Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Pomalo na temu, nadam se da kod nas nitko neće doći u posjetu za Božić. Jer je kuća bomba. A razlog što je bomba je što sam zaključila da se malo previše počelo u kući oslanjati na to da ja radim od doma pa stignem “usput” i pospremiti pa ispada da samo ja pospremam za svima (ili kvocam da nešto pospreme). I pukno mi je film nekidan (ali tiho, slabo uspijevam to verbalizirati) i samo pospremam za sobom. I ajd, skuham jelo i riješim veš (jer je kao veš “moj” a ostalo je
“zajdničko”) Zanima me baš kad će netko primjetiti da nema opranog suda ili da je sloj smeća na podu postao neizdrživ. Ako ikome ikad postane neizdrživ. Ja si uvijek mogu preparat tanjur za pojest iz njega. I hodat po mrvicama… Možda i mravima uskoro. Ali nema šanse da to ja rješavam. Zato sam pobožno svaki dan na poslu 9-17 +vožnja. Npr koliko sam vidjela dijete već 2 dana nije objesilo mokri ručnik i kupaći nakon treninga. A valjda će shvatiti u sutra u 19 kad se treba spakirati.
Jao, razumijem bolje nego bih voljela.... Dok su sinovi bili u srednjoj školi (čitaj:prije korone) bilo je lakše.

Kod mene reagiraju na nedostatak veša - ako nemaju što obući (odnosi se na omiljene odjevne predmete) zapitaju se u čemu je problem.

I da - ja ne radim od doma, ali otkad je krenula korona, mm i ja smo sve dulje na poslu, a sinovi na faksu imaju užasan raspored (pun rupa, pa ih nema od-do) + studentske poslove, tako da nije sjajno nikome. Prestala sam se uzrujavati ako kuća nije po standardima iz nekih drugih vremena. Tri subote za redom nisam bila doma (neke sam provela na poslu, neke kod roditelja u drugom gradu - njima isto odavno treba pomoć) i to se sve vidi. Organiziramo se kako najbolje znamo, ali svi su morali osvijestiti da nema "dobre vile" koja posprema za nama, pa dijelimo kako znamo i umijemo. Isključivo moja je pegla, slažem veš češće nego drugi, ali zato smeće ne iznosim, usisavam isključivo iznimno, kuhamo uglevnom mlađi sin i ja (on ima velik dio nastave online, pa je doma) i to isključivo nezahtjevna jela, frižider vikendom presložim ja, a ovaj vikend uspjela sam oprati prozor i zavjesu na boravku i dio kuhinjskih elemenata, a oni su se pobrinuli da se promijeni posteljina. Muž i stariji sin su dežurni za pranje kupaonice i drugih podova s pločicama, uređivanje balkona, usisavanje i brisanje prašine dijele kako tko stigne. Ako ne stignu ili zaborave, osuđeni su na mrvice i mrave. Nabavke - muž i ja velike kupovine, dečki sporadično u kvartovskom dućanu.

Ne verbaliziram, jer ne daje rezultate. Do sutra zaborave što sam im rekla. Bolje funkcionira kad dobivaju poruke na WhatsUpp u stilu:
- iznijeti obično smeće i plastiku
- objesiti veš
- iz Chipoteke donijeti nove tonere
- ručak: varivo je na balkonu, treba ispeći pljeskavice koje su u frižideru

Funkcionira do neke mjere (održavanje minimuma), ali poželim da imamo osobu koja bi došla petkom i napravila generalku, jer nije problem čišćenje, problem je to što ne stignemo više pospremati, rješavati se furde i slično.

Eh, valjda će i ova šugava vremena jednom proći... Sretno, nemoj se previše uzrujavati, jer koristi nema, a štete su višestruke.