Uglavnom ja sam istrazivala ponešto o spektru autizma i iako vjerujem da je moj Bog iznad svake dijagnoze (osvjedocila sam jer sam ozdravila od nekih bolesti vjerom, vjerovali drugi ili ne) te ne zelim neku dijagnozu što bi se reklo zapečatiti u svoj zivot i pogotovo zivot djeteta, ali opet dok se njegovo iscjeljenje ne očituje skroz i napredak se hoće razvijati, ali me opet zanima što je uopće uzrokovalo da je sporije napredovao. Nemoze biti da djete samo tako bezveze ne napreduje, zar ne? Jer kazem dali ima nešto gdje smo mi kao roditelji fulali u nečemu i to ne govorim da bi sebe i supruga krivila, nego jednostavno se pitam. Al opet ne vidim što bi bilo jer i mnogi drugi roditelji otrprilike isto rade sa svojom djecom pa njihova djeca ne zahtjevaju posebniiji pristup. Zato se i meni činilo, evo neznam što ćete vi sada reći, ali isto da logopedica i psihologica bas i ne zele dati dijagnozu jer jest još rano za tako nešto a i one koliko mi je psihologica objasnila više gledaju djetetov razvoj sa tih drugih kuteva (logopedije i psihologije) i iako nije to rekla, al čini mi se da one nemogu bas dat dijagnozu odmah d se radi o spektru autizma jer logoped gleda govor i poremećaje vezane isključivo uz govor, psiholog gleda psihološke strane a samo neko kose baš bavi cjelokupnim razvojem djeteta moze dat dijagnozu. Ja u ime Isusa Krista odbijam tu dijagnozu kao finalno, vjerujem za svoje djete da je ozdravljeno radi Isusove Žrtve i da će biti dobro (imam pravo izraziti svoju vjeru svidalo se to nekom ili ne, ne namećem nikome) ali mislim da mozda taj neuropedijatar jest mozda nešto primijetio, iako vi apsolutno ste bili tamo a ne ja, i takoder mi je jako drago da vase djete ima tako velike napretke i samo neka ima još veće i bolje, mozda je dosada i skroz sve ok sa djetetom?
Ali nadam se da se ostali roditelji neće ljutiti i na neuropedijatra ako kaze svoje misljenje, jer opet imate pravo traziti drugo misljenje, ali ako čovjek već ima osjećaj za to, mozda zna brzo raspoznat?
Meni je susjeda jedna rekla da se njoj za mog malog čini da bi mogao biti na spektru iako je dosta napredan i dosta razumije ali pošto se vidi da u nekim stvarima mrvicu kaska za vršnjavima i pošto je malo više u svom svijetu i tako joj izgleda a ona je završila neki smjer nezz sad više i radila je u vrtiću... Tako da nezz. Znam šta god da je (bilo) da je Isus odnio sve bolesti i da mu daje napredak, uz naravno to što ćemo i mi raditi sa njim... Pomazu mi vasi savjeti kako da se radi sa takvim djetetom, jako korisno...