Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: Kako kvalitetno spavati-tips & tricks

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja isto volim u komadu, iako se u zadnje vrijeme uredno u zoru dignem pi-pi jer pijem navečer čajeve hebali me oni
    Ne spavam loše, al rijetko kad zaspem onako duboko da do jutra ni ne znam da postojim.

Vrlo često spavam, ali sam svjesna da spavam ako me razumijete onaj kao light sleep.
    Sad sam 2 noći zaredom spavala s pametnim satom koji mjeri, ostala sam paf kako u istom broju sati sna, nekad imam malo dubokog sna.

Za one koji mjere kvalitetu sna, kopiram:

Površno, duboko i REM spavanje se tijekom čitave epizode noćnog spavanja dosta pravilno izmjenjuju.

U prvoj trećini noći prevladava duboko spavanje, tj. faze III i IV,

u drugoj trećini noći duboko, površno spavanje (faze I i II) i REM približno su podjednako zastupljeni,

a u zadnjoj trećini noći dubokog spavanja gotovo i nema, a površno spavanje i REM podjednako su zastupljeni.

REM se javlja približno svakih 90 minuta spavanja i sve je dulji i očitiji kako spavanje napreduje.

Udio pojedinih faza je sljedeći: 40-50% površnog spavanja, 20-30% dubokog spavanja, 20-25% REM-a.

Za ovo plavo se uvijek iznenadim da je pola noćnog sna zapravo to površno spavanje (u intervalima zbrojeno naravno).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.02.2022. at 12:58

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •