Bubilo Bubich prvotno napisa
Pa da… al ja recimo znam ljude… supružnici imaju mjesečno oko 15.000 zajedno. Nekretninu su nasljedili i uredili su je od ušteđevine onoliko moderno i kvalitetno koliko su mogli s ušteđevinom. Djeci odjeću kupuju u Pepcu, NKD-u i slično… ne izlaze u kafiće, možda par puta godišnje u pizzeriju, uštede pare pa si plate izlet ili nešto veće kupe. Poklone za dječje rođendane kupuje u Ofertisimi. Neka veća stvar u kući koju djeca žele kupuje se isključivo iz dječje ušteđevine.
Druga obitelj, imaju zajedno oko 12.000, nekretninu su nasljedili, ali su digli nemali kredit da bude lijepa i moderna. Oboje roditelja puši nemali broj cigareta dnevno. Svaki dan jedu grickalice i piju gazirani sok. Nekoliko puta mjesečno objavljuju slike iz izlazaka. Majka voli nakit od plemenitih metala, a djetetu ponekad kupi neku skuplju sportsku marku. Za dječje rođendane daje 200 kn, za božićne poklone ide u minus ili na 10 rata.
Eto, o takvom lifestyle-u pričam.
Ne o razlici između nezaposlene osobe na socijalnoj pomoći i lifestyle-a poznate instagramuše.
Ali mislim da za savjete ovdje nije bitno da pokretačica teme nabraja što i koliko plaćaju nego da sama osvjesti što koliko plaća i čega od toga se mogu ili žele odreći ili kupovati takvu stvar manje skuplju.