Joj, moj nekad tako voljeni Novi Sad!
Ja nemam pojma šta bi u njemu više preporučila, svuda divlja gradnja, arhitektonske rugobe u starom jezgru, nula zelenila, nula parking mesta, ljudi voze kao divljaci, to je sve poluludo po ulicama...
Ali dobro, to mi lokalci žalimo za starim, pretpostavljam da su centar, Dunavski park, kej i tvrđava i dalje sa dovoljno starog šarma, ako imate još neki salaš u vidu ili znate negde pouzdan restoran (ne, nažalost nemam preporuka, jako se to brzo menja po gradu, i lokacije i kvalitet usluga, a ni ja nisam odavno deo tog finansijskog sloja), verujem da vas NS ipak neće razočarati.
Mada je meni još puno lepši kad se proleće malo zaleti pa se ipak zazeleni i procveta ono što još nisu isekli po njemu. Mi obično pravimo redovnu prolećnu turu po tvrđavi tek posle 8. marta, sad nam je više atraktivna Fruška gora, ali mi ravničari inače patimo za šumom, bar neki od nas što su odrasli uz Novi Sad
Želim vam lep provod, i baš sam i ja radoznala za feedback, skroz je zanimljivo kako se ista stvar drugačije doživljava očima lokalaca i turista. Meni je rođak rekao da sam luda što patim kad se vraćam kući leti iz njihovog "malog mista"- "jel znaš ti zimi kako dere bura i pusto je i ledeno, ničega ti tu nema??" ma da, ali leto i more i borovi![]()