Pokazuje rezultate 1 do 50 od 142

Tema: Raspoređivanje novca u mjesecu

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ovdje svi brkaju kruške i jabuke.
    Dokazati porijeklo novca je jedan par rukava i regulirano je jednim zakonom (zakonom o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma), a je li plaćen porez na neki potpuno zakoniti prihod je opet neka druga stvar i regulira se poreznim propisima.
    Plaće se kod nas oporezuju na jedan način, honorari na drugi, prihodi od najma na treći, prihodi od turističkog najma na četvrti....
    Kroz vrijeme su se xy puta mijenjali propisi koji prihod mora ići a žiro a koji ne. Nekad se dobit i dividenda morala usmjeravati na žiro, već dugo ne mora, može i na tekući račun. Isto vrijedi i za najamninu.
    Honorari i stipendije se još uvijek uplaćuju na žiro račune no nisam sigurna je li do propisa ili navike, ne pratim taj dio propisa toliko detaljno.

Lili, u mom net bankingu je sve na tri klika. Mogu otvoriti štednju na koju mogu uplaćivati kad hoću i koliko hoću, a i zatvorim je u par klikova.
    Mijenjaj banku.
    Ne mijenjam banku ni u ludilu, napokon imam banku s kojom sam zadovoljna u pogledu naknada, usluga i svega ostaloga. Stara banka je imala tu opciju kao ti, al masu drugih stvari koje su me činile nezadovoljnim klijentom i pljačkala nas je neviđeno

Da pojasnim ovo oko porijekla novca (dobro poznajem tu regulativu vezana mi je uz posao i sad će biti jako aktualna prilikom uvođenja eura), nisu kruške i jabuke.

Moraš moći dokazat porijeklo novca za iznos koji ti je sjeo na žiro račun a na koji nije plaćen porez (npr prijenos s tekućeg računa).
    Naravno za honorare i ostalo se plaćaju porezi i honorar mora isključivo ići na žiro račun, što ne znači da ništa osim njega ne smije na žiro račun. Valjda je jasnije. Zna se što mora, a što može na žiro račun.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.01.2022. at 14:01

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •