Stranica 17 od 18 PrviPrvi ... 715161718 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 877

Tema: Putovanja u vrijeme pandemije

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Putujemo. Vraćamo se s odmora na jugu Hr upravo, u petak idemo u Austriju, drugi tjedan ja idem u Srbiju, a za tri tjedna u Italiju s prijateljicama. Preboljeli smo svi zimus, ja sam cijepljena 2x, mm i najstariji 3x. Srednjeg, koji je prebolio dvaput, prijavila sam na cijepljenje, i sebe za treću dozu, nismo dobili poziv . Ali putujem. Pa kako bude. Ako se i zarazi , teško da će mi bit gore nego prvi put.
    Posljednje uređivanje od babyboys : 27.08.2022. at 11:58

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Putujemo.
    Prošli mjesec smo bile u Italiji, a sad smo u Bolu. Idući tjedan idemo u Istru. Za Božić planiramo u Njemačku.
    Cijepljene smo triput. Preboljele ni jednom.
    Nije nas strah. Ako će trebati, cijepiti ćemo se i svaki sljedeći put.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Mi smo na sjeveru EU. Ove godine idemo jos 2x u Hrvatsku, Crnu goru i Portugal..
    U 4. mj smo bili u drzavi u Indijskom oceanu koja je blizu Africi 2 tjedna gdje su mjere bile stroge, ali priroda predivna. Ne zanimaju nas resorti, hoteli i mjesta s puno ljudi. Let avionom je neizbjezan, ali smo imali maske cijelo vrijeme.
    Putovali smo autom 2000 km do naseg mjesta u Hr sa sjevera EU.
    Upravo smo bukirali avion i auto za jug Afrike za 2023. - bit cemo uglavnom u autu sa satorima na krovu 2 tjedna.
    Cijepljeni 3x, imali covid i cekamo 4. cjepivo. Djeca su premala za cijepljenje, ali pretpostavljamo da su imale covid. Tad su imale 1 i 3 godine i blage simptome kad smo i mi imali covid.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Putovali smo i planiramo i dalje.

Bili na putovanju u Budimpešti, Istri, Parizu, našem jugu, planiramo na jesen Italiju. Za Božić još nismo isplanirali, a ni za 2023.

Preboljeli svi zimus, cijepili se MM i ja 2x (prošle god), ne planiramo se više cijepiti, ali putovati da.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.08.2022. at 16:53

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Putujete li? Mi smo u niskom startu za iduće, evropsko putovanje, i onda vidim da se stanje s koronom pogoršalo.
    Ići ću, plaćeno je ali da mi je svejedno, nije.
    Prošlo 2 i pol mjeseca od preboljenja.
    Naravno, a što ćeš čekat? Da "jednom prođe"? Ono što je zez je da te baš tamo uhvati, pa se ja malo više pazim prije samog putovanja, pogotovo jer je sve više toga potrebno unaprijed platitit - od ulazaka u muzeje i atrakcije, pa nadalje. Ne znam postoji li nekakvo sad posebno osiguranje koje bi sve te troškove refundiralo, mislim da i ne postoji. Npr., da idemo u London (od Londona imam PTSP još odavno jer je mala zafibrala još u avionu, a ono karte za mjuzikle itd.), karta za Cats za nas troje bi bila valjda 1000 kn, pa ono... nije baš zabavno. Pa bih sigurno više pazila jedno 2 tjedna PRIJE puta, a i tamo, jer se s omikronom brže razviju simptomi. Al tako si nedavno prebolila, na tvom mjestu stvarno ne bih zapravo strahovala ni od čega. Ja sam još corona virgo, pa zato.

Mislim da je sad najbolje zapravo putovat nakon zime, dok još svi kao tip topaju oko korone i nosili maske itd. (barem u neke skupe gradske destinacije). Sad je u slobodnoj cirkulaciji, ali ti si to već odradila.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.08.2022. at 18:27

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tip toaju = paze. Ne kad su u modusu korone nema, juhu (što je cijelo ljeto bilo). Ja se isto planiram dalje cijepiti i paziti - avioni maske itd.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.08.2022. at 18:29

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ove godine sin bio Slovenija, Italija, ja Mađarska, sad baš planiramo London. Imam zdravstveno putno valjda će bit sve ok. Novu koronu očekujem čim počne škola a do tad livin' on the edge u open space (svako malo netko opet ima koronu a poneko čak i tek prvi put)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ove godine sin bio Slovenija, Italija, ja Mađarska, sad baš planiramo London. Imam zdravstveno putno valjda će bit sve ok. Novu koronu očekujem čim počne škola a do tad livin' on the edge u open space (svako malo netko opet ima koronu a poneko čak i tek prvi put)
    1-2-3-4, još covidom-nepronađeni... ima nas joooš, al ne zadugo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bio tko kada u Rumunjskoj

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da u Bukureštu službeno, ali buduči da meni sve organiziraju, ko paket sam, pa vjerujem niš koristi od mene.

Samo znam da su nas upozoravali da naveče mi žene ne idemo same vanka radi sigurnosnih razloga.

Eh da bila sam zapanjena količinom prostitutki u very clsssy hotelu. Ono baš naočigled vidiš zanimanje.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 28.08.2022. at 19:32

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Bili pocetkom ljeta - Transilvanija. Smjestaj u Cluju.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Bili pocetkom ljeta - Transilvanija. Smjestaj u Cluju. Autom iz Zg preko Mađarske.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    1-2-3-4, još covidom-nepronađeni... ima nas joooš, al ne zadugo.
    Ljetos smo putovali, umjereno, nitko od nas se nije razbolio, iako mjera praktički nigdje nije ni bilo.

Sad čekam da mi se sin vrati s maturalca (gdje već ima novooboljelih), a onda ćemo vidjeti:
    -koliko je on sam otporan (cijepljen prošle godine i prebolio deltu prije 10 mjeseci, što je prilično davno)
    -koliko ja još mogu izbjegavati covid (kad su je ukućani imali, ja sam nekim čudom ostala negativna, dakle nisam ga još nijednom preboljela)

Uglavnom, početak rujna bit će nam zanimljiv

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jesu li u Hrvatskoj na maturalcu? Kako se postupa sa zaraženima?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Moj je na maturalcu u Pragu. Triput cijepljen, nije još imao covid. Kaže da u njih nema zaraženih. Ima ih negdje 130

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu li u Hrvatskoj na maturalcu? Kako se postupa sa zaraženima?
    U Španjolskoj su. Nemam potpune informacije jer se čujemo vrlo kratko, putem poruka, i ne ispitujem ga pritom baš o epidemiološkim mjerama čut ću, nadam se, više kad se vrati.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Frendice bile u Norveškoj, jedna se zarazila iako je nosila FFP2, nevina, boosterirana u 12/2021, ali nakon povratka, na putu su guštale. Druga nije, jer je uz sve boosteriranje već s nekog putovanja pobrala kovid u omikron verziji, za tu drugu očekujem da će ostat negativna. Frendica se prije ljeta zarazila na koncertu Queena u Njemačkoj, dotad je bila nevina, boosterirana zbog čestih putovanja. Bitno baš ne skupit tako da si bolestan na putu (ako nije poslovni, nego plaćaš sto toga i uzimaš GO).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.08.2022. at 14:01

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Epi mjera nigdje nije bilo - ljeto, za razliku od Uskrsa, kad je nama bilo obavezno u avionu i u prometalima u Francuskoj. Po meni, ako planiraš putovanje, a imunitetno si nevin, najbolje tako od Uskrsa pa do početka 6. dok se ne uhvati zalet, dok se još pazi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.08.2022. at 14:05

Datum pristupanja
    Oct 2021

Početno

Bili smo samo 2 dana u Rumunjskoj i htjeli smo snimiti 2 dvorca (Peles i Bran), vidjeti Bukurešt, doživjeti ruralno iskustvo i također vidjeti planine/prirodu Rumunjske.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Frendice bile u Norveškoj, jedna se zarazila iako je nosila FFP2, nevina, boosterirana u 12/2021, ali nakon povratka, na putu su guštale. Druga nije, jer je uz sve boosteriranje već s nekog putovanja pobrala kovid u omikron verziji, za tu drugu očekujem da će ostat negativna. Frendica se prije ljeta zarazila na koncertu Queena u Njemačkoj, dotad je bila nevina, boosterirana zbog čestih putovanja. Bitno baš ne skupit tako da si bolestan na putu (ako nije poslovni, nego plaćaš sto toga i uzimaš GO).
    tako je a poslije manje bitno

Mene zanima ko i Juranu kako se postupa sa zaraženima u slučaju maturalca?
    Dijete mi ide za 3 tjedna doduše u RH. Nadam se da samo pozitivne vrate doma, a ostatak ostaje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    tako je a poslije manje bitno

Mene zanima ko i Juranu kako se postupa sa zaraženima u slučaju maturalca?
    Dijete mi ide za 3 tjedna doduše u RH. Nadam se da samo pozitivne vrate doma, a ostatak ostaje.
    Pa kako bi se postupalo?!
    Valjda nose ko fol masku kad su u busu i vracaju se sa ostalima.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nama su striktno rekli za RH - ako se učenik zarazi na maturalcu i razvije simptome, roditelj odmah mora doći po njega.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Nama su striktno rekli za RH - ako se učenik zarazi na maturalcu i razvije simptome, roditelj odmah mora doći po njega.
    pa ovako bih rekla da se postupa u RH. Tako je bilo kod sina.

Za inozemstvo fakat ne znam kako ako je djetetu jako loše.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sve ovisi o dogovoru s epi službama. Nekad je moguće izolirat dio ekipe i držat ih zajedno tamo ako su svi OK (tipa logorovanje i takve stvari), nekad netko ide po te ili ih klub vozi doma - bilo iz RH, bilo iz vani.

Ako baš ne kure ne testiraju se, ako mogu, nek malo pripaze prije nego odu na maturalac pa da što ih treba snać ne snađe tako da baš tamo razvijaju simptome, nego kad se vrate doma.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.08.2022. at 18:07

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovako i nama.
    Moj sad krece na maturalac. HR.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mene čeka to za 3 tjedna. Znaci ak ne ulovimo u avionu ili u podzemnoj onda će valjda uloviti na maturalcu. Iako 1x cijepljena (nije stigla 2. put), 1x preboljela još u 10/21. Kad smo muz i ja imali doma u 03/22 ona je bila negativna i bez simptoma. Možda joj je imunitet već na tom nivou da nema simptoma ili su zanemarivi, i za deltu jij je jedini simptom bilo kihanje i nos koji curi 3 dana....

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Moj se s ekskurzije vratio s covidom, i nije jedini.

Svakako je dobro da je sad kući. Izgleda kao jako prehlađen. Ja sam ga odmah nagovarala da se testira, a njega je potaklo kad je prijatelj koji je sjedio iza njega u busu javio da je pozitivan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod mojeg je na kraju bilo samo dvoje covid pozitivnih nakon maturalca.
    Moj se vratio sa simptomima lagane prehlade (grlo-nos, vrlo umjereno), testirao se drugi dan i negativan je. I dosta njegovih iz razreda s istim simptomima je ispalo negativno, tako da nije sve ni u koroni

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A za ove s koronom išli su doma ili ostali?

Kolko vidim da nema više samoizolacije

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A kako bi išli doma kad su bili 1500 km daleko
    Formalno nitko na maturalcu nije ni imao koronu jer su se testirali tek po povratku u Zagreb. Onih par kojima je tamo bilo loše taj dan bi preskočili obilaske (i ti su po povratku ispali negativni na koronu, tako da pitanje od čega je njima zapravo bilo loše). Nitko nije bio baš tako jako bolestan da mu je trebalo nešto više od ležanja u sobi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A vidiš metode-nema testiranja do povratka u Zg

Ionako su predaleko a svuda okolo hodaju zaraženi tako da ...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    A vidiš metode-nema testiranja do povratka u Zg

Ionako su predaleko a svuda okolo hodaju zaraženi tako da ...
    Pa da
    I zbilja ne očekujem da na drugim maturalcima to drugačije funkcionira.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lajkam rješenje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da
    I zbilja ne očekujem da na drugim maturalcima to drugačije funkcionira.
    Da, to bude tako u prakticnoj izvedbi. Rijetko tko od njih zasad kuri nesto masu da se ne bi moglo tako izvest, a do zg je spika sviju 'ma, pjevali il bili na hladnom pa se malo prehladili". Ne bih se bojala kao mama, jedino kao suputnik u tim avionima eventualno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.09.2022. at 14:58

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jedino kao suputnik u tim avionima eventualno.
    A u avionima nije obavezna maska . Mi se nedavno vratili s avionskog putovanja.

Nitko ni ne spominje masku, ja ostala u šoku...

Što se tiče putovanja u vrijeme pandemije, mislim da ćemo (obiteljski) zasad pričekati s time.

Bilo me strah neposredno prije samog putovanja da netko ne pokupi, jer se onda putovanje mora odgađati (avio karte se ne vraćaju, eventualno mijenjaju), smještaj rezerviran i uplaćen... Ne treba mi ta komplikacija .

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo i kratkog izvještaja za London
    Avion dupkom pun, ne trebaju ni covid potvrde ni maske, službeno strongly recomended, u stvarnosti možda 10ak putnika imalo masku (stariji i daleki istok) ostali nitko uključujući crew.
    U samom Londonu gužve kao i prije, rijeke ljudi, gužva u podzemnoj, masku nosi tu-i-tamo poneko iz gornjih kategorija ali tamo gdje je mooving i mladi nema ih uopće bez obzira na guzvu
    Jedino što je svugdje dostupno je dezificijens za ruke i pojačana dostupnost stanica za pranje ruku na aerodrom ima, kolodvorimq i sl.
    Ostalih tragova epidemije nema, osim možda što ima puno manje beskućnika i grad je dosta cistiji nego mi je ostao u sjećanju od prošlog posjeta.

Osiguranja nam srecom nisu trebala a i avion je bio oba puta on time (to mi je veća briga od covida ovih dana kaosa sa osobljem)

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo prije 3 tjedna bili u Španjolskoj, maska obavezna u avionu, osoblje upozorava ako netko nema ili skine masku. Mislim da to ovisi o prijevozniku (letjeli smo s Iberijom)
    U Madridu maska obavezna samo u javnom prijevozu i to većina ljudi poštuje, u metrou čim se spustiš dolje, maska na nos, u vlaku pogotovo. Tu i tamo netko nema, ali stvarno je rijetkost vidjeti nekog bez.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U Mađarskoj nema ni "p" od pandemije
    Napunili baterije, prelijepo je bilo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U Mađarskoj nema ni "p" od pandemije
    Napunili baterije, prelijepo je bilo.
    Nije bilo ni prošle god u listopadu kad smo mi bili, dok je svugdje okolo vladala pandemija.

Nitko nije nosio masku apsolutno nigdje, mi tad bili u šoku za razliku od RH.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ni ove godine u siječnju u Mađarskoj nije bilo apsolutno nikakvih mjera, ni pokazivanja testova na granici na moje veliko čuđenje!
    Izvještaj s puta u Bih od prije par dana- ništa maske u restoranima, dućanima, pokoja u javnom prijevozu. Zapravo čini mi se da nitko više ne obraća pozornost na kovid. Ne znam da li mi je to drago ili nije, osjećam se trenutno opuštenije.

E sad, koliko je to pametno to je već druga stvar.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam ovo ljeto imala priliku biti u dvije europske metropole i baš mi je svašta prolazilo kroz glavu, jesam li opuštena, nisam…

Prvo lipanj. London. Konferencija. Frizura je postojana.
    3 dana sjedimo od jutra do popodne sa 70-tak ljudi sa svih kontinenata u ne baš ogromnoj dvorani, više prostorija u koju stane točno toliko ljudi. Samo jedna osoba nosi masku. Naravno svi zajedno ručamo i idemo na večeru, niđe nitko maske u milionskom gradu, možda 5 ljudi u javnom prijevozu i dvoje u avionu. Gdje god se okreneš oko tebe je stotine, a na aerodromu valjda i tisuće ljudi. Kolegica komentira “pokupit ćemo koronu”. Nakon 4 dana vratimo se u Zagreb, nju peče grlo, 6. dan dobije temp., napravi test, pozitivna. U međuvremenu saznamo da dok smo mi bile u Londonu četvero kolega u uredu je bilo pozitivno, pa nismo sigurni je l ona odnijela koronu tamo ili ju je donijela ovdje . Iako smo danima bile na pola metra jedna od druge, spavale pola metra jedna od druge, nisam ništa pokupila. Ostala doma par dana, testirala se, ništa.

Prošli tjedan. Beč. Koncert i landranje. Frizura je postojana.
    Obiteljski idemo na koncert vlakom. U vlaku nema nitko masku. Već smo krenuli, dolazi poruka od frendice iz kvarta s kojom smo prije toga tri dana za redom svaku večer par sati bili u parkiću: “dijete od 5 godina s kojim se tvoje dijete od 5 godina stalno igralo zadnja tri dana ima koronu”.
    “Ok, hvala, već smo u vlaku”. Što da radim, već sam u vlaku.
    Beč glavni kolodvor, rijeke ljudi, možda par maski. U javnom prijevozu je obavezno. Na displeju ide natpis da je maska obavezna i na kolodvoru, ali se toga 99% ljudi ne drži. Kad ulazimo u metro/tramvaj/bus ipak pripremim masku. I zbilja, unutra svi nose FFP maske. Možda sam u tri dana u javnom gradskom prijevozu vidjela 5 osoba ukupno da ju nemaju. I moram priznati da mi je zapravo to bila ok situacija. Osjećala sam se ipak opuštenije nego u Londonu. U Beču prvo stadion 65.000 ljudi, niđe maske. Poslije landranja po “must see” mjestima, rijeke ljudi i u otvorenom i u zatvorenom, tu i tamo 1-2 radnom osobe imaju masku. Nismo ništa pokupili, a nadam se ni ostavili u Beču, nitko od nas doma nije imao nikakve simptome. A i imali smo već koronu svi doma 2 puta. Ovo dijete s početka priče o Beču je u međuvremenu odradilo, a njegovi ukućani nisu pokupili, roditelji bili napravili i PCR.

Želim sad u Pariz da upotpunim dojam . Frizura će isto biti postojana.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobar sazetak i plan .

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bubilo, bile smo na istom koncertu

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Vratila se iz Milana. U Italiji je veći problem politička situacija nego korona. Za razliku od Beča, maski nigdje, nitko ništa ne traži, nitko ne pita, tek povremeni pojedinci prošeću s maskom na nosu.
    Ni u avionu nije trebala.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Mi smo letjeli prosli tjedan s Air Dolomiti u jednom smjeru. Maske su bile obavezne u avionu na oba leta.
    Povratno smo letjeli s Austrian airlines. Maske neobavezne i nosilo ih je 5% putnika i osoblja zajedno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Njemačka, Švicarska, Austrija, tj.Bodensko jezero, plus Slovenija i Italija za doći tamo, nitko nas ni dokumente nije pitao, a o koroni ni spomena nigdje. Super put, svašta smo vidjeli. Put cestom, u avion se još ne usuđujem. Još.
    Iduća putovanja već uplaćena. Dok ide, ide. Nadoknađujem prethodne 2 godine.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Imate li iskustva putovanja sa agencijom "Idea putovanja"?
    https://www.ideaputovanja.hr/

Našla sam jedno zanimljivo putovanje kod njih, a nemam iskustva sa zagrebackim, odn samoborskim agencijama.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imate li iskustva putovanja sa agencijom "Idea putovanja"?
    https://www.ideaputovanja.hr/

Našla sam jedno zanimljivo putovanje kod njih, a nemam iskustva sa zagrebackim, odn samoborskim agencijama.
    mi smo putovali s njima, sve je bilo u najboljem redu

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pozdrav svima,

Plan nam je putovanje autom do Berlina na proljeće... sa 3 djece (11,12,14). Jel netko išao? KOje su najzanimljivije stanice? Svakako bi obišli po putu neke veće gradove... Što još preporučujete?
    Puno hvala svima...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bila u Berlinu ali avionom. Berlin jako volim, krasan grad.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •