Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
Pa da… al ja recimo znam ljude… supružnici imaju mjesečno oko 15.000 zajedno. Nekretninu su nasljedili i uredili su je od ušteđevine onoliko moderno i kvalitetno koliko su mogli s ušteđevinom. Djeci odjeću kupuju u Pepcu, NKD-u i slično… ne izlaze u kafiće, možda par puta godišnje u pizzeriju, uštede pare pa si plate izlet ili nešto veće kupe. Poklone za dječje rođendane kupuje u Ofertisimi. Neka veća stvar u kući koju djeca žele kupuje se isključivo iz dječje ušteđevine.

Druga obitelj, imaju zajedno oko 12.000, nekretninu su nasljedili, ali su digli nemali kredit da bude lijepa i moderna. Oboje roditelja puši nemali broj cigareta dnevno. Svaki dan jedu grickalice i piju gazirani sok. Nekoliko puta mjesečno objavljuju slike iz izlazaka. Majka voli nakit od plemenitih metala, a djetetu ponekad kupi neku skuplju sportsku marku. Za dječje rođendane daje 200 kn, za božićne poklone ide u minus ili na 10 rata.

Eto, o takvom lifestyle-u pričam.
Ne o razlici između nezaposlene osobe na socijalnoj pomoći i lifestyle-a poznate instagramuše.

Ali mislim da za savjete ovdje nije bitno da pokretačica teme nabraja što i koliko plaćaju nego da sama osvjesti što koliko plaća i čega od toga se mogu ili žele odreći ili kupovati takvu stvar manje skuplju.
Mnoge poznam koji žive van svojih mogućnosti. Imaju lijepa primanja koja bi trebala biti dostatna za komotan život ali jednostavno trend imanja svega je nezaustavljiv.
Vjerujem da je u ZG i okolici još više to uočljivo nego u siromašnoj Slavoniji. No i kod mene često bolja primanja znače da se troši više nego se zaradi. Ponuda svih tih divnih gadgeta i ostalih koječega je sve veća i teško joj je odoljeti.
Uz bilježenje na što lova ide mislim da je najpametnije imati neki trajni nalog za ekstra račun koji je za nedaj bože ili neke veće troškove poput registracije i sl.
MM i ja smo imali zajednički budžet, jedno drugom prebacivali kada je trebalo. Ja sam svoje troškove i planove/želje prijavljivala jer imam to u sebi da baš ne znam s parama, a on je lik koji je 7 puta okrenuo kunu. I glavna parola mu je bila da se štedi dok se ima.