Ima još uvijek i na Medvednici staza di po pola sata vikendom ne moraš nikome reć dobar dan i doviđenja, ali su duge, nisu tako atraktivne ili su glib plus je šansa da nećeš vidit hodače, ali hoćeš quadove. Bikčevićeva je meni feel teretane, razrovana od prometa, granje strši, sva utabana, kao da po betonu gaziš, nemaš di pi-pi pa ni radnim danom popodne/navečer, a doživjela sam da me po njoj trkači fizički miču - prihvate za ramena i maknu sa strane. Tako da drž'mo se Samoborskog zasad koje mi je raj.
slažem se ina33, ni ja ne biram te razvikane staze jer ne idem u prirodu da bih bila ko na špici u Bogovicevoj hahaha
A ako baš imamo trening, na Bikči sam ranim jutrom kad još i nema ljudi, samo pokoji redoviti planinar.. i ne grabim nikoga za ramena, dapače izmičem se ako idem nizbrdo da nekoga ne pokupim sa sobom.
A s ovom svojom grupom curki planinarimo po neoznačenim stazama jer se jedna tako dobro snalazi da je to čudo..ono doslovce napravimo sitno po stazi onda počinje odvajanje na divljaka i opet nekako izbijemo kružno na neku od staza za nazad.
Ali je i festival svjetla am projekcijama na tim starim zgradama bez skela. I toplo je , u botaničkom proljetnica koliko voliš. Beti, dođi i uživaj. Na sve ostalo ionako utjecati ne možeš
Kažu da je u subotu na trgu antiratni prosvjed. Baš mi se ne ide s djetetom blizu toga. Vidjet ću još.
A dobro. Onda moraš zbilja ići u Botanički vrt, a ne onako usput malo uživati. Razumijem. Iako sam prije znala navraćati i rijetko bih vidjela više od 5-6 ljudi. Nadam se da mogu zaraditi dovoljno da isplate plaću prodavačima ulaznica. Procjenjujem da im treba min 10 ulaznica u satu. Šteta da to grad ne financira. Jasno mi je da PMF ne može.
Al s druge strane manje slučajnih prolaznika sigurno ostavlja manje posla za čišćenje.
Bili jučer na festivalu svjetla
Nove stvari odlične, stare skoro sve viđeno, ali lijepo , predstava super
Jelena, plaća se ulaznica https://botanickivrt.biol.pmf.hr/ulaznice/
Tako da više nema usputnog šetanja od 10 minuta, ali ako čovjek ima sat vremena, isplati se, nije skupo...doneseš si kavu pa i uštediš, jeftinija je ulaznica od kave. Mi smo dobili i neke lijepe razglednice na hrvatske endemske cvjetove uz ulaznicu, pa je i to ok, možeš ih iskoristiti ili jednostavno uramiti, lijepe su. Ne znam dijele li ih još, nisam bila u ovoj godini.
Može se i donirati vrt, pa imati svoje stablo ili klupu... https://botanickivrt.biol.pmf.hr/donacije/
Inače, tko je planirao u UK - izvoli, narode. Od sutra ujutro se otvaraju sasvim, ne treba više ništa, čak ni Passenger Locator Form ispuniti. Ni necijepljeni ne trebaju ništa. https://travelweekly.co.uk/news/air/...wn-from-friday
"All remaining Covid travel restrictions including the Passenger Locator Form and tests for non-vaccinated arrivals will be “stood down” for UK arrivals from Friday."
U tekstu piše i ovo, za one koji se pitaju kako i zašto:
" This is thanks to our incredible vaccine programme which has seen over 8 in 10 adults across the UK boosted.”
Jedan vjetrovito-sunčani pozdrav sa Trga Bana Jelačića. Lijep je Zagreb, svašta u njemu ima. Drago mi je da smo došle.
nadam se da ćete ostati do navečer, da pogledate Festival svjetla
stvarno je spektakularno!
Nisam bila ali sam cula od dosta frendica da su jucer bile velike guzve (valjda ce i danas jer je vikend).
Moja mama je nogu uganula u toj guzvi i mraku, nije vidjela neko povisenje kaze svugdje mrak a svjetli to sto se prikazuje, pa su jedva dosli doma i zakljucili da za njih vise nisu izlasci navecer po mraku
![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.03.2022. at 15:37
Guzve su ogromne, ali isplati se, jako lijepo!
Vjerujem, al mene guzve jakooo odbijaju. Jucer smo ionako bili u Krasogradu, omamio nas svjez zrak, a veceras idem u kazaliste nakon puno vremena.
Festival svjetla je simpa, al je mene gužva podsjetila na horror zvan Advent u Zagrebu
Strašna je gužva, ali je bilo vrlo lijepo i nakon toliko vremena neka pozitivna atmosfera u gradu.
Mi smo obišli samo donji grad, neke instalacije su stvarno impresivne, Mimara recimo. I bila je guzva, ali je baš dobra vibra bila.
Jest, i mene.
Nisam planirala ići onamo, ali u subotu smo se zatekli u gradu drugim povodom, pa smo malo prošetali.
Lijepo je to, instalacije su impresivne, naročito na Gornjem gradu (osobito Život cvijeća kod zgrade DHMZ-a, uz popratnu glazbu Dore Pejačević), ali da, za starije ljude, pogotovo za one koji ne vide baš dobro, nije preporučljivo
baš zbog tih bljeskova svjetla, dok je ostalo u mraku, vrlo se teško kretati, pa još u gužvi.
Razlika od Adventa u Zagrebu bila je utoliko što ipak nije bilo tako hladno kao prosincu, pa je bilo i ugodnije biti vani. Valjda zato nam nije teško palo pješačenje do kuće jer je tramvaj bilo nemoguće dočekati uz stravične gužve koje su stvorili automobili nagužvani po Savskoj i ispred HNK, a nakon što su im zatvorili Zeleni val zbog utrke + zatvorena Petrinjska zbog konačnog rušenja zgrada stradalih u potresu prije 2 godine. Moj zaključak je nakon svega bio da su se sva ta događanja mogla i bolje vremenski koordinirati, a ne da sve bude nagurano u jedan vikend![]()
Ta utrka je bila totalno krivi tajming s obzirom da Festival svjetla traje svega par dana, isto tako se to rusenje moglo pomaknut na par dana kasnije kad su vec toliko dugo odugovlacili da krenu s radovima.
Mi smo jucer bili na izvrsnoj predstavi Jel tako Zorane? (Od Ecijine Moruzgve), pice popili ranije, uopce mi se nije dalo obilazit kasnije sve to kad sam vidjela kolika je guzva na autoputu i Paromlinu prije nego sam dosla na predstavu.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.03.2022. at 08:32
mene te gužve toliko izluđuju da sam bila spremna ne otići na festival svjetla. No išli smo na jedan koncert pa smo prošli i stvarno je zgodno, ali gužva je stvarno nemoguća. Mm i ja smo se "smijali" naivcima koji su autom krenuli u centar. Koji krkljanac je nastao, nevjerojatno. A osim mraka, vozači su prilično "divljali" kad bi uspjeli naći neki međuprostor za prolazak autom.
Ja isto nr mogi smislit te guzve i cim cujem.najave takvog nrkog eventa, ako nr mogu otici radnim danom, onda ni necu za vikend.
Moj sin je bio u subotu i isto mu se gužva nikako nije svidjela.
A ja sam dobila jučer nekoliko videa i hrpu slika i cijelo jutro fascinirano gledala, i mislila "kako prekrasno, baš bih mogla dogodine zapalit za Zagreb na to, zavidim ljudima koji su ovo gledali uživo", sad se pitam je li itko tko je bio tamo zaista i uživao![]()
Ma bilo je meni baš lijepo na Gornjem gradu, dojam je u svakom slučaju drugačiji nego inače, bez tih svjetala i efekata.
Gužvu smo nekako uspjeli zaobilaziti. U Tunel Grič nam nije palo na pamet ni pokušati ući, red je bio do pola Mesničke. Po gornjogradskim ulicama se ipak moglo prolaziti.
Da je bilo kasnije navečer i da sam bila umorna od hodanja, sigurno bi mi prisjelo to što nema tramvaja i nemoguće je probiti se kroz promet. Ovako... hodanje je, na kraju krajeva, zdravo![]()
I meni je bilo baš lijepo i uživali smo. Čak i moj najmanji koji nije htio ići, a na kraju je rekao d smu je bilo super. Išli smo s prijateljima, obišli samo donji grad jer su se djeca umorila, ali ovo što smo vidjeli nas je oduševilo.
Ja sam inače njurgalo koje prezire gužvu, ali uopće ju nisam doživjela u subotu. Bila sam s dragim ljudima i skoncentrirala se na bitno . A parking dmo našli preko puta HNK, došli smo oko pola 6 u grad, prije guzve i trke jer smo pretpostavili da će biti kaos
A gužva je uvijek i svuda. Ako ću sve propuštati zbog toga , neću se micat od doma.
Takva gužva nije uvijek i svuda.
Prolazim centrom na dnevnoj bazi. Mi smo prolazili oko 8 navečer i meni je to izgledalo kao ludež. Onak, kao u začecima Adventa, onaj prvi dan kad pale lampice.
Pa ja ne mislim na dnevnu bazu nego na tako neke događaje vrijedne pažnje
Takvu gužvu sam osim sada, vidjela jedino za Advent. Niti jedan drugi događaj nije ju stvorio
o
Meni je to bilo ništa specijalno, da sad kažem nepopularno. Ono, mislila sam da je to nešto spektakularno, ali ne, ne bih nikome rekla - Odi, moraš to vidjeti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
omg koja sreća da su me nepredviđene okolnosti spriječile da idem u subotu navečer
Bila sam ranijih godina na Festivalima svjetla, i sjećam se da se bilo zagužvalo kod Klovićevih dvora, ali nije bilo govora o takvoj općoj gužvi.
Meni je isto bilo super, ali bila sam radnim danom. Bila je gužva (da i nije bio festival, subotom je u centru masa ljudi), ali nismo hodali u koloni. Najbolje je hvatati termin oko 21 kad malena djeca idu spavati, a velika još nisu krenula u izlazak. Bilo je i puno stranih turista. Sve smo obišli, ukljujući i školsko dvorište u Varšavskoj. Isplati se pogledati u svakom slučaju. Mimara, HNK, MUO su mi bili super, drveće na Strossmayerovom, ma sve. Zagreb je uspio biti još ljepši nego inače![]()
Lonni,
Taj termin je u sub bio najgori jer se tad odrzavala i utrka samim centrom grada sto je dodatno otezalo promet i stvorilo guzve.
Mi smo bili u četvrtak, stigli malo prije 18h, našli parking bez problema, pogledali sve na Gornjem gradu i dio oko Trga bana J. Jelačića, Cvjetnog trga i uokolo. I bilo je prekrasno, bili smo s prijateljima, uživala i djeca i mi odrasli. Dapače, neke instalacije na Gornjem gradu su me totalno ganule, osjećala sam se kao da je sve ružno na ovom svijetu odjednom nestalo i ustupilo mjesto bajki iz Alise u zemlji čudesa ili nekoj sličnoj priči.
Mislim da je ključno što je bio radni dan, pa nije bila tolika gužva, a nije bi ni tih popratnih utrka itd. I što smo imali dovoljno vremena za uživati. Bilo bi mi zaista žao da nismo bili.
a ja bila uvjerena da traje do 23.3.(na plakatu piše do 23 sata... toliko o pažljivom čitanju...)
pa sam se provozala po gradu i malo se nasmijala s djetetom promatrajući svjetla grada
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 22.03.2022. at 21:55
Sljemenska žičara.
Klinci navalili. Meni se ne ide jer kad vidim one redove i guzve, prođe me volja... Jel bio netko zadnjih dana (prosli vikend), koliko se ceka za uci u zicaru, vidim da su redovi ali koliko to brzo ide?
Btw, planiramo tramvajem, onaj kaos s parkingom bi svakako izbjegla.
Mi smo bili jucer oko 14. Nikog zivog. Preporucam uzeti slobodno popodne i djeci napisati ispricnicu za skolu kroz tjedan.
Na povratku oko 17:30 bilo je vise ljudi pa su kabine bile pune, ali se nije cekalo. Kad smo isli gore bili smo sami u kabini.
Posljednje uređivanje od sirius : 25.03.2022. at 10:30
Koliko ljudi utrpaju u 1 kabinu kad je gužva?
Pa vjerojatno koliko stanea to je koliko sam čitala 10
Ja se ježim onog reda na fotkama, ne znam koliko to traje, jel ide brzo ili čekaš sat-dva?
Da se mene pita, isla bi za pola godine. Ali klinci navalili... Cak se i kod vrticarca u grupi natjecu ko se vozio žičarom.
Moja plan izleta za ovaj vikend bio je kanjon Kamačnik, i to vlakom do Vrbovskog, bas mi se ucinila kao dobra ideja. No onda smo u to ubacili jos i Staru Susicu, Centar za velike zvijeri pa bi ipak isli autom.
Na kraju su me sabotirali i zele na Sljeme. Meni je zapravo super da smo bio gdje u prirodi i da smo skupa, ali opet ne bi pola jutra provela cekajuci u redu.
Nakon što sam čekala 2 sata da kupim karte za obilazak dvorca Schonbrun nemam što reći na temu ispunjavanja glupih dječjih želja![]()
Mi malo stariji pamtimo i gužve na staroj žičari. Vikend, prva žičara jutro, svi bi na skijanje. I onda čekaš i čekaš. Stave sve kabine, ali ne uspijevaju sve ljude potrpat unutra. I onda u obrnutom smjeru ista takva gužva oko 4 ili 5 popodne.
I to nije sve, gore su bila samo dva sidra i jednosedežnica. Kakve su tek gužve na njoj bile.
I onda smo imali rupu od koliko 14 godina bez žičare i propustili sve čari vikend gužvi na Sljemenu. Ili ne, oni koji bi se uputili autom gore, isto bi znali negdje putem zapet