Pokazuje rezultate 1 do 50 od 142

Tema: Raspoređivanje novca u mjesecu

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nedavno uložila "privremeni višak" u neki fond, tj. Genius Intercapital, povukla sam nakon 2-3 mjeseca jer su mi trebali novci - zaradila 60 eura (na cca. 10.000 u fondu).
    Eh, to je kao lutrija - kako ti padne grah. MM i ja smo imali ušteđevinu u ZB Invest fondovima (ja samo u ZB plus, on u u više raznih). Pratio je neko vrijeme. Kad je počelo naprasno padati i kad smo izgubili otprilike istu svotu o kojoj ti govoriš, povukli smo sve van i prebacili na obične račune. Nije mi se sviđao trend. Sad imam još jedan sličan problem - razvezalo mi se životno osiguranje nedavno, još držim lovu na običnom računu (nisam htjela ostaviti u Merkuru, jer je minimalno ugovorno razdoblje 3 godine tj. 3 godine ne možeš do toga) pa ne znam što napraviti, ali budući da nas uskoro očekuju nekakvi troškovi i ulaganja (moj auto je iz 2002.) baš se spremamo odlučiti što s tim i u kojim udjelima. Kamate su nikakve.

Imam još i stambenu štednju u Wustenrot-u, moram se i s tim pozabaviti kad budemo sastavljali financijsku konstrukciju za novi auto. Baš sam rekla mužu da je vrijeme za kupovinu auta SAD, da bar veći dio otplatimo prije nego ja odem u mirovinu (37 godina staža trenutno). To će se razriješiti unutar godinu dana. Za polog će biti, čak i malo više, da rata kredita ne bude prevelika. Drugi dio "viška" namijenjen je zamjeni krova na vikendici, samo još nismo našli majstora. To isto moram početi sad dogovarati, e da bi se riješilo tijekom iduće godine. Eto - višak kod nas obično nije višak nego je nečemu namijenjen.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.08.2023. at 08:54

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •