Pokazuje rezultate 1 do 50 od 413

Tema: Božićni kolači i ukrašavanja 2021.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,104

    Početno

    https://recipeci.com/torta-pavlova/15092/

    Ovo je za fi 24 (koji u pečenju naraste!).
    Ja radim da u konačnici fi bude 30 pa sve količinu svih sastojaka povećam za 40%. Jedino maslac ne povećavam. Pri kuhanju žute kreme kojiput mi "usfali" još malo mlijeka (jer smanjujem maslac koji kremu kasnije omekani) pa dodam prema osjećaju.

    Slažem ovim redom: gnijezdo, žuta krema, jagode na ploškice, šlag, jagode na polovine. Na kraju se može preliti crvenim preljevom za torte (Dr. Oetker, Fix) da curi sa strane jer izgleda glamuroznije .

    Važno je da nakon pečenja bezea "oklop" ostane čvrst, da ga ne polomite jer će zadržati šlag i sok jahoda od curenja, a unutrašnjost se ionako smrvi pri nanošenju žute kreme, to nije važno. Nije važna ni urednost, bolje izgleda kad je razbarušeno.

  2. #2
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,104

    Početno

    Zaboravila sam napisati da ako ostane šlaga, može se premazati još i po vrhu (ovisno kako se slažu jagode, ako su na ploškice, onda može u više slojeva)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •