Citiraj Sanjica prvotno napisa
Zašto je nevažno ostalo što je 25 djece bilo prepušteno na milosti i nemilost velikom psu za kojeg nisam mogla predpostavljati kako će se ponašati, a ja sam bila odgovorna za njih?
Sanjice, mislim da se svi slažemo oko toga da je nedopustivo da pas sam tumara po ulici/parku bez vlasnika. Nažalost, jako je puno neodgovornih vlasnika pasa i nadležnih organa koji ne sprovode zakon. Da se zakon provodi, sigurno bi bilo i manje ovakvih pasa na cesti.
I upiknula sam se na ono što si gore napisala kako je interesantno da svi vlasnici pasa koji se javljaju na ovakve topice izjavljuju kako oni vode svoje ljubimce na uzici i čiste iza njih. Meni uopće nije čudno da je ovdje većina takvih dok je u real lifeu situacija puno drugačija. Ali tu se može povuči paralela sa dojenjem, nošenjem djece u maramama/slingovima, korištenje platnenih pelena, AP... i da ne nabrajam više, a cjelokupna situacija je puno drugačija i u postocima daleko na strani onih koji to ne rade/koriste. Znači, ovaj uzorak ljudi koji se ovdje javlja nije ogledalo realne situacije i nema smisla uspoređivati sa stvarnim stanjem.
A ja i dalje ostajem pri tome da je isključivi krivac za sve vezano uz pse, čovjek. Najčešće vlasnik psa, ali ne i isključivo.