-
Ovih dana listam Dikinu kuharicu, pa sam naišla i na više recepata baš za iskorištavanje bjelanjaka. Nisam ih radila pa mi je bilo bezveze preporučivati, ali zainteresirao me jedan.
Kaže, bjelance se stuče u tvrdi snijeg s malo soli, na svako bjelance doda pola žlice šećera u prahu i pola žlice marmelade i lagano umiješa. Najbolje peći u vatrostalnoj zdjeli, i poslužiti odmah po pečenju. Peče se dok ne porumeni.
A klasika, i meni dragi, su poljupci od oraha. Njena mjera je 4 bjelanca, 25 dag sitnog šećera, 25 dag krupno rezanih oraha. Bjelanca se tuku sama, pa se doda 1 žlica kvasine, šećer i korica limuna i dalje tuče da bude jako čvrsto. Umiješaju se orasi, rade hrpice i na lagano suše u pećnici.
Posljednje uređivanje od vertex : 12.12.2021. at 11:38
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma