Ja živim za takve doživljaje
I j bi gdjegod i kadgod.
Samo me svakodnevni život sprečava
Ja živim za takve doživljaje
I j bi gdjegod i kadgod.
Samo me svakodnevni život sprečava
Ja sam bila u Sofiji, nekog ljeta prije 15-ak godina, kad je bilo plus 40 i nesto. Prenocili smo tamo jednu noc na proputovanju vlakom za Istanbul. Radije bih da nismonismo imali unaprijed rezerviranj smjestaj nego smo se pouzdali u, vec ce nam netko nesto ponudit kad dodjemo na kolodvor... na kraju je smjestaj bio takav da sam se cijelu noc bojala da ce mi netko doc povadit organe... po gradu smo setali samo jedan dan i bio mi je simpa, al se niceg narocito ne sjecam, osim nekih ogromnih zgrada i parkova. Sigurno ima puno boljih iskustava
![]()
Dota, bila sam u Sofiji, nekoliko puta, sluzbeno doduše...
Ukratko - mene je odusevio grad. Prostran, zelen, dinamican, "mišung" zapada i orijenta, socijalizma i modernog, odlicne gastronomije, za nase pojmove jos uvijek prilicno jeftin, grad srdacnih i temperamentnih ljudi.
Za 2-3 dana se stignu pogledati svi glavni momenti u gradu, a ako bi planirali na Vitosu (planina iznad grada, gdje domaci idu na izlete kao Zagrepacni na Sljeme), za to bi vam trebalo jos pola dana.
Ako mislite putovati sad na proljece, pun pogodak. Ljeti je prevruce a zimi izuzetno hladno. Sad je idealno vrijeme.
Jadranka i buba klara, hvala puno.
Haha, i ja sam se pribojavala sličnog iskustva kao ti, Jadranka... ali mi smo ipak ziheraši koji putuju s djecom, pa nema improvizacije na temu smještajaA i sve što sam pročitala ovih dana, zvuči puno ljepše od vađenja organa
. Zapravo, sve što čitam zvuči baš poput tebe, buba klara... i pretpostavljam da je baš taj "mišung" privlačan. I dalje su cijene vrlo ok, pa je i to plus... da se naći odličan smještaj za nevelike novce. Zaključili smo da nam je jeftinije otići avionom u Sofiju nego automobilom na krajnji jug... još tome pribrojimo cijene hrane, i ispast će da ćemo uštedjeti
I da, babyboys, i ja živim za putovanja ( da bar mogu živjeti OD njih, to bi bilo idealno). I isto bih gdjegod i kadgod. Samo me, uz svakodnevni život, sprečava i nedostatak love za svugdje i uvijek... srećom, pa se uvijek nešto nađe
.
Eh, kad bi mogla živjeti od toga, di bi mi bio kraj.
Ova Sofija se čini super. Morat ću organizirat nešto još ove godine
A mm je dana sgledao dokumentarac o terorističkom napadu u Barceloni, i kaže najmanji da se on ne sjeća da smo tamo bili ( sjeća se nečega,utakmice na Camp Nou, recimo, ali bio je mali) . Zaključili smo da je to dovoljan razlog za barem vikend putovanje opet.
Od danas ne vozi žičara, nadaju se da će za Uskrs početi raditi, stara cijena bi trebala nakon početka rada do 1.5. biti ko ona u promotivnom vremenu
Od danas ne vozi ni uspinjača, redoviti servis je razlog
ja sam bila u Sofiji 2013. i meni je ostala u sjećanju kao totalno hipsterski gradpo centru svugdje su bile neke soupeterie, pekare s kiselim kruhom i second hand shopovi. Puno parkova, zanimljivih crkvi (mi smo išli jedan dan na izlet u Rilski manastir, tamo mi je bilo predivno, ali to je malo dalje)
Bila je i neka turistička tura gradom koju vode volonteri, mislim da je to ovo: https://freesofiatour.com/
Samo se pojaviš na mjestu i u vrijeme di piše, meni je bilo baš zanimljivo jer ustvari po gradu ima ostataka od Rimskog carstva nadalje.
Hrana u Bugarskoj je odlična, ipa su oni izmislili šopsku salatu![]()
A ako tražite još neku zanimljivu destinaciju, ja ću vam preporučit Armeniju
vidim da sad budu ture Gruzija - Armenija, u Gruziji nisam bila, ali Armenija, u i oko Yerevana, stvarno se ima puno toga za vidjeti, meni je baš predivna.
Puno puno starih crkvi, manastira, spomenika, ogromni parkovi (ima taj jedan odličan terasasti park, zove se Kaskade, sa hrpom kipova i izložaka), zanimljiva arhitektura od njihovog vulkanskog kamenja, pa su zgrade u centru ko od šarenih cigli crvenih i žutih.. u Povijesnom muzeju može se vidjeti najstarija cipela na svijetu, stara 5-6 tisuća godina. Cijene vrlo vrlo povoljne jednom kad ste tamo, jedino ne znam kako je sad s letovima, mi smo letili preko Moskve.
Isto zanimljiv spoj istoka i zapada, ne previše razvikan i viđen.
Uh meni ovo strahovito ide na živce.. al ono full...kužim o čemu pričaš iako sam ja izraziti ekstrovert, temperamentna i glasna
U Sofiji sam bila službeno, ima tome vremena, svidjela mi se. Hrana im je odlična, domaća, slična našoj, sve se može razumjet na menijima ako znate ćirilicu.
Ja sam bila u nekom odličnom hotelu top-top, tako da sam taj detalj zapamtila
Vezano uz putovanja, vikend putovanja po našoj obali na proljeće su meni bingo i pravi relax, još ako netko može spojiti petak ili pon, fantazija. Mir, tišina, more, galebovi..jučer sam bila na Krku, doduše radilo se o planinarenju, al to je pravi zen sada doljenema gužvi, buke..čisti zrak, priroda,..milina...
Posljednje uređivanje od Lili75 : 04.04.2022. at 14:11
Tang, slazem se se s ovim dojmom o Sofiji, koji osobito u proljeće dolazi do izražaja. Grad je pun događanja na otvorenom, svakakvih alternativnih mjesta jako dobrih vibracija... Ni u jednom trenutku nisam osjetila neugodnost, niti ikakav strah. Problem je kod zapadnih posjetitelja što dolaze s određenim stereotipima u glavi, ali oni se vrlo brzo sruse.
Sto se arhitekture tice, to je stvarno mišung: na razmaku od par desetaka metara nalaze se odlicno sacuvani ostaci anticke Serdike, srednjovjekovne crkve, iznad njih secesijska zdanja i gorostasi socijalisticke arhitekture, a između svega toga viri pokoji minaret.
I da, Rilski manastir je predivan, a kad bi se ostalo jos koji dan svakako preporucam grad Veliko Trnovo. To je njihova srednjovjekovna prijestolnica, nalazi se u središnjoj Bugarskoj (na cca pola puta prema Crnom moru) - mjesto iz bajke!
Posljednje uređivanje od buba klara : 04.04.2022. at 14:14
Baš mi je drago da lijepo pišete o Sofiji. I meni je odmah upao u oko Ryanairov let i rado bih otputovala, al me muž otkantao. morati ću potražit suputnike.
I ja sam bila u Sofiji, prije 20 godina.
U Hiltonu s prekrasnim otvorenim pogledom na Palaču kulture.
Bila sam službeno na nekoliko dana, sama, pa nisam previše hodala, ali uz slike na webu prisjećam se posjećenih mjesta.
Izlaz iz aerodroma i nagovaranje taksista na prijevoz u starim trabantima i zastavama su mi bili šok, ali hotel je imao svoj shuttle bus pa me spasilo ...
Još veće iznenađenje mi je bila Priština.
Ali i to je nešto što treba vidjeti.
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 04.04.2022. at 14:34
Hvala vam puno svima, divne ste.
Tangerina, odličan tip za ovu free turu, mislim da ćemo otići. Uštedjela si mi dane guglanja, aleluja (obično ja budem free vodič, ali ovo je bolje). Pretpostavljam da ide po principu napojnice, kao u drugim gradovima...
Vidim na stranici da imaju i Komunističku turu, odmah sam pomislila da bi djeci bila cool, ali je 11 eura po osobi, pa ćemo ipak za tih 55 eura jesti, a sami ih odvesti uokolo
Armenija je i meni želja, zajedno s Gruzijom, ali bojim se da je sad to teško organizirati. Kćer mi ima prijateljicu Gruzijku, pa znam da i oni sada strepe.
Da, zanimljivo je to sa stereotipima...svijet je većinom prekrasno mjesto, gdje god da odeš, a mi se često ograničavamo na utabane staze... Naravno, razvikane i prekrasne destinacije su uvijek zanimljive za put, ali uvijek mi je drago otkriti nova mjesta (makar je prava istina da ja toliko volim putovati da bih zaista išla svugjde).
Nano, možda da nagovoriš svoju djecu...moji su se odmah zapalili za Sofiju, više nego za neka popularnija odredišta... mislim da im je to cool.
Mi često idemo na free ture. One u stvari nisu baš free nego se očekuje napojnica. Al baš zato se vodiči bašjako trude i uvijek bude zanimljivo.
Je, princip je donacija po želji na kraju, a vidim da se kao i kad smo mi bili, nalaze ispred lavova![]()
Ima i u ZG takvih tura
https://www.zagreb.info/ritam-grad/m...-grada/189940/ objavi kad je tura, dobite neki sitni poklon, a može se darivati na kraju ako se želi, mada nije obavezno
Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.04.2022. at 21:02
Ja bih najradije otvorila temu - Putovanje u vrijeme ruskog ludila. I ja sam se na ryanair upecala, al idemo tek za dva mjeseca. Nisam smještaj rezervirala, vidjet ću kako će se situacija razvijati.
Ma da, sire je to od pandemije, evropa se zasad nekako prilagodila i snasla. Drago mi je za upecavanje!
Ja sam srećom već jednu Ryanair akciju iskoristila.
Ne znam jel ima druga tema, ali gledam sad cijene naših hotela i svega, i razmišljam da bi nas isto došlo da odemo negdje u neki resort van Hrvatske ovo ljeto. Klinci bi se vozili avionom, to im želja...
Ima netko iskustava gdje? Meni mozak prazan
i ja se slažem da se naziv teme preimenuje u:
"Putovanja u vrijeme pandemije i ruskog ludila!"
Vrci, ja sam samo jedno ljeto "žrtvovala" Dalmaciju za inozemstvo (Kreta) i nikad više. Mislim krasno je nama bilo tamo, al meni to nije TO.
Meni je jednostavno naše more zaista najljepšea putovanja kao takva obožavaaam samo ne da žrtvujem naše more tijekom ljetnog GO za tuđe ili nedajBože bazene (ograničen broj dana GO)
Nisam tip od resorta, možda i to otežava promjene moje ljetne rutine.
A možda sam samo previše emocionalno vezana uz Dalmaciju ko bi ga znao ....
Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.04.2022. at 10:57
Meni ovako pada na pamet Tunis i Turska, ali ja kao i lili apsolutno preferiram Jadran za godišnji s kupanjem u moru. Za sve ostale tipove godišnjeg sam puno radije u inozemstvu.
Isto se sjećam predivnog godišnjeg po Južnoj Americi u srpnju, i onda me skroz zbunilo da je sad gotovo ljeto i da sam ga zapravo preskočila, budući da je tamo bila zima.
hahaha jel de koji blesav osjećaj? Meni je čak bilo ljeto, ali to nije bilo ljeto na Jadranu pa mi to nije to.
Frendovi su išli ljeti u Tursku, a sad idu u Egipat.
Meni takva vrsta GO nikako ne odgovara, valjat se po ležaljkama uz bazene u zatvorenom resortu s all inclusive ponudom, ono meni za nas nezamislivo, mi moramo okolo djirat i iistraživat, uživat u čistom moru i plažama...
a ono Jadran rules!!!
Van ljetne sezone može svugdje, baš svugdje naokolo.
Vrci ako ste od resorta, povoljna vam zna biti Turska i sjever Afrike.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.04.2022. at 11:10
Pobgeoa edit:
hahaha jel de koji blesav osjećaj? Meni je čak bilo ljeto, ali to nije bilo ljeto na Jadranu pa mi to nije to.
Frendovi su išli ljeti u Tursku, a sad idu u Egipat.
Meni takva vrsta GO nikako ne odgovara, valjat se po ležaljkama uz bazene u zatvorenom resortu s all inclusive ponudom, ono meni za nas nezamislivo, mi moramo okolo djirat i istraživat, uživat u čistom moru i plažama, ljepoti prirode...trčat okolo bez straha i osjećat se pritom sigurno kao polugolo žensko koje trči po vrućini van resorta...
a ono meni Jadran rules!!!
Van ljetne sezone može svugdje, baš svugdje naokolo.
Vrci ako ste od resorta, povoljna vam zna biti Turska i sjever Afrike.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.04.2022. at 11:12
Lili, ti i ja smo bas slicni, mislim fa bi meni resort bio koma, taj osjecak vezanosti i ustajalosti i grupne zanimacije nije moj cup of tea.
Moji klinci ionako nisu za razgledavanje, uostalom niti ja kad sam s njima - ja to volim solo bez stresa
Vidjet ću, hotel gdje smo bili prošle godine ima noćenje u istom terminu preko 100 eura skuplje nego prošle godine
Vrci, nemam sad vremena pisati, ako stignem, popodne ću...
Sad bih samo jednu digresiju - nikako ne bih da u naslovu teme bude "rusko ludilo".
Iako sam svim srcem i dušom uz Ukrajinu i smatram zvjerstvom ovo što joj se događa, nikako ne bih ovo ludilo izjednačavala sa svim Rusima. To bi bila još veća nepravda, naročito prema svim onim hrabrim Rusima koji pokušavaju nešto promijeniti u svojoj zemlji, a i u inozemstvu.
Jako je opasno cijeli narod izjednačavati sa zvjerstvima pojedinaca, to vodi još većem nerazumijevanju i u potki je većine netrpeljivosti između država, etniciteta, vjera i sličnog.
Apsolutno sam svjesna da to nikom ni nije bila namjera, ali bih voljela da se nađe neka drugačija formulacija. Ne znam, doba sukoba, doba ratnog sukoba...štogod...
Ja nisam zbilja mislila da treba mijenjati naslov teme. Samo mi se sad taj rizik čini značajno većim. Npr. rezervirala sam let za zemlju u kojoj računam da bi se u slučaju eskalacije država pobrinula za turiste. Sofija mi nije ni u malom mozgu da idem tamo. Ne (samo) zbog blizine Ukrajine, nego zbog nepovjerenja u bugarsku državu.
Ako se sve ovo razvuče, moguće je da će i kod biranja destinacija za ljetovanje turista iz zapadne Europe, biti dio ljudi sa sličnim razmišljanjem, pa će radije u Francusku, nego u Hrvatsku. Možda i spuste cijene u nekim last minute aranžmanima.
Inače sam jedne godine bila jedan dan u Saint Tropezu. Meni je to katastrofa. A k tome nisam niti jednu zvijezdu srela. Totalni promašaj
Razumijem Vrci s malom djecom, da joj se ne ide baš u neko veliko razgledavanje.
Mojima daj bazen i sretni su za cijeli dan
Čak im bazen prošle godine bio draži i od plaže i mora
Yep, jesmokao da nas se strpa u zatvor.
Vrci, mi smo sa svojima odmalena svugdje putovali i razgledavali smo sve živo od muzeja do građevina, mislim da je to razlog zašto i danas vole te ture i razglede koje sami organiziramo, ne kenjkaju, s radošču sve obilaze i upijaju.
Frendica se poštedila razgleda dok su njeni bili manji, no njeni ni danas ne žele u tako nešto jer nemaju naviku. Samo kažemmožda za promislit, pogotovo tamo di idete (ako je ona ista lokacija) imate fantastične izlete u blizini, ma morali bi biti zanimljivi i djeci.
No ako te najviše veseli odmarat, ležat, plivat i ne istraživat, a brate lezi, boli te pipi i po svome tjeraj![]()
I da, imam i predrasudu da mi se ne zanara s time kakioce me percipirat ti drugi izvan resorta, ako ne mogu za sebe normalno izac jer ce ispast da ih ne postujem. Pa zasad zaobilazim takve istocne zemlje, mozda gubim, al nije mi dovoljno stalo vidjet kulturne znamenitosti jer sam vise od prirode i gusilo bi me da moram pokrit glavu, nost robu takvu i takvu. Pogotovo jer sam sad u dobi od fumada, a ima toliko toga na zapadu sto nisam vidjela, a ne zahtijeva od mene pokrivanje i ekstrmno pazenje da ne isprovociram nekoga. A takve istocne zemlje ne biram sad niti zbog pandemije (ako su djir "kod nas nema pandemije") /dostupnosti lijecnicke skrbi za stani pani - cini mi se da to cesto ide u paketu.
Posljednje uređivanje od ina33 : 08.04.2022. at 13:24
A navodno ce nas svi gosti koji nisu evropljani zaobilazit (war in europe), sto mozda u destinacijama koje su bile izrazito avio orijentirane bude prednost za domaceg gosta (dbk i slicno mozda bude cjenovno pristupacnije).
Posljednje uređivanje od ina33 : 08.04.2022. at 13:26
Sin želi da idemo na isto mjesto kao i prošle godine, ali to gledam jel će se mijenjati cijene s vremenom, ne dam toliko više para.
Za sad gledam family hotele po Hrvatskoj. A za avion...budemo nekud. London nam prvi na listi
Jelena, znam, zato sam i napisala da sam svjesna da to nikom nije bila namjera...
Čak bih se složila s tobom i za Sofiju ili Bugarsku općenito, ako govorimo o ljetu i boravku dužem od par dana, iako kažu da ima dobrih ljetnih destinacija. Mislim da je za ljeto i vremenski duža putovanja (pa samim tim i skuplja) sada teže promišljati o nekim "rizičnijim" destinacijama (u što bih ja sad stavila i Tursku, koja je također blizu Ukrajine, ali i razne druge destinacije u kojima povremeno vrije, a koje su se tu spominjale, poput Egipta, Tunisa itd; kad je negdje rat, bojim se da je puno toga nesigurno svugdje), Mi smo se sad odlučili za Sofiju jer je a) to putovanje od samo četiri dana, koje je i jeftino, pa je lakše i odustati od njega, neće te puno "zaboljeti" po džepu (a i uvijek biram smještaj s besplatnim otkazivanjem, a karte isto možeš promijeniti za drugo vrijeme ili destinaciju); b) događa se doslovno za par dana pa možemo relativno dobro procijeniti što se trenutno događa i što bi se moglo dogoditi u neposrednoj budućnosti (što je puno teže ako planiraš putovanje za ljeto); c) što bi reklo jedno moje dijete, dok su me nagovarali: "pa pao je dron na Zagreb, ne trebaš ići uokolo da bi ti se nešto dogodilo, možeš ostati i tu
", a bila je i opservacija " sjeti se, radijaciju su od Černobila prvo očitali Skandinavci, tko zna gdje vjetar puše
".
Malo humora, ali hoću reći da zapravo ne znamo što nas čeka, možemo samo manje ili više uspješno nagađati. Mi smo jedne godine bili u Londonu kad je bio teroristički napad...naravno da nismo to planirali. Prijatelji su mi bili u Njemačkoj kad su bile katastrofalne poplave, drugi su bili u Španjolskoj kad je tamo bio napad... stvari se odjednom promijene, koliko god mi planirali. Nitko od nas nije prije par godina mislio da će brinuti o pandemiji, potresu, ratu u Ukrajini... da ne idemo sad 30 godina unatrag, u naše ratove.
Ja sam vrlo oprezan tip po prirodi, nisam baš "preper", ali uvijek imam svoju "Sport Billy" torbicu i slično, i na putu i svugdje. A pandemija me je naučila da se u slučaju eskalacije svaka država prvo brine za SVOJE državljane (sjeti se lockdowna i kakve su sve probleme imali naši ljudi za vratiti se iz "uljuđenih" država). Nisu te države slale svoje avione da bi izvukle strane turiste iz svoje države, nego da bi vratile svoje državljane kući, a strani državljani (i to ne samo turisti, nego i studenti, radnici itd. ) su se snalazili svakako za vratiti se kući i iz UK, i iz Njemačke... od bilo kud. Tako da ti se meni čini da bih se lakše (i jeftinije) vratila iz Sofije do npr. Cavtata i Dubrovnika cestovnim putem, nego iz nekih drugih destinacija.
Za Saint Tropez i slične destinacije ni ja nisam. Možda u proljeće ili jesen, ljeti nikako ne. Meni je i Poreč i Rovinj ljeti previše...o Dubrovniku da ne govorim. Najluđe je što smo jedne godine bili na ljeto u Dubrovniku, i sad djeca više ne žele ni čuti. Proljeće, jesen - može. Zimi im je hladno, a od prvog svibnja nadalje- jok. Ja jako volim našu obalu, naročito manja mjesta. Ali moram priznati da zadnjih godina sve više žudim za ljetovanjem u planinama ili u nekim drugim državama gdje nije toliko vruće i gužvovito. Još ako ima i kakvo jezero ili slično, raj. No, znam da sam tu privilegirana, jer imam mjesto na našoj obali na koje mogu ljeti otići i nauživati se mora, a da mi je besplatno, pa je onda lakše sanjati i planirati druge putove. Da moram svake godine ostaviti tisuće kuna za par dana mora, jako bih dobro odvagnula gdje idem.
A da ima ljudi koji nam neće dolaziti na ljeto jer i nas percipiraju blizu ratu, to je istina, pisala sam o tome na drugoj temi već pri početku rata. Tako da zaista postoji i šansa da se smanje cijene kod nas (ako se može čekati last minute). No, bojim se i da postoji šansa da se zbog toga i još više dignu cijene, pa je to svakako nešto što ćemo jednostavno morati čekati i vidjeti.
Vrcii, ne mogu ti dati konkretan info, jer mi u resorte u pravilu ne idemo, ali mogu ti dati neke općenite savjete. Možda pomognu u odluci.
Prvo. Apsolutno razumijem želju da se ide na jedno mjesto i dobro odmori od svega, po mogućnosti da se niti kuha niti nabavlja niti bilo što MORA - ono, mozak na pašu sasvim. Naročito ako se ima djecu koja nisu raspoložena za hodanja i razgledavanja, nego je sve što žele kupati se i jesti sladoled cijeli dan. I smatram da je sasvim zdravo i u redu napraviti baš tako, ako je to ono što želite, i ne mislim da bilo što propuštate. Vaš odmor je vaš odmor i vi postavljate pravila (a i plaćate cijenu), zato sjednite obiteljski i definirajte što se VAMA sviđa, i onda to pokušajte naći unutar svog budžeta.
Imam jednu prijateljicu koja je godinama iznajmljivala apartmane ljeti, kuhala, prala,nabavljala namirnice... ono, bilo joj je kao i doma, samo je trebalo još ugurati i kupanje u sve to...i stalno kukala kako joj je svega toga dosta, ali nije ništa poduzimala. Pa sam joj rekla da jedno ljeto zbroji sve troškove (ali baš sve, ne samo apartmane i hranu, nego i izlet ovamo- onamo, ribarsku feštu, lunapark u gradu, razne "đinđe" koje bi djeca svaku večer pokupovali na promenadi, a pukle bi do ujutro... itd.) i da vidi koliko je to novaca. Da skratim- sad već godinama ljetuje u jednom all inclusive hotelu na našoj obali. Ne mrdne iz njega. Kaže da se preporodila i da je to pravi odmor.
I ja bih nekad tako, ali mi glupo trošiti na to novce kad imamo gdje biti (a i mi smo tipovi koji vole putovati uokolo), ali da je razumijem, razumijem. Naročito dok imaš manju djecu. Tako da, ako djeca kažu bazen, neka bude bazen. Toliko brzo odrastaju i počnu putovati sami, pa je sad vrijeme da stvarate uspomene koje vam svima odgovaraju.
Drugo. Ako želite putovati avionom. Trenutno ima jako puno jeftinih letova iz Zagreba, Zadra, Rijeke, Splita, Pule, Dubrovnika... možeš birati gdje bi i otkud. Otiđi na Skyscanner, upiši za polazak Croatia a za destinaciju odlaska stavi Everywhere i stavi mjesec kad biste išli i vraćali se (nemoj stavljati konkretne datume, to ti sužava izbor, stavi cijeli mjesec, pa si onda prilagođavaj). I onda vidi što ti nudi, sviđa li ti se neka destinacija i želite li tamo ići. A onda dalje guglaj što se nudiOd Italije, Grčke, Malte, Cipra, Francuske, Španjolske... ima svašta. A ako uključiš u potragu i letove iz npr. Budimpešte ili Venecije, onda stvarno možeš svugdje.
Treće. Ako vam nije do mora, nego do bazena i odmora, ima resorta i u planinama, na jezerima... gdje god.
Četvrto. Ja sam neke najbolje smještaje i ideje pronašla tako da nisam guglala neku određenu destinaciju nego bih gledala što se nudi. Od Bookinga, preko Airbnb, do stranica s popustima za grupnu kupovinu... pogledaj što ima.
Stavi na papir koliko vam košta ovo ljetovanje (a meni se poskupljenje od 100 eura po noći za istu uslugu kao i lani, ako sam dobro shvatila što si napisala, čini puno), uračunaj i sve drugo što potrošite (ne znam je li ovo usluga i s hranom ili ne), uračunaj i prijevoz itd., pa vidi...
I u HR ima raznih izbora, pa i na to treba računati...
Šta s testovima, potvrdama?
Kud se može uopće bez papira osim u Sloveniju?
Sad čitam ovaj odgovor (u međuvremenu me nešto pomelo, a ne da mi sad editati ) i naravno da nakon bazena i sladoleda cijeli dan ne ide smajlić koji plazi jezik nego onaj koji uživa![]()
Većini ljudi prestaju potvrde , ovih dana
zašto ne biste u neku kućicu s bazenom u unutrašnjosti?
i moji vole bazen, a ni meni nije bilo loše u hladovini se odmarat bez strke hoću li na plažu ili neću (moji su na moru 5-6 tjedana, tako da je bazen odličan za promjenu)
evo ovdje smo bili: https://www.booking.com/hotel/ba/sta...estate.hr.html
ima više apartmana, svi na isti bazen, ali nisu uvijek svi puni tako da smo imali bazen samo za sebe
vruće je, ali nije toliko kao uz more, noći su ugodne
Hvala Vrijeska na ideji![]()
Je li tko pokušao prijeći granicu s BIH s osobnom istekle važnosti, a kojoj naš MUP priznaje valjanost do kraja epidemije?
Oboje djece za vikend iznenada moraju proći kroz Neum. Namjeravam zvati ambasadu, ali me zanimaju moguća vaša iskustva. Hvala, važno mi je
A da podneseš papire za novu, možda s onim bijelim papirom bi mogla proći
Iz MUP-a su mi rekli suprotno - s kartončićem ne mogu, a s postojećom osobnom mogu
Moja prijateljica je dvaput tako išla (jednom su zaboravili djetetovu osobnu, a jednom je istekla). Jednom su ih pustili, jednom su se vraćali po osobnu. Ali mislim da je to bilo prije ovog MUP ukaza.
Mislim da ti je važno koliko su stara djeca, jesu li obavezna imati osobnu ili ne, i putuju li s roditeljima ili ne.
Možeš li možda isprintati dokaz da naš MUP priznaje valjanost i isteklih dokumenata do kraja pandemije ? To bi pomoglo sigurno s naše strane, a možda i s BiH strane.
Je li vam opcija trajekt iz Ploča do Trpnja, pa onda preko Pelješca dalje? Mi smo jedne godine tako išli.