Stranica 5 od 18 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 877

Tema: Putovanja u vrijeme pandemije

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Joj, moj nekad tako voljeni Novi Sad!
    Ja nemam pojma šta bi u njemu više preporučila, svuda divlja gradnja, arhitektonske rugobe u starom jezgru, nula zelenila, nula parking mesta, ljudi voze kao divljaci, to je sve poluludo po ulicama...

Ali dobro, to mi lokalci žalimo za starim, pretpostavljam da su centar, Dunavski park, kej i tvrđava i dalje sa dovoljno starog šarma, ako imate još neki salaš u vidu ili znate negde pouzdan restoran (ne, nažalost nemam preporuka, jako se to brzo menja po gradu, i lokacije i kvalitet usluga, a ni ja nisam odavno deo tog finansijskog sloja), verujem da vas NS ipak neće razočarati .
    Mada je meni još puno lepši kad se proleće malo zaleti pa se ipak zazeleni i procveta ono što još nisu isekli po njemu. Mi obično pravimo redovnu prolećnu turu po tvrđavi tek posle 8. marta, sad nam je više atraktivna Fruška gora, ali mi ravničari inače patimo za šumom, bar neki od nas što su odrasli uz Novi Sad

Želim vam lep provod, i baš sam i ja radoznala za feedback, skroz je zanimljivo kako se ista stvar drugačije doživljava očima lokalaca i turista. Meni je rođak rekao da sam luda što patim kad se vraćam kući leti iz njihovog "malog mista"- "jel znaš ti zimi kako dere bura i pusto je i ledeno, ničega ti tu nema??" ma da, ali leto i more i borovi

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    lili, fale mi djeca a ne frendovi. Za sada. u fazi smo prilagodbe.
    Brzo ta djeca narastu
    Znam Nano al ocito vise nece bit putovanja s djecom, pa bi vas mozda na putovanja potaknula druzenja s prijateljima. Vec ti neko vrijeme traje za faza "zalovanja" da vise ne zele s vama,al ne daj Boze da ti od skute ne zele u toj dobi. Ima i takvih vjeruj,a to bas i nije zdravo.

Iako malo mi je neobicno da ne bi htjeli s vama bas nijednom godisnje na neku fora deatinaciju. Ja bi probala predlozit nesto zanimljivo,pa ce i kcerki bit mozda cool ako ide i brat. taman da nadoknadite razdvojenost.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.02.2022. at 11:35

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Svatko od nas se prilagodi korona mjerama i situaciji s obzirom na okolnosti. Budući da sam radila i još uvijek radim u turizmu, puno sam putovala prije korone, što poslovno, što v vlastitoj režiji. Obišla sam dosta toga i budući da se nisam cijepila i da se mjere stalno mijenjaju, sada putujemo samo autom u susednje zemlje. Pogledam često i cijene karata, ali nikad ništa ne kupim, jer mi je preriskantno i prestresno. A imam i partnera koji nije lud toliko za putovanjima kao ja. Voleli bi skupa otići jednog dana u Indiju i još na par destinacija, kada ova korona prodje - hoće li ikada proći? To mislim da niko ne zna.

Prihvatila sam nove okolnosti i ne kukam i ne žalim se radi toga. Umesto na putovanja novac trošimo na sebe i na sredjivanje stana - novi namještaj i slično. Budući da živimo na moru, ne idemo na odmor na more, ali se zato po velikim vrućinama volimo ohladiti u SLO. Toplica u našoj blizini praktički nema, tako da se ne razbacujemo u tom smeru. Prošla sam brojne toplice prije korone i više me ni ne privlače radi brojnih razloga, a prije svega radi (ne)higiene - ljudi jednostavno v bazene ulaze sa svakakvim kožnim problemima, herpesima, ... i čim pomislim na to, nije mi neki gušt kupati se sa puno ljudi.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Napisat ću svakako
    NS je moja pradavna želja a sad se ukazala prilika,pa idemo. Smislila sam neki okvirni plan, vidjet ćemo što će se realizirati.

Sad ne stignem, ali kasnije ću popisati naše izlete u ove dvije godine, možda koga inspiriram

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A da li netko razmišlja o Ukraijna/Rusija sukobu i hoće li vam potencijalno to utjecati na planove?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim da otvaraš Pandorinu kutiju novih tema tim pitanjem...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    A da li netko razmišlja o Ukraijna/Rusija sukobu i hoće li vam potencijalno to utjecati na planove?
    Nope, ako bude utjecalo, utjecat će.
    Ako ne bude, samo sam se bezveze unaprijed živcirala.

Mi karte uzimamo obavezno s mogućnošću otkaza i povrata, a hotel uvijek možeš otkazat tjedan dana ranije.

I ajmo pls ne ići OT. Tema je Putovanja u pandemiji
    Pišemo u svrhu razmjene iskustava u vezi (realiziranih i planiranih) putovanja.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.02.2022. at 12:06

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Kad In love neće, ja hoću reklamirati njezinu fb grupu Putoklinci -putovanja s djecom. Tamo možete vidjeti njihova genijalna putovanja u pandemiji i prije nje .

Mi smo u ove dvije godine prolazili hrvatsku uglavnom uzduž,ove godine ćemo popreko.
    A za vikend idemo u Novi sad. Nas četvero. Jer nam se hoće i može. Najstariji ostaje doma (s curom, ali to je tema za sebe) .
    Nakon Uskrsa idemo u Portugal.
    Slijedeći mjesec idemo na Bled.
    Još nisam mužu izložila plan, ali ja bi umjesto na more u Makedoniju. I tako.

Jako smo paranoični, nije mi svejedno,pandemija nam je ostavila stvarni trag, više od neugodancije s maskama i papirićem, kao i mnogima, ali odlučili smo da je vrijeme nastaviti živjeti . Oprezno i odgovorno.

Aza jeftine karte bacite oko i na putoholičare i bengeri.hr
    babyboys, hvala za info za Putoklince, čitam ih već dugo, genijalni su.
    In love, moj naklon, vi ste mi neiscrpna inspiracija, vrelo ideja, a i izvor mravijardu korisnih informacija i savjeta. Nisam znala da ste vi Putoklinci, ali evo, sad kad znam, i javno vam zahvaljujem.
    babyboys, Novi Sad je ove godine jedna od tri Europske prijestolnice kulture, uz Esch-sur-Alzette (Luksemburg) i Kaunas (Litva), pa škicni ima li što zanimljivo ovaj vikend. I nama je u planu već dugo, možda je baš ova godina dobar razlog za spojiti putovanje i kulturu, morat ću pogledati program. https://deskkultura.hr/hr/novosti/tr...kulture-u-2022
    Uz Bled, preporučam i Bohinj, naročito ljeti. Jedne godine smo na ljeto bili u Sloveniji - Postojna, Vogel, Bohinjsko jezero. Odsjeli u Ribčevom Lazu, naselje odmah uz jezero. Nakon vrućeg ljetovanja na našem moru, tih par dana tamo su nam bili highlight ljeta. Isti dan popeti se na Vogel žičarom, šetati gore, pa se spustiti i kupati u jezeru... neprocjenjivo. A po noći se super spava jer nije vruće. Još smo "uboli" apartman koji nije bio skup, a uz koji smo gratis dobili bicikle i kanue, djeca uživala ... Svakako želimo opet ponoviti.
    Za Makedoniju... ako se ne želite odreći mora, a želite tamo, razmotri Albaniju. Ako idete automobilom, možete je posjetiti "usput", a vjerujem da ćete u cijeni jednog ljetovanja kod nas dobiti Makedoniju i Albaniju zajedno. A imaš i Ohridsko jezero, pa možete i tamo.
    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Babyboys, super planovi Novi Sad, Portugal, Bled.
    Novi Sad mi je na popisu već neko vrijeme, moli mfeedback po povratku

Portugal je divaan tamo smo bili neposredno pred pandemiju.

Nano pa šteta da sad vi zbog toga ne putujete, imate li neke frendove s kojima se možete dogovoriti?

Meni su putovanja jedini smislen način trošenja novca (osim ajde krova nad glavom).

Super mi je ova tema jer dajemo ideje jedni drugima.

Mi još nismo smislili di za uskršnje praznike, pa pažljivo slušam
    Lili, slažem se s tvojim opisom smislenog trošenja novca. Još ću dodati predstave, koncerte i slična iskustva (a bogme i isprobavanje hrane), uz knjige i filmove i moja sreća je potpuna.

Što se tiče uskršnjih praznika, ovisi kojim sredstvom bi putovala. Evo, sad sam ubacila u Skyscanner datume oko Uskrsa, polazak Zagreb, destinacija - bilo gdje i dobila npr. Zagreb-Milano od subote 16.4. do subote 23.4., Ryanair, oko 500 kn karte za vas 4 kod drugih ponuđača, kod Ryanaira oko 690 kn (iako je skuplje kod kompanije, mi sad u pandemiji radije biramo kupovati od kompanije koja i leti jer nam se čini da je jednostavniji povrat, zamjene karata i slično; a i dalje nije skupo). A to nije loša destinacija, slijećeš zapravo u Bergamo pa možeš kombinirati i ostati u Bergamu (prekrasan je) i onda vlakom u Milano i uokolo (ima svega uokolo, a vlakovi su im dobri i možeš brzo i jeftino svuda), a imaš i aerodromske buseve koji voze jeftino do Milana i možeš odsjesti tamo. Iz Milana možete i na izlet na jezero Como (oko sat vremena vlakom, nije skupa karta)... A možeš i u Rim, više gradova u Njemačkoj, Bratislavu, Belgiju, Bugarsku, Grčku, Cipar itd. Ima svašta. Ako gledaš i druge gradove u HR ili u susjedstvu, imaš još više izbora. Ako ste relativno fleksibilni s datumima, stavi u tražilicu pod "depart" i "return" cijeli travanj, pod gdje " everywhere", pa će ti izlistati sve što ima, pa biraj.

Ps. Sad me još naučite kako se quota a da ne moram staviti cijeli tekst.
    Ne da mi staviti smajlić, ali bio bi onaj zacrvenjeni...

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Neću ni ja puno u off topic, ali da... naravno da razmišljamo... ali isto kao Lili, ako bude utjecalo, utjecat će... Dotad planiram, uz mogućnosti otkaza, povrata novca i slično. Ja i inače uvijek tako planiram putovanja jer nisu nam se jednom planovi izjalovili u zadnji čas (bolesti, poslovne promjene i slično), pa uvijek treba i to uzeti u obzir, a i biti fleksibilan pa mijenjati planove,

Evo, Lili, neću više u OT.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Razmišljam. Već sam komentirala s mm da nam možda opet propadne Portugal ako taj sukob eskalira . Već nam je propalo dvaput zbog pandemije.
    Ali ne želim razmišljat na taj način. Idemo Nas petero, u svom balončiću, za svoj gušt,stvarati uspomene.
    Najstariji je gotovan koji voli putovati i vidjet svijeta, a najdraže mu je o tuđem trošku, pa još uvijek ide s nama.

On planira u Rim preko ljeta i ima terensku na faksu ko zna di, na nekom nalazištu.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dota, jedan od motiva mi je to što je prijestolnica kulture, već sam izučavala program.

Zaboravila sam navest u planove, srednjem bi rođendanski poklon trebao biti ko cert Eda Sheerana u Beču na jesen.

Mm je Albaniju s gnušanjem odbio, ali stignem ga obrlatiti. Ohrid ću ako nikako drugačije , sama otić.

Ima na putoklincima putopis i o Albaniji od jedne druge sjajne putujuće obitelji, pogledaj.

A imaš i mojih , puno skromnijih izleta , opisanih tamo :shy:

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo sada u pandemiji, al mislim da ipak nije zbog pandemije, neg zbog ryanaira putovali najjeftinije iked. Dve povratne karte smo platili manje neg kaj platim bus do zadra i natrag (32 eura dve povratne). I dalje ima sličnih akcija, al mm nije oduševljen. Samo mi imamo drugačiju obiteljsku situaciju pa nam slobodni dani i novci trebaju za nekaj drugo.
    Ima jeftinog ryanaira za Rim, Napulj, Malagu.... nastavi niz.

Meni je možda najbolje obiteljsko putovanje bilo roadtrip po Andaluziji, pa ramislite o jeftinom direktnom letu zagreb-Malaga

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Ps. Sad me još naučite kako se quota a da ne moram staviti cijeli tekst.
    Ne da mi staviti smajlić, ali bio bi onaj zacrvenjeni...
    Ja idem na "odgovori sa citatom" i u citatu samo obeležim i pobrišem višak koji mi ne treba, ali obično kucam sa kompa, ne znam sa telefona kako bih izvela, prećorava sam da kucam na forumu sa touchscreen-a, samo ga čitam tako.
    Moraš paziti da ne obrišeš zagrade sa QUOTE jer se onda gubi izgled citata (nemam pojma tačne nazive zagrada )

Ako ima brži način rado bi ga pročitala i ja, meni nikad nije radio ni onaj višestruki citat

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam čula jako pozitivne utiske o Albaniji i moru od nekih naših prijatelja, bar u toku pandemije, po njima pristupačne cene a lepo i čisto.
    Jedina zamerka je bila neka najezda malih ali peckavih meduza, navodno su im one dosta redovne tamo poslednjih godina
    Ja ih se nešto ne sećam puno iz Dalmacije, ali možda nešto sa promenom klime...

Znam jednu grupu srednjoškolaca koji su organizovano išli kao vikend razmena ove nedelje, nisam još čula utiske.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Babyboys, preporučam Ohrid u proljeće. Bili smo u svibnju i predivno je!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Oo, Andaluzija mi je plan za idući Uskrs. Ove godine putujemo za 1.maj, jer za Uskrsne praznike ja ne mogu dobiti godišnji, a imamo i obiteljskih obaveza.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Hvala Pulinka, probat ću tako ...
    A vza višestruki citat, samo klikaš onaj kvadratić s plusom treći po redu kad si na kompu, u desnom kutu),na postu kojeg želiš quotati, pa tako redom dalje. I onda na "odgovori na temu". ( Jesam objasnila ) Ja to otkrila odmah prvih dana, i ćorava kokoš ubode zrno

babyboys, hvala ti ...čitam popodne... muž će me torpedirati kad mu krenem s novim idejama
    ( Još kad bih znala i pod kojim imenom pišeš... može i na pp)

Moji još putuju s nama (neki su i mali još), ali ipak je sad pred neki dan stigla sramežljiva ideja da mi odemo na proljeće/ljeto negdje sami par dana, a njih pustimo u Zg. Najstarije dijete će napuniti 18, pa čak i razmišljamo o tome.
    I ja sam svjesna da vrijeme jako brzo leti i da će ubrzo htjeti sami ići negdje (što je zapravo i normalno i poželjno, i ja sam tako u njihovim godinama, nisu mi roditelji bili hit kompanjoni za put, nego vršnjaci) i baš zato treba sad iskoristiti vrijeme za stvaranje uspomena.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Oo, Andaluzija mi je plan za idući Uskrs. Ove godine putujemo za 1.maj, jer za Uskrsne praznike ja ne mogu dobiti godišnji, a imamo i obiteljskih obaveza.
    obavezno. Jednno od najboljih obiteljskih putovanja. Iako sam ja bila i solo, nekih davnih dana.

I ja sam čula sve najbolje o Abaniji, al opet nemrem muža nagovorit

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sjetila sam se još jednog odličnog putovanja pa možda se nekom svidi. Možda sam čak i na forumu već pisala o njemu.

Putovanje vlakom po Švicarskoj. Imali smo nekakvu 8 dnevnu kartu za vlak, koju smo kupili samo mi odrasli, a djeca su uz nas bila gratis. Osim za vlak u cijenu je bio uključen i javni prijevoz unutar gradova kao i ulaznice za jako puno, ako ne i sve muzeje.
    Uglavnom nema razmišljanja o ničemo osim o voznom redu. Uđeš u vlak koji ti paše i kondukteru ev. pokažeš tu kartu. Švicarska je predivna, a putovanje vlakom čarobno. Da imam vremena, ponovila bih to uz 15dnevnu kartu. Cijela zemlja je premrežemna prugama i stvarno svugdje možeš tako doći. Uz sve, tada je karta uključivala i vožnju 4 panoramska vlaka. Ma divota

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dota, imaš pp

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Nano, pričaš li možda o Interrail kartama?
    Nisam shvatila, uđeš u bilo koji vlak i ideš bilo gdje unutar Švicarske s tim? Ili samo u određene vlakove i određene destinacije?
    I sjećaš li se do koje dobi su djeca bila gratis?

Tako želim posjetiti Švicarsku (još od čitanja Heidi kao dijete maštam o tome ), a skupa je, pa su ovakve informacije dragocjene, hvala.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne Dota. To je Švicarska karta. Budem se probala prisjetit kako se zove. Rekla bih Swiss Pass. Mislim da su imali varijante 4, 8 ili 15 dana. I svaka je uključivala j 4 panoramska vlaka i sve ostalo kaj sam već napisala.

Nismo.plaćali smještaj, odsjeli smo kod familije. Al da, jalo jako je skupa zemlja. Nismo uopće sjedoli ni po kafićima ni po restoranima. Uzimali bi sve u dućanu.
    Stvarno je predivna zemlja

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da. Kartu kupiš za I. Ili II. razred. Ona je kao neki pokaz koji ne pokazuješ pri ulazu u vlak nego kad dodje kondukter. Moras pokazati i putovnicu jer ide na ime.

Naš sin je dobar organizator. On bi navečer pogledao u kojem dijelu CH je najbolja vremenska prognoza, pa vozni red na aplikaciji za vlakove a naše je bilo samo da se na vrijeme pojavimo na kolodvoru. Vozni redovi su jako dobro složeni tako da ni pri presjedanju nismo imali velikih čekanja. Vlakovi su točni a voze stvarnu svuda, i na visoka "brda".

Sad kad pišem, stvarno bih išla opet i to na tih 15 dana kaj je optimum za mirno razgledavanje

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dota
    https://www.swiss-pass.ch/

Koliko vidim brzinski, djeca do 16 g su besplatno uz jednog roditelja. Treba to malo proučit, možda su nekaj mijenjali

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Nano, hvala puno .
    Super informacije.
    Samo jedno dijete nam je još ispod 16, pa se bojim da je to trenutno skup sport (naročito jer nemamo tamo neki free smještaj). No, obzirom da nam djeca polako "bježe", možda taj put poduzmemo u dvoje, ili samo s najmlađim djetetom, onda bi bilo podnošljivije.

Usput, je li netko od vas mijenjao dom, na "Home exchange" način? Ponekad razmišljamo da bismo se odvažili na to, čuli smo jako dobra iskustva.
    Mi smo do sad mijenjali dom samo s prijateljima koji žive vani, što je super. Oni bi dobili bazu u Zg i automobil za putovanja po HR, a mi isto kod njih. To je izvrstan način da svi uštedimo, a "vidimo svijeta", plus time riješimo eventualno zalijevanje vrtova, čuvanje ljubimaca (a i stana/ kuće) itd. Ali nismo to radili s nepoznatima, a zanimaju me iskustva, ako ih ima.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Meni se sviđa ideja home exchangea, ali ne znam bi li se upustila u to.

Nego da vas pitam, kad idete u apartmane ili hotele u ovo pandemijsko vrijeme, imate li neke posebne predradnje što se tiče higijene, mislite li što ako je netko tko je tu bio prije imao koronu ili vas to ne opterećuje?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Home exchange nije mojima bliska ideja pa ništa od toga.

A ne razmišljam, iznajmljivači imaju pravila kojih se moraju držati. Mi uvijek uzimamo preko airbnb, samo top rated od superhostova. Sve ide kroz airbnb kao posrednika i svaka pritužba iznajmljivaču ruši ocjenu na stranici. Mi smo uvijek imali dobra iskustva, i u hr i vani

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kad dođem u app, prvo što napravim, proluftam.oduvijek. ali nama su apartmani spavaonice samo.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mi smo tri puta mijenjali stanove. Nismo isli preko neke stranice specijalizirane za to nego preko couchsurfinga na kojem je bila jedna tema na forumu bas za takve razmjene. Al mislim da je s komercijalizacijom site-a to nestalo. Tako smo isli u Prag, Helsinki i Amsterdam. Nama je to bilo izvrsno iskustvo! Besplatno, redovito blizu centra, i uvijek u stanovima u kojima je sve spremno za zivot. Nas stan nismo nista posebno pripremali za razmjenu, samo bi ocistili/sredili; a tako slicno i ovi kod kojih smo isli. To su nam bili dani visokog povjerenja
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 24.02.2022. at 22:29

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo se više puta mijenjali preko Guest to Guest, a zatim preko Homeexchange kad su ih oni preuzeli; sad se članstvo nažalost plaća, ali nam se još uvijek isplati. Imamo izvrsna iskustva, i za recipročne i za nerecipročne zamjene (kad se mijenja za bodove, a ne istovremeno). Prvo putovanje Francuska Katalonija, Slovenija, pa onda jedne godine kružno po Austriji, Njemačkoj, pa nazad preko Francuske; Istra i Herceg Novi izvan sezone, na pol puta između Padove i Venecije, Bologna, Firenza, Budimpešta. I u vrijeme korone, ljeto 2020 opet Budimpešta; ljeto 2021 Beč.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

lonni, ne razmišljam previše o tome, ali nije ni da uopće ne pazim na to. U početku, dok se nije znalo kako se prenosi, zadržava li se i koliko dugo na površinama, nismo zapravo nigdje ni putovali, a vjerujem i da smo onda svi dezinficirali sve non-stop, "luftali" hranu iz trgovine na balkonima i slično (ne ponovilo se, ali priznajem da mi jesmo, tutta forza).
    Danas, ovisi gdje idem... uzdam se u to da ljudi ipak očiste, a uvijek imam sa sobom i neki sprej za dezinfekciju i maramice pa poprskam i pobrišem bitne stvari (no, to sam radila nekad i prije pandemije). Također proluftam sve, a i redovno počistimo apartman ako smo u njemu.
    babyboys, vidiš, mi uvijek preko bookinga, skroz sam zaboravila da airbnb postoji, hvala što si me podsjetila. Imaš li neke razloge zašto preferiraš airbnb
    (možda bi i nama bio bolji, hm...)
    Da, Jadranka, i mene to privlači (uz očito, zato što je besplatno) zato što su to pravi stanovi u kojima ljudi žive, pa imaš bolji osjećaj doma... a i ne moraš nositi ili kupovati sve od "igle do lokomotive" što ti eventualno zatreba. Ja i inače volim upoznavati neku drugu kulturu živeći što više mogu "lokalni" život. Hoteli i resorti su super ako se hoćeš odmoriti i razmaziti, ali su u osnovi svi isti... samo zvjezdica više ili manje. Ok, ima ih i stvarno prekrasnih i specijalnih, ali za te ionako nemam novaca Hvala što si podijelila svoje iskustvo .
    Marija, hvala puno i tebi.
    Posljednje uređivanje od Dota : 24.02.2022. at 23:31

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi isto češće koristimo Airbnb a razlog je taj kaj ima više apartmana od bookinga. Booking mi je više za hotelski smještaj ili je to samo moj dojam

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Airbnb je za privatni smještaj bolji. I meni osobno je puno transparentniji od bookinga. A ima zaista u svim cjenovnim razredima i za sve zahtjeve. Budući nama apartmanis luže kao ugodne spavaonice, nikad ne tražim nešto fensi.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni je bolji za apartmane. Još imaš i kontak s vlasnikom. Kad su djeca bila mala, imala sam tisuću pitanja. Sad "gazde" skoro ništa više ni ne pitam, samo javim kad dolazimo/odlazimo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kontakt s gazdom imaš i na bookingu, mi idemo samo u apartmane

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

K
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.02.2022. at 08:43

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi preko bookinga. Nema posebnog razloga.
    Redovito idemo u apartmane s visokim ocjenama (makar ljudi znaju rusiti ocjene s recenzijama koje se odnose na totalno bezvezne sitnice koje nama nista ne znace).
    Sto se higijene tice, nikad, ali bas nikad nije bilo nikakve zamjerke (apartmani budu tip-top izglancani i sređeni kad ulazimo u njih).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se sviđa ideja home exchangea, ali ne znam bi li se upustila u to.

Nego da vas pitam, kad idete u apartmane ili hotele u ovo pandemijsko vrijeme, imate li neke posebne predradnje što se tiče higijene, mislite li što ako je netko tko je tu bio prije imao koronu ili vas to ne opterećuje?
    Ne. Ako se sjetim, otvorim na par min.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bolje jos dodat naslovu i uvjete rata, sad je pandemija manji problem.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Hvala svima na iskustvima, sjetile ste me da sam davno gledala po Airbnb za neko putovanje, bilo je super stanova i točno ovakav feeling kakav babyboys kaže. Ali onda nismo otišli na to putovanje i ja sam nekako zaboravila da Airbnb postoji, a baš ću sljedeći put probati preko njega. I mi tražimo da nam je ugodno i blizu onoga što želimo vidjeti ( ili bar blizu prijevoza i slično), ništa "fensi". Radije novce za "fensi" potrošim za iskustvo više, a chillat u kadi uz čaj mogu i doma ( makar u stanovima često dobiješ i to ).

No, dobro je ina rekla... provela sam pola noći uz ekrane i jutros isto... zovu me prijatelji i pitaju "što je ovo, što se događa"...i moja srednjoškolska djeca su uznemirena...moram priznati da jutros na Vrcino pitanje utječe li sukob u Ukrajini na planiranje putovanja odgovaram sasvim drugačije. Šokirana sam brzinom, brutalnošću i ekspanzijom i mislim da to više ne možemo zvati sukobom, da je to sad rat. Također sam zabezeknuta nemoći Europe i gledajući jutros slike Kijeva doslovno sam vraćena trideset godina unatrag... i zaista sam zabrinuta. Ne znam je li ovo uopće za ovu temu i ima li neka druga za to (ili se može otvoriti) ali, evo
    , voljela bih čuti vaša razmišljanja.
    Posljednje uređivanje od Dota : 25.02.2022. at 11:27

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi kombiniramo booking i airbnb. Mislim da sam čak booking ima bolje uvjete otkazivanja

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mi preferiramo hotele. I kontakt direktno s hotelom. To je cesto vrlo povoljnije, a i izbor soba je veci nego na npr. bookingu.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Babyboys i Dota, super da je grupa inspIracija, to je i namjera

Ja više volim booking, bolji uvjeti otkazivanja, nista ne placas unaprijed, a stalno skupljam neke bodove i povrate pa nam tu i tamo uleti free nocenje (u Jordanu smo imali 2 noci besplatno)...a i kad je trebalo nesto reagirati su bili uvijek jako odazivni, tako da su i nekako najdraži.

apropro Albanije - ako želite razgledavanje onda nikako ljeto, prevruče je. Mi smo bili za Uskrs jedne godine i bilo je odlično, nije bilo za kupanje ali ono tanka jaknica, za razgledavanje dušu dalo. I probajte si ukomponirati Komani lake, da se ukrcate na trajekt i prodjete trajektom cijeli kanjon, kad smo mi isli nije radio, pa smo napravili samo izlet brodicem...ali pozurite, mi smo to bili prije par godina, vidjela sam po putopisu frendovca da se to sve vec krenulo izgradjivati, na zalost, kad smo mi bili nije bilo tamo niceg, samo priroda...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Mi preferiramo hotele. I kontakt direktno s hotelom. To je cesto vrlo povoljnije, a i izbor soba je veci nego na npr. bookingu.
    Tako i mi. Uvijek sam direkt od hotela rezervirala i uvijek dobila ili popuste ili pogodnosti

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi nikad nismo odsjedali u hotelima - pogotovo ne kad su djeca bila mala. Na putovanjima ne kuham, al volim imati mogućnost kuhanja čaja (bolest djeteta), kave (ovisnica), ev neke brzinske klope za klince

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kao što rekoh ja nemam živaca za hotelski raspored i pravila. Pa ne idem u hotele.
    Posljednje uređivanje od babyboys : 25.02.2022. at 14:13

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala Pulinka, probat ću tako ...
    A vza višestruki citat, samo klikaš onaj kvadratić s plusom treći po redu kad si na kompu, u desnom kutu),na postu kojeg želiš quotati, pa tako redom dalje. I onda na "odgovori na temu". ( Jesam objasnila ) Ja to otkrila odmah prvih dana, i ćorava kokoš ubode zrno
    No, dobro je ina rekla... provela sam pola noći uz ekrane i jutros isto... zovu me prijatelji i pitaju "što je ovo, što se događa"...i moja srednjoškolska djeca su uznemirena...moram priznati da jutros na Vrcino pitanje utječe li sukob u Ukrajini na planiranje putovanja odgovaram sasvim drugačije. Šokirana sam brzinom, brutalnošću i ekspanzijom i mislim da to više ne možemo zvati sukobom, da je to sad rat. Također sam zabezeknuta nemoći Europe i gledajući jutros slike Kijeva doslovno sam vraćena trideset godina unatrag... i zaista sam zabrinuta. Ne znam je li ovo uopće za ovu temu i ima li neka druga za to (ili se može otvoriti) ali, evo
    , voljela bih čuti vaša razmišljanja.
    Nekako sam propustila juče da ti se zahvalim, ne znam kako za sve ove godine nisam probala tako prostu kombinaciju, u nečemu sam glupa na poseban način Kao što vidiš sasvim si dobro objasnila

Ostalo mi je puno manje smešno... Izbegavala sam namerno vesti i snimke dobar deo jučerašnjeg dana, ali na kraju svakako celu noć imam fleševe iz proleća `99.-te, jutros mi se sestra isto žali na noćne more, deca su isto prilično šokirana...

Ono, ako ću ostati u duhu ove teme i putovanja, poučena gorkim iskustvom da se manja zemlja može vazdušnim napadima vrlo efikasno stući za dva meseca, računam da će letnja putovanja sigurno biti moguća, ako baš nešto ozbiljno ne zabrljaju sa nuklearkom...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja ću offtopic. Skužajte me.

Putin je deluzoran egomanijak na hitlerovskom tripu ali nije glup. Neće biti nuklearnih ispada. I neće ići dalje od Ukrajine.
    Tako da mislim da neće biti straha za putovanja.Ali mozda nam treba druga tema za ovo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajmo zaista ne ici OT na ovoj temi. Pliiiz..

Treba netko otvorit temu Ukrajine, vec postoji tema za cijepljenje i sl.
    Da se drzimo ove teme i onda lakse nadjemo info koji nam treba nego u svastari. Hvala

I hvala svima na svim info u vezi putovanja, procitam sve detaljno kasnije.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.02.2022. at 14:26

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zaboravila sam navesti i da je MM bio na sluz.putu u Dubai, to je bilo ludilo putovanje.

Iako nije inace ljubitelj takvih putovanja i zemalja (nije kič koliki je ocekivao), kaze da je bilo odlicno i da bi jednom mogli tamo i svi zajedno otici.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.02.2022. at 14:27

Stranica 5 od 18 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •