Mima, Amelie32, isto mislimo .
a evo sto se mene i mom djetetu neki dan desilo, to sam vec pisala na drugom topicu pa sada samo kopiram:

evo danasnji dogadjaj.
izasla ja sa Jasminom iz kuce i cekamo ispred da izadje mm.
u to, izlazi susjeda sa psom koji je, na svu srecu, bio na uzici, i pas direktno krene na Jasminu, lajuci i rezuci.
dijete mi se toliko prepalo da je ispustila igrackicu koju je drzala i pocela se tresti od straha, jos smo ju 15 min iza toga smirivali.

naravno, susjeda, mrtva hladna vice- pa nece on njoj nista .

ja nisam nista rekla, ali mm ju je skoro poslao u ....(znate vec gdje).

ne zelim ni razmisljati sta bi bilo da nije bio na uzici.
da se razumijemo- taj pas pozna Jasminu, ona mu nikada nije nista napravila, sto znaci da je on na nju krenuo apsolutno nicim izazvan!!
i kako sad ona nece imati strah od pasa poslije ovoga?!

ovaj dogadjaj je u biti isto sto se desilo i Miminoj Lei, samo sto smo mi imali srecu sto je pas bio na uzici, a da nije..... ne zelim ni misliti sta bi bilo .

a ovo moram posebno citirati i potpisati

Kad netko ima psa, ima ga za sebe i ne treba opterećivati druge ljude s njime. Pri tome mislim na one izjave tipa:"Neće vam on ništa", kao izgovor što nije na uzici. .Da psa treba voditi na uzici i čistiti kakače za njim, naravno da treba. Samo kod nas se to posebno naglašava, a vani je to odavno normalna stvar.
s posebnim naglaskom na ovo o skupljanju kakice, svi ovdje pricaju da to rade a ja sam to u zivotu vidjela JEDNOM u to ne u ZG!!