Stranica 12 od 18 PrviPrvi ... 21011121314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 877

Tema: Putovanja u vrijeme pandemije

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ima li netko ideju za jednodnevni izlet vlakom u NEDJELJU, može HR ili eventualno susjedne zemlje, ako se ne vozi više od par sati u svakom smjeru? Polazak iz Zagreba.
    Tražeći gdje bismo, pročitala sam sad ovaj članak, izašao prije par dana https://blog.vecernji.hr/gordana-hol...-krapinu-12929. koji me malo obeshrabrio u iznalaženju destinacije. Ako se ne može nedjeljom na jednodnevni izlet npr. u Krapinu ili Varaždin (o čemu piše autorica članka), gdje može? Hvala!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne znam napamet vozni red, al mozda Ogulin ili Ljubljana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Stisni u Googlu
    Karte vlak Hrvatska

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Moja prijateljica je dvaput tako išla (jednom su zaboravili djetetovu osobnu, a jednom je istekla). Jednom su ih pustili, jednom su se vraćali po osobnu. Ali mislim da je to bilo prije ovog MUP ukaza.
    Mislim da ti je važno koliko su stara djeca, jesu li obavezna imati osobnu ili ne, i putuju li s roditeljima ili ne.
    Možeš li možda isprintati dokaz da naš MUP priznaje valjanost i isteklih dokumenata do kraja pandemije ? To bi pomoglo sigurno s naše strane, a možda i s BiH strane.

Je li vam opcija trajekt iz Ploča do Trpnja, pa onda preko Pelješca dalje? Mi smo jedne godine tako išli.
    Obojica idu kombijima sa sportskim klubovima, s tim da jedan ne može nego preko Neuma, a drugi možda i ne bude išao onuda, ovisi o vremenskim prilikama. Hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam napamet vozni red, al mozda Ogulin ili Ljubljana.
    I Ogulin i Ljubljana imaju nedjeljom povratne linije za Zg.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sisak , Karlovac.....

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    I Ogulin i Ljubljana imaju nedjeljom povratne linije za Zg.
    Eto ga, onda dobro za ideju. Ostalo mi je u sjecanju da su mi roditelji djecu vodili u Ogulin,a ja se sjecam da sam isla u Ljubljanu.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Hvala cure.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zna li tko može li se na ryanairu bookirat connection flight? Npr. zagreb - london u jednom smjeru, a london - milano - zagreb u povratku. Ja nisam pronašla kako, nego da jedan po jedan let neovisno bookiram i to tako da sve podatke ispočetka unosim. Prosvijetlite me

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ne. Kod njih ti je svaki let pojedinačni. Čak niti povratni let nije vezan, nego su to dva leta.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ne. Kod njih ti je svaki let pojedinačni. Čak niti povratni let nije vezan, nego su to dva leta.
    Povratni sam bila bukirala i onda je otkazan let u jednom smjeru, ali sam mogla tražiti povrat za oba smjera, iako nisam platila tu opciju. Ali kad bih išla na connection flights kao 3 odvojena leta, i jedan mi otkažu oni, mogu se slikat. Ili platit besplatno otkazivanje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Koma je ovo sto sad radi Ryanair, ljudi kupili te povoljne karte i sad im otkazuju letove. Pa budite faca i odradite te letove za putnike na svoj trosak ako ste vec zaglibili sami sebe a nove letove stavite po vecoj cijeni. Bas su neprofesionalni.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.04.2022. at 11:00

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo se mi vratili iz Pariza, Ryanairom išli. Sa strahom sam pratila sva ta otkazivanja iz "commercial reasons", ali je avion bio pun pa sam računala da je to ipak destinacija u koju putuje masu ljudi, sad su proljetni praznici, pa neće valjda otkazat - avion je bio dupke pun, a mi smo se u Francuskoj boardali u avion odmah nakon što je odnekud sletio (bio je to avion Laudaira, ali valjda u organiziaciji Ryanaira) - nije bilo maltene niti vremena za počistit avion, bio je to experience busa - jedni izašli, drugi za 5 min ušli. Što se tiče covida, za Francusku nam je trebao samo neki zdravstveni upitnik (mi smo svi cijepljeni, mi boosterirani, dijete 2x, covid-virgo smo još). Tamo u metrou svi nose maske, u busu isto i u busu su nas upozoravali da je trebamo nataknuti (netko od nas ju je je imao na bradi na ulazu u bus pa ga je vozač upozorio). U avionu je mus. Drugdje nigdje ne treba - muzeji, kafići, restorani itd. Mi (i još neki turisti ugl. naša dob i stariji) su je nosili tamo gdje cirkuliraju tisuće ljudi, ostali ne. I to bi bilo to vezano za covid.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.04.2022. at 11:08

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sad ću vidjet hoću li ponovit scnearij moje sestre koja ga je skupila nakon puta u berlin uz maske i testove, ipak su to hajli packed mjesta sve, milijunski gradovi gdje nema razmaka - ono redovi za eiffela, za ovo za ono, u metrou su ti koljena nečija na tvojima - nema distance.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.04.2022. at 11:09

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li tko može li se na ryanairu bookirat connection flight? Npr. zagreb - london u jednom smjeru, a london - milano - zagreb u povratku. Ja nisam pronašla kako, nego da jedan po jedan let neovisno bookiram i to tako da sve podatke ispočetka unosim. Prosvijetlite me
    Jelena, ne znam ovo za connection flight.
    Ali, ako imaš otvoren račun/profil na Ryanairu, imaš opciju spremiti sve podatke o svim putnicima, i onda ih jednim klikom možeš popuniti kad ih trebaš.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Da javim: oba su sina bez problema prošla s isteklim osobnim iskaznicama kroz Neum.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa ok, koliko mi je poznato, još nisu objavili prestanak epidemije, pa se normalno mogu koristiti osobne iskaznice koje su istekle u međuvremenu. Uvjet za prestanak epidemije je da 28 dana nema novozaraženih, a to ćemo još pričekati: https://m.cdm.me/drustvo/stav-struke...ema-zarazenih/
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.04.2022. at 08:18

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ok, koliko mi je poznato, još nisu objavili prestanak epidemije, pa se normalno mogu koristiti osobne iskaznice koje su istekle u međuvremenu. Uvjet za prestanak epidemije je da 28 dana nema novozaraženih, a to ćemo još pričekati: https://m.cdm.me/drustvo/stav-struke...ema-zarazenih/
    Ma je, ali to je pravilo koje vrijedi u RH, a van RH je upitno tko što priznaje. Neum je rubna granica, ja bih isto rekla, ako će negdje vrijedit, tamo će vrijedit

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Da javim: oba su sina bez problema prošla s isteklim osobnim iskaznicama kroz Neum.
    Onda je sad vrijeme za izradu novih d ne strepiš ubuduće

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Dobro, teta Jele

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je sve kako ti se posreći, super ste prošli Jurana. I to nema veze s pandemijom, naše istekle osobne vrijede u HR ali ne za prelaske granice.
    Mi smo isto bili u Parizu, Ina možda smo se vidjele na letu.
    Nitko nigdje nas nije tražio covid potvrde niti obrasce za Francusku, sve sam uredno nosila i isprintano i digitalno, ali baš ništa nije trebalo. Moram reći da me to iznenadilo, isto kao i liberalizacija nošenja maski.
    Posljednje uređivanje od Barbi : 25.04.2022. at 09:23 Razlog: Hrpa tipfelera

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je jedna zena bila poznata. Je li ti imas undercut ? Ja imam....istaknute zube .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koje sam skrivala iza maske, lol. Za avion si morala popunit neki health form i to je to. I u podzemnoj bi bila maltene jedina bez maske, u busu bi te upozorili, drugdjr nista.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.04.2022. at 09:37

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam popunjavala nikakav obrazac, hm. Kad, gdje si to popunjavala? Nemam undercut, bila sam s tinejdžerkom. Ali avion je bio krcat, tko bi sve zapazio. U 22,30 u četvrtak.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Inače, moji su sinovi tijekom pandemije izvadili nove osobne. Od gužve nije bilo ni traga, tako da je to sasvim dobro ispalo. Istekle su im i putovnice, ali rekli su da će ih obnavljati samo ako budu planirali put u države gdje im to treba.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Inače, moji su sinovi tijekom pandemije izvadili nove osobne. Od gužve nije bilo ni traga, tako da je to sasvim dobro ispalo. Istekle su im i putovnice, ali rekli su da će ih obnavljati samo ako budu planirali put u države gdje im to treba.
    I mojem je istekla putovnica, čekam da napuni 18 za pola godine pa da ga mogu poslati da sam izvadi novu, a ne da se zafrkavamo s onim "jedan roditelj predaje zahtjev, drugi preuzima dokument"
    U međuvremenu je putovao s osobnom (još uvijek važećom). Što se tiče pandemijskih uvjeta, za proljetne praznike putovao je sa školom u Njemačku, i unatoč službenim zahtjevima da svi stariji od 12 godina imaju covid potvrdu, nitko ga nigdje nikakvu potvrdu nije tražio. Od mjera, samo su trebali imati maske u zatvorenim prostorima (muzeji, trgovine, javni prijevoz).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato su sada gužve za izradu osobne nemoguće- ja nisam ni skužila da mi je istekla dok nisam otišla po paket u Poštu. A sve jer su prije par godina odlučili da osobna vrijedi 5 a ne 10 godina.

Kaj se tiče putovanja, i mi smo bili u jednom većem gradu, a i frendovi u drugom, oba prekrcata turistima, pa je frendica dobro iskomentirala da smo kao pušteni s lanca.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam popunjavala nikakav obrazac, hm. Kad, gdje si to popunjavala? Nemam undercut, bila sam s tinejdžerkom. Ali avion je bio krcat, tko bi sve zapazio. U 22,30 u četvrtak.
    Da, a letila si u ned 18? Obrazac se popunjava online, kao uvjet za kartu, neki medical nesto (muz popunjqvao, upisivao datume cijepljenja). Kao mije bed ako ne ispunis, al da bude neka komplikacija pa nisi ispunio, velika kazna. Ja se sjecam neke visoke crne zene malo prosjede, rokerskog izgleda i zurke, s tin kceri i prijom s kceri. Ja sam plavojka, isto s kceri, plus muz.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Crna, s malo sijedih. Neki dplf obrazac je to.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.04.2022. at 11:50

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Već neko vrijeme u MUP-u u Petrinjskoj funkcionira mogućnost da se uzme broj na redomatu i "čeka" svoj red u kafiću, parku u blizini ili gdjegod. Mislim da se može i ići obaviti štogod, ali nisam sigurna funkcionira li to ako si relativno daleko od objekta, pa provjerite. Pretpostavljam da da, i da pratiš svoj broj na aplikaciji. Rekli su mi prijatelji koji su nedavno išli po osobne dokumente da odlično funkcionira. Pretpostavljam da je to ovo: https://redomat.mup.hr/.
    Ako je ovo dobar link (ne mogu sad provjeriti jer mi ne treba nova osobna ), izgleda da se može i unaprijed uzeti broj te da funkcionira i na drugim zagrebačkim lokacijama za izradu dokumenata, a vidim i da ima i za druge policijske uprave diljem Hrvatske, pa provjerite kome treba.

Inače, i za putovnice se može predati sve digitalno (ako ti fotografija u sistemu nije starija od godinu dana), ne treba ni ići po to. Meni je stigla na kućnu adresu, poprilično zgodno pakirana, baš sam se ugodno iznenadila.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Možeš izvući broj i otići kući, to je web aplikacija. Jedino je problem ako čekaš u dva reda, ne možeš s istim browserom/mobitelom pratiti dva reda - npr. osobne i putovnice. Ja sam nedavno vadila. Nisam tražila da mi šalju, jer imamo velike probleme s Hrvatskom poštom. Ili kažu da nismo bili doma ili da smo promijenili adresu. Katastrofa. Meni su se dva paketa vratila, susjedi su poslali neku opremu u dva paketa, jedan je došao normalno DHL-om, drugi nije uručen od pošte i onda komplikacije, jer oprema ne radi ako nije sve zajedno. Tako da se ja s putovnicama nisam htjela zafrkavati. HP i HŽ su stvarno najgore državne firme. Umirala sam od srama kad sam telefonirala i molila Nijemce da šalju DHL-om, jer paketi državnom poštom dolaze samo iznimno. MM se bio pretplatio na neki časopis, niti jedan broj mu nije stigao u sandučić. Za jedan jedini broj koji je stigao, mu je susjed rekao da negdje stoji na polici pa je jurio po njega.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, a letila si u ned 18? Obrazac se popunjava online, kao uvjet za kartu, neki medical nesto (muz popunjqvao, upisivao datume cijepljenja). Kao mije bed ako ne ispunis, al da bude neka komplikacija pa nisi ispunio, velika kazna. Ja se sjecam neke visoke crne zene malo prosjede, rokerskog izgleda i zurke, s tin kceri i prijom s kceri. Ja sam plavojka, isto s kceri, plus muz.
    Ina, jesam, letjela sam tad ali bez sijedih friško ofarbana za Pariz. Obje smo smeđe, ja kovrčava, ona ravna, veliki žuti kofer, same nas dvije. Možda sam i popunila obrazac prije dva mjeseca kad sam kartu kupovala, više se ne sjećam.

Za predaju zahtjeva za osobnu toplo preporučam MUP Črnomerec. Tamo nema gužve, doduše radi samo do 14h radnim danom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tako je Dota.
    Redomat je odličan, neki dan sam vadila osobnu sinu. Radim u blizini. Uzela broj i vratila se u ured.
    Otprilike izračunala da im treba npr 7 min za 10 brojeva (za podizanje osobne) tako da sam okvirno znala kad krećem.
    Btw da sam čekala tamo, trajalo bi preko 2h, samo da znate, očito sad ljudi puno izrađuju dokumente, a i dosta ima Ukrajinaca i stranaca koj irješavaju svoja boravišna pitanja.

Osobne za djecu može jedan isti roditelj predat i i preuzeti, no za putovnice moraju biti 2 roditelja odvojeno (jedno traži, drugo preuzima).

HP i HŽ defintiivno najgore, slažem se Jelena

od HP-a bježim ko vrag od tamjana

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Info na mnogim letovima više ne trebaju maske npr. CroatialAirlines ne, al Lufthansa da. Ovisi o aviokompaniji.
    Moji s posla su stalno sad po avionima. U Americi kažu nigdje maski.

Roditelji mi putuju u Njemačku, za avion dovoljna kirurška maska (Eurowings), a za javni prijevoz u Stuttgartu fpp2. Ne vidim logike, al dobro.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Suprug je u petak u Petrinjskoj za osobnu čekao 4 sata. Došao je na red nakon zatvaranja, u 20:30h.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jučer odustala od podizanja osobne jer je 270 ljudi bilo prije mene. Pa sam išla danas ujutro i gužva je bila puno manja.

A zahtjev sam isto predala ujutro - došla sam u 15 do 7, čekala 15 minuta na otvaranje i bila druga na redu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam za osobnu čekala cca 2 sata, a za putovnicu (predaja papira) 4 sata, oboje Petrinjska. Izvukla brojeve istovremeno oko 14 sati. Vjerujem da su i Remetinec i Črnomerec puno bolje opcije. Podizanje putovnice je išlo puno brže, manje od 2 sata, a osobna mi je bila puno kasnije gotova, na kraju nisam ni otišla još po nju. Nemam par sati samo tako na raspolaganju. Kad bi se barem mogao online i broj dobiti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam svratila u MUP u Petrinjsku danas oko 12 sati. Tamo je kaos. Hrpa ljudi čeka, nema više šaltera za informacije. Ako želiš nešto pitati, moraš uzeti broj i čekati.

Moram djeci izvaditi osobne, okušat ćemo sreću jedno jutro na Črnomercu...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je samo pazi na pauzu, to ne preskaču!

Djeca od navršene 12 te trebaju biti prisutna!
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.04.2022. at 16:02

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam probala, ali zar se ne može predati zahtjev putem portala e-građani? Moram pitati sinove, oni su si nedavno vadili nove OI, stariji je vadio i vozačku na taj način....

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obratite pažnju samo da se na Črnomercu može predati zahtjev samo za osobnu iskaznicu u redovnom postpku. Ne može za putovnicu, ne može hitno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisam probala, ali zar se ne može predati zahtjev putem portala e-građani? Moram pitati sinove, oni su si nedavno vadili nove OI, stariji je vadio i vozačku na taj način....
    Mojima sad vadim prvi put, pa mislim da moraju ići osobno (otisak prsta).

Inače, da, bilo bi zgodno da možemo na daljinu...

Barbi - hvala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zar potpis i otisak nije za 12+?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

https://mup.gov.hr/osobna-iskaznica-eoi/328

Dijete do navršenih 12 godina ne mora biti osobno nazočno prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.04.2022. at 17:18

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moras imati e čitač i 4.razinu sigurnosti, nije dovoljno da imas e gradjani. Tako je meni receno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Zar potpis i otisak nije za 12+?
    Lolini su stariji od 12+, al ocito nisu imali osobnu dosad.
    Lola ispravi me ako grijesim.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ja sam predala zahtjev za novu putovnicu preko e-građani, čak sam i putovnicu dobila poštom, nisam morala nigdje ići ni čekati, divota .
    Evo tu upute, može se predati i za malodobno dijete: https://eputovnica.mup.hr/

Ali mislim da za osobnu treba ići, zbog otiska prsta.
    Moj savjet bi bio da se ide što ranije. U sedam većinom nema ljudi, već od osam je kaos.

Što se tiče pošte, i mi smo imali problema. Stalno smo u poštanskom sandučiću nalazili obavijesti o pokušanoj dostavi pisama/dokumenata/paketa, a nitko nam ne bi ni zvonio ni ništa. Neke obavijesti ne bismo ni dobili, samo bi nas paket misteriozno čekao u pošti kad bismo, nakon ohoho dana čekanja, došli po njega. To je bilo još u vrijeme kad smo većinom svi bili stalno doma, online je bio i posao i nastava. Nakon što se to ponovilo više puta, i nakon što sam nekoliko puta "hodočastila" u poštu koja mi nije niti toliko blizu niti ima neko bajno radno vrijeme i "polomim" se da stignem doći, i nakon što su mi dežurne službenice više puta lakonski slegnule ramenima i rekle da "pošaljem službenu pritužbu", objasnila sam našem poštaru da mi, iako mi je sugerirano, nije nikakva namjera tužakati ga upravi, ali da moramo dobivati poštu. I da nam nije problem sići do ulaza ako je njemu teško popeti se, a ima nekog doma. Ali mora pozvoniti i reći da ima pošte Da skratim: lijepo smo popričali, čovjek se izjadao (kao i svi, i Hrvatska pošta misli da malo ljudi može obaviti puno posla i onda "curi" na sve strane). Od tada pošta i paketi uredno stižu, ne moram ni silaziti dolje .
    Znam da neće pomoći kod svih, ali eto, lijepa riječ i suosjećajno uho nama je pomoglo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lijepo!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Za Split se isto moze uzeti broj na mup-ovom redomatu za popodnevne termine u kojima redovito (to kazem na temelju dva puta sto sam tamo bila, mozda i nije pravilo) nema zive duse. Prosli put smo dosli 20 min prije svog termina i bili odma na redu. A jos nismo nikom trebali ni pokazat taj broj, samo potvrdit da ga imamo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daklem, da skratim čekanje, prijavim boravište u vikendici i onda tamo predam zahtjev za izdavanje osobne?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •