-
Došla sam ovdje jer smo upravo danas naš sin i ja (i tata je bio s nama) bili na pregledu kod psihologice u Suvagu. Prije toga smo bili kod logopedice. Jako drage žene. Krenuli smo jer naš mali ima 2 godine i 5 mjeseci i još nije progovorio kako treba. Mene je zanimalo , pošto nam je ona danas dala savjete kako da radimo sa njim, mene je zanimalo dali je i inače potrebno toliko raditi sa djecom, jer iskreno nisam bila dojma da se svi roditelji jako trude raditi sa svojom djecom, imaju normalnu komunikaciju s njima i uče ih nove stvari, ali nisam imala dojam da je to neki pojačan rad, pa sam se pitala zašto je tako kod našed djeteta i uguglala sam forum: sporiji razvoj ičo tako nešto i izbacilo mi je ovu temu. Želim se zahvaliti vama mamice što ste ovo podjelili , korisno je i pomažuće i baš bi voljela čuti dali ima još nekih novijih saznanja .
Ja sam se danas pitala , a i kad smo bili prošli put kod logopedice : pa zar si ti Kristina toliko malo radila sa svojim djetetom? Ali sjetila sam se da nam je logopedica rekla da on zaostaje malo, da ono što bi on prirodno uz nas naučio bez nekog ekstra truda sa naše strane, da njemu to fali...
Znači djete je dobro, dosta je inace zdrav, ali kasni zasada u govoru i nekako je više u svom svjetu. Ja kad sam ga znala usporediti sa drugom djecom u parku, i to nikad nije bilo iz loše namjere već sam jednostavno primijetila, da je on bio u nekim stvarima malo drugaciji, i to sam primijetila tek oko 2. godine života. On je oduvjek veselo, društveno djete , ali nije uvijek prilazio djeci toliko svjesno okoline kao ta djeca, on je više bio u svom svijetu. Krenuli smo više raditi sa njim a ja pošto sam se osvjedočila i vjerujem u snagu iskrene osobne molitve srca, prakticiram i svoju vjeru - da vjerujem u njegovo iscjeljenje i napredak koji mu je Isus osigurao. Ne vjeruju svi, ali eto meni je bitno i to posvjedočiti ovdje.
Ali pitala sam se čisto za razloge, zašto bi djete tako sporije napredovalo, nije to zato što bi htjela traziti neke krivce ili nešto nego pitala sam se, dali su crtići što smo mu dali dosta rano... Dali se ja nisam dovoljno s njim bavila... I nema veze jasna stvar, ljudi smo mozemo pogrijesiti bitno je uvidjeti i mjenjati, a mi smo voljni učiti, ali me jednostavno zanimalo.
I onda sam pred kraj pročitala da vam je onaj neuropedijatar rekao da bi dječako mogao biti na spektru autizma....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma