobiš test
Ma moja doktorica je tako, briga ju
Al idem sutra na PCR, firma mi daje naknadu kad imaš koronu, pa trebam dokaz
Pametno, Vrci. Uvijek dokaz.
Za temperaturu, svakako. Ali nije svatko u mogucnost ostati doma 5-7 dana zbog grebanja u grlu dok ceka na red na test.
(Komentar na Dotin post.)
Posljednje uređivanje od Kaae : 17.01.2022. at 18:01
Kod nas je pola skole online, toliko je zaraženih i u samoizolaciji.
Nizi razredi jos idu u školu...
Ma da, ako si doma i bolestan, onda je manje vazno kad ce test, u nekom normalnom roku (da ne prodje razdoblje pozitivnih rezultata). Tu je preporuka za cijepljenje bez simptoma isto da se testiraju malo kasnije, ne prije treceg dana, najbolje peti. Ali mozes kad zelis, s obzirom da nam jos nije guzva/nestasica termina. Ne bune se i ako dodjes preko nekoliko puta.
Mi smo sad u subotu bili peti dan.
Inace, kod prijateljice s pozitivnim djetetom (prakticki mora imati omikron sad jer je bio pozitivan i 22.11.) jos uvijek nitko drugi nije bolestan. Danas je cetvrti dan. Svi su cijepljeni dva puta, ona je boostana, a drugi jos nisu jer nije proslo 5 mjeseci, plus su svi imali kovid u studenom 2020., osim malog koji je imao u studenom 2021., a da oni nisu pokupili nista drugi put. Mozda nece ni treci?
Nas kucni duh se danas vratio na posao, dan 8. od jutra kad mu je cura (s kojom zivi) imala pozitivni kucni test i blage simptome. Negativan je jednom na kucnom, ovaj vikend na PCR-u, sinoc na kucnom i danas na kucnom, prije ulaska u nasu kucu. On je primio dvije Moderna doze i Moderna booster. Izgleda da ni omikron nece bas na svakoga. (nosi KN95 kad radi s muzem ili hoda po nasem dijelu kuce)
Neće ni omikron na svakoga, definitivno. Tako da se treba nadati da ćete vi i vaši prijatelji ostati pošteđeni.
Moj suprug se zarazio na poslu, bilo ih je puno u vrlo bliskom kontaktu bez maske, u zatvorenom prostoru (takav je posao), zarazili su se samo neki. A ni mi doma se nismo zarazili od njega. Znam i za još takvih primjera.
Omikron je svakako jako zarazan, ali srećom, nije 100 posto.
Evo jedan dobar članak o omikronu, upravo sam ga pročitala:
https://www.theguardian.com/world/20...crons-severity
Znači kod vas je drugačija preporuka za SI Kaae, jer koliko kužim friško je dobio buster
Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.01.2022. at 19:52
E koliko dugo bi kucni test bio pozitivan?
Meni je crtica slaba, razmišljam jesam li možda pred 2tj kad sam imala prehladu imala koronu pa je sad ovo ostatak. Iako sam tad bila negativna na kucnima, možda bilo prerano
Ispravak navoda za razred moje kcerke koji je po 1.put u izolaciji od poc.pandemije (7.razred).
Kaze kcerka da su upravo javili na njihovoj razrednoj grupi da ih je ne 2 nego 8 pozitivnih potvrdjenih i jos par se ide testirat.
Kćer temp par nakon napada astme... Za početak se nadam da ćemo dobit termin za PCR u neko OK vrijeme za detektirat omikrona....a za rezultat, više ne znam što bi mi bilo draže vezano za rezultat, da je plus il da je minus :/. Simptomi: prošli tjedan ne može udahnut, a svi parametri OK koje ja mogu mjeriti - saturacija, PEF, ja sam sumnjala na stres oko škole, ocjena, upisa (LOM / pulmo - napad astme, terapija). Jučer bol glave, temperatura, proljev, jutros bol grla. Kućni negativan. Ona je ono cijepljena, ali sumnjam da neće dobiti omikrona.
Nas dvoje 3 x cijepljeni, stariji 2 x. Mlađe nisu.
Jučer javljeno za sve 3 kćeri da imaju pozitivne u razredu.
Kod najmlađe završio cijeli razred u samoizolaciji.
Kod srednje pozitivno dijete i 4 djece oko pozitivnog.
Kod najstarije pozitivan i još 1 učenik. Kod njih je lani bilo 11 pozitivnih, poslali cijeli razred na testiranje. Neki se cijepili. Preboljeli i cijepljeni izuzeti od samoizolacije.
Kod sina prek pola razreda cijepljeno. Kod njega jedino ni bilo "pozitivnih" vijesti jučer.
Ina33 to bi moglo biti to. Ja bi ga probala na pcr-u naganjat i ulovit.
Zao mi je zbog napada astme.
Meni bi bilo bitno za djecu da imaju taj papir da izbjegnu buduce izolacije (ako su ga pokupili naravno), da bar mogu ici na sport dok im je on line skola i sl.
Odmah idi na platformu i probaj kliknut Stampara ili nesto drugo. DZ Rakitje ti zna imat neke ranije termine. Sretno i drz'te se!
Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.01.2022. at 11:32
Ovo prošli tjedan bi moglo biti od stresa; ovo sad može biti omikron, ali ima i neke viroze koja sad cirkulira sa sličnim simptomima. Jesi je probala naručiti preko onog broja telefona za školsku djecu?
Nema razlike. Omikron hvata sve. I one koji su preboljeli deltu prije 2 mjeseca.
Posljednje uređivanje od čokolada : 18.01.2022. at 14:07
Danas sam naišla na neki komentar da negativan pcr moze skratiti SI onima koji su na 20 dana (klinci npr). Jel istina?
Evo sad gledam i nije istina koliko čitam?
Ali nasla sam ovo
. Ako bolesnik i/ili bliski kontakt pripadaju kategorijama kojima se izolacija i/ili karantena
može skratiti na sedam dana, onda se računa po sedam dana umjesto 10 dana.
Znaci moji klinci su doma 7 mojih dana jer nemam simptome+10 svojih?
Pa ako si svjeze prebolio i zavrsio izolaciju, nije ti bed otici na posao medju ljude/dućan/jav.prijevoz, cak i ako jos uvijek imas doma poz.ukucanina.
Ako si cjepljen/boosteriran, a doma imas pozitivnog ukucanina, nekima je bed (i meni bi bio) doci na posao/plac/ducan/tramvaj medju ljude da im ne donesu od doma.
Isto s djecom (preboljeli vs.cjepljeni), skolom i izolacijama.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.01.2022. at 16:37
Da mi je dijete cijepljeno, a doma je netko poz., ma nema sanse da bi ga poslala na nastavu.
To mi se jedino cini ispravno.
No sada je to zapravo postalo nebitno omikron se siri brzinom svjetlosti, spominje se skoro suzbijanje pandemije (na nacin kako je ina33 opisala), nadam se tom scenariju.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.01.2022. at 16:40
Moj muž je boosteriran pa ipak radi od doma,ne zeli u ured (iako ih tamo samo par ima na ogromnom prostoru)
O kaže sestra da se dogada. Krivo uzet pcr, samo brzinski mi gurnuli stapic.
Ista stvar kod jedne tete u vrtiću prije mjesec dana. Doma +, pcr -
A bem mu Vrci, bas mi zao,
napravi sluzbeno brzi antigenski, mislim da njega priznaju LOMovi jel tako?
Ne trebam ni rec da bi ja investirala 390kn (otisla u Analizu), pa imala.taj papir, pogotovo ako se jos dobije naknada od firme.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.01.2022. at 18:37
Vidjet cu sutra na novom antigenskom stvarno. A sad mi kucni tamniji nego u nedjelju
Da,isti su.
Evo sad cula za tipa koji ima pozitivan kucni i dva negativna pcr. Wtf?
Ja sam prošli četvrtak dobila termin za petak mailom na covidinfo@stampar.hr uz napomenu da se radi o školskom djetetu. Bio je negativan
Jos cemo kod radjenja pcr-a molit mozete li to malo dublje provrtit?
Na par min od mene ima ona kucica za 150kn brzi test. Jedva se suzdržavam da odem i tamo
Idem u pola 7 kod nas u dom zdravlja
Nedjelja-kucni pozitivan
Utorak ujutro-pcr negativan
Utorak navecer- kucni pozitivan
Sutra idem na antigenski kod dr
Ne da hoćemo nego sam to i napravila.
Znam dva primjera prošli tjedan da im je ujutro kućni pozitivan, popodne privatni antigenski negativan. Frend se još posvađao da ne uzimaju uzorak dobro.
I kad sam vodila malu na privatni PCR stvarno sam rekla: imamo doma svi simptome i 3 pozitivna PCR-a, antigenski joj je ispao negativan molim vas da joj uzmete iz obje nosnice i zavrtite nekoliko puta. Na tom antigenskom je samo iz jedne nosnice i mislim da je možda i samo jedan krug štapićem napravila. Na PCR-u su joj u obje dobra 3-4 puta zavrtili štapić.
E sad koliko je duboko bilo prvi i drugi put to u njezinom nosu ne znam. Meni su na Štamparu fino gurnuli (ups!)
Oprosti, nisam vidjela prije. To je bilo početkom prosinca, objavili su u Zagrebu brojeve na koje se može nazvati i prijaviti školsku djecu za testiranje; mi smo dobili te brojeve i u školi. Ne znam je li još aktualno, treba nazvati i provjeriti. Evo tu, a u linku je cijeli članak o tome.
Nastavni zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' omogućio je testiranje PCR-om školske djece svaki dan od 14 do 15 sati uz prethodnu najavu telefonom.
Roditelji mogu nazvati i reći da je u pitanju školsko dijete i na taj način doći isti ili sljedeći dan na PCR. Roditelji se mogu javiti na brojeve telefona: 4696 308, 4696 315 i 5563 102.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/zagreb/testi...amparu-1543481 - www.vecernji.hr