-
Hvala cure na odgovorima! Rekla bi da se ne radi o nijednoj toj vrsti, već o ovoj nekoj slabije poznatoj: https://www.google.com/search?q=Mely...h=722&dpr=1.25
Navodno žive vani i hrane se biljkama i drugim kukcima i ne smatraju se štetočinama u kući. Kad sam to našla, smirila sam se, ali opet me brine zašto ih stalno viđam u kući.
Nisu sigurno došli ni sa kakvom hranom jer mi je kuhinja stigla tek prošli tjedan, do tad smo živjeli bez nje i jeli vani. Brašno sam kupila jednom i držim ga u staklenci u frižideru jer sam imala iskustva s moljcima i jako pazim na to.
Uvijek vidim po jednog tako u random sobi. Jučer sam se jako uplašila jer sam ih vidjela 3. Prvo jednu u sobi buduće bebice na drugom katu. Nema ništa u njoj osim kutije s kolicima i kutije s krevetićem (novo sve). Onda sam vidjela jednu na donjem katu u hodniku na stropu. U tom hodniku također nema ništa osim otvorene police za cipele i stalka s kaputima. I onda me beba probudila udarcima po noći pa sam išla na wc i vidjela jednu u wc-u na katu u kadi. Taj wc ne koristimo još, čist je, cijeli je u pločicama. Ne znam uopće što bi tražile u kući i što bi jele.
Ne bi htjela ništa prskati jer sam eto skoro u 34. tjednu, trebam uskoro roditi, a i ne znam koliko je prskanje zdravo za mene i bebu. I ne bi htjela stvarati paniku ako je to nešto što će samo nestati od sebe s vremenom i nije štetno niti išta uništava po kući. Te službe za dezinsekciju kod nas se rijetko bave otkrivanjem vrste buba, već odmah prskaju... strah me prskati i Biokill zbog bebe, a opet ne znam ni gdje bi ga prskala kad ne mogu odrediti odakle dolaze, ne mogu poprskati sve zidove i sve površine po kući.
Nadam se da će se javiti netko tko je viđao takve stvari po doma i preživio :D Stvarno me brine, a znam da to nije dobro za bebu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma