https://recipeci.com/torta-pavlova/15092/
Ovo je za fi 24 (koji u pečenju naraste!).
Ja radim da u konačnici fi bude 30 pa sve količinu svih sastojaka povećam za 40%. Jedino maslac ne povećavam. Pri kuhanju žute kreme kojiput mi "usfali" još malo mlijeka (jer smanjujem maslac koji kremu kasnije omekani) pa dodam prema osjećaju.
Slažem ovim redom: gnijezdo, žuta krema, jagode na ploškice, šlag, jagode na polovine. Na kraju se može preliti crvenim preljevom za torte (Dr. Oetker, Fix) da curi sa strane jer izgleda glamuroznije.
Važno je da nakon pečenja bezea "oklop" ostane čvrst, da ga ne polomite jer će zadržati šlag i sok jahoda od curenja, a unutrašnjost se ionako smrvi pri nanošenju žute kreme, to nije važno. Nije važna ni urednost, bolje izgleda kad je razbarušeno.




.
Odgovori s citatom