Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Potpomognuta u Briselu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Poštovana,
    Puno znači ovako detaljno opisano iskusto.
    Nama su se javili mailom nakon točno 4 mjeseca da su testovi spremni i naveli su da će nas uskoro nazvati da dogovorimo termin početka stimulacije, međutim još nitko nije zvao. Koliko ste čekali na dogovor nakon što su vam javili da je spremno?

Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2022

Početno

Ja sam danas nosila sve papire u HZZO direkciju- više nije Margaretska 3, nego Gundulićeva 24.
    Prvo su nam u Petrovoj krivo rekli da možemo odnijeti i područni ured HZZO-a, pa tako da znate da ne - isključivo gore navedeno.
    Drugo, doktorica mi je krivo ispunila obrazac za inozemno liječenje ( onaj koji skinete s HZZO-a pa vam ga ginekolog u Petrovoj ispuni nakon što se obavili tj.testirali hormone, cervikalni i partner spermiogram ) - pa ako se još nekome dogodi, dakle za Belgiju, doktor vam mora navesti 3 odlaska u inozemstvo. Nama su dva, pa morali preporavljati, ali srećom žene su u HZZO-u u Gundulićevoj jako drage i ljubazne, pa smo sve riješili brzo.

Ono što mi nismo znali što još treba kod predaje dokumentacije HZZO-u, evo sve redom:
    - ispunjen obrazac za inozemno liječenje koji vam ginekolog humane reprodukcije ovjeri i ispuni
    - kopirajte sve nalaze - spermiogram, cervikalni bris i hormoni ( ono što traži gin.humane repr.) + nalaze genetičara, genetskog testiranja ....
    - vjenčani list ili ako niste formalno vjenčani - ovjeriti s partnerom kod javnog bilježnika izjavu o živ.partnerstvu
    - suglasnost koju pišete sami i potpisujete - da ste suglasni s odlaskom u Belgiju i plaćanje dijela troškova
    - isprintati mail - odgovor od Belgije gdje se vidi da vas prihvaćaju za PGD postupak + troškovnik cijelog procesa ( nama su naveli sve u mailu iz Belgije )

Ja sam u početku bila jako zbunjena odakle krenuti, pa evo da i taj redoslijed stavim da olakšam onima koje to čeka, a sve traje skoro godinu dana:
    1. Od svoje ginekologice dobila sam uputnicu za genetsko savjetovanje - išla sam na Rebro i genetičarka me uputila da genetsko testiranje; nalaze gen.testa čekala sam oko 3 mjeseca, ne znam da li je svima tako, ali evo meni je tako bilo. Ispalo je da sam nositeljica stoga me genetičarka savjetovala za PGD i uputila dalje na Petrovu -humanu reprodukciju.

2. Ginekolgica mi izdaje uputnicu za humanu reprodukciju-odaberete nekog od ginekologa ondje i naručite se na prvi pregled; čekala sam 2 mjeseca pregled;

3. U Petrovoj, ginekologica humane reprodukcije, šalje na daljne pretrage ( partner: spermiogram koji mora biti baš njjihov rađen u Petrovoj, ne privatni i ja: cervikalni brisevi + hormoni) i kada to obavimo, dolazimo na kontrolu s nalazima gdje nam ona ispunjava obrazac za inozemno liječenje za Belgiju.

4. U tom periodu dok sam čekala nalaze svega i kontrolu, kontaktirala sam Belgiju odmah da vidimo da li nas primaju i potvrdan odgovor dobila jako brzo - poslali su nam što sve trebamo napraviti od testova za dolazak kod njih i troškove svega i plan čitavog procesa

5. Kada smo obavili testove za Petrovu i dobili odgovor iz Belgije, odlazimo na kontrolu u Petrovu, gin.ispunjava obrazac i sa svim gore što sam navela, odlazimo u HZZO direkciju predati .

Sada, dok čekamo odobrenje HZZO-a taman obavljamo preeliminarne pretrage za Belgiju - nalazi vam vrijeme godinu dana za njih tako da želimo sve odmah riješiti, a termin tj.prve konzultacije s njima dogovorili smo za veljaču, 2023., no za točan datum dogovoriti ćemo se čim stigne odobrenje HZZO-a jer prije toga ne možete u Belgiju.

A onda s Belgijom ide ta procedura kao gore kako je Artie opisala - nama su rekli također, nakon prvih konzulacija u veljači, da ćemo oko 4 mjeseca čekati PGT plan itd.

Ako netko bude imao još pitanja, slobodno neka se javi

Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

evo još jedne bivše borilice.

nadam se da ne budem još koji put trudna

malo manje od mjesec dana rodila još jednog sina , nosioca moje translokacije, 8.trudnoća i to spontana trudnoća
    ova trudnoća je bila manje stresna, opuštenija , ležernija.

čini mi se da je moje putovanja neplodnosti došlo do kraja, mužu su dovoljna 2 muška fakina , jedino ako sudbina neodredi koju curicu
    Posljednje uređivanje od ancibanci02 : 18.09.2023. at 14:37

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •