Ovo ti je puno bliže sitnoj bubamari nego bubašvabi, njih se i ja gadim i potrovala sam ih bez pardona jednom kad sam ih slučajno uselila sa nekim džakom krompira, bljak...

Kod mene isto počele čari prirode, malopre sam izbacila bumbara, živog i zdravog, uneo ga MM slučajno na suvom vešu sa dvorišta. E takvi posetioci lete ekspresno napolje, a ovakve sitne larvice, ako ustanovim da ne napadaju drvo, slegnem ramenima, izbacim ih kad stignem.

Retko koristim insekticid u kući, zadnje sam oprskala sobnu kalanhoju jer je zapatila neke bele vaši, ali za komarce, muve i kojekakve bubice u prolazu- ili ću ih upljeskati ili će ići u kutijicu pa u dvorište.
Moji matorci su penzioneri agronomi i davno su mi utuvili da nema 100% bezopasnog insekticida. I da treba trezveno odabrati kada je insekticid najbolje rešenje, a kada ima boljih.
Pri tome mati uža specijalnost polj. entomologija. Odrasla sam uz frižider pun "uzoraka". Insekata. Retko šta šestonožno mi se gadi, osim bubašvaba. I ose mrzim, jer me redovno bodu dok radim u bašti - ali ih se ne gadim.
Kad pročitam šta sam napisala - valjda i nisam uračunljiva da dajem savete na temu