Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Nisu htjeli jesti!!!!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Možemo li imati temu gdje ćemo si dati oduška (ventilirati se) od toga što naši klinci nisu htjeli jesti??? Dakle, ne kulinarski neuspjesi... već kulinarski uspjesi!!! Koje klinci nisu htjeli jesti!
    Imam tri klinca. Cure su rekle da je dobro. Okej, manja je prvo kričala da ne želi probati. Skupila sam sve atome snage da je uvjerim da proba. Onda je rekla da je dobro i dala mi je pet. Tek onda je srednji probao i konzultirao se s najstarijom oko toga da neće jesti pire, ali će probati ćuftu.

Nemrem....
    Ma ne uzrujavaj se. Takvo ponašanje samo znači da imaju sve što im treba. Nisu gladni. Nemaju pojma što je osjećaj gladi... Da jesu, pojeli bi sve i tražili još.

Olakšaj si život i kuhaj im ono što jedu, a sebi ugodi povremeno s finim ćuftama i drugom hranom koja je TEBI fina. Nešto će početi jesti uz tebe, a drugo uz drugu djecu. Ne opterećuj se... uostalom nije ti prvi put. Ja sam davno zaključila (još dok su djeca bila u fazi dohrane) da se ne isplati ulagati puno truda u kuhanje za njih, jer sam se osjećala ako oni nisu htjeli ili im se nije sviđalo, a ja potrošila pola dana na pripreme... Ako u kući ima hrane, a oni neće - to nije tvoj problem nego njihov. I ja sam godinama brinula oko toga, pa s vremenom prestala.

Offt. Jučer ja dolazim doma u pol sedam navečer (bila na poslu od sedam ujutro). Mrtva krepana... Pitam sinove kaj da napravim za ručak drugi dan (ovaj tjedan su ispiti i kolokviji, pa ih ne opterećujem s kuhanjem), kadli upada moj stariji u kuhinju i kaže - bolonjez od puretine, daj da ti uskočim. Bili smo gotovi za par minuta s pripremom, više je on potegnuo nego ja, a onda frk u lonac i prst u uho... Daklem, dvadesetogodišnjacima je i dalje bolonjez hrana broj jedan. Već vidim da će se tako hraniti i kad se ne budu držali mamine suknje - bolonjez, ćufte, gulaš/paprikaš, faširanci, pohanci, kobasice, salate, prilozi... Ništa komplicirano ni s dugotrajnom pripremom.

Ont. Probaj djecu povremeno uključiti u pripremu hrane - kod mojih je palilo da bolje pojedu ono što su "sami skuhali", taman se to odnosilo samo na sjeckanje luka.... Ako žele - ok, ako ne - nema veze. Budu kad im bude trebalo. Olakšaj život SEBI, a njima je ionako dobro.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.12.2021. at 07:52

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •