Još gore
Struja svijesti. Jedno ja pitam za UK, a mali neovisno o tome planira putovati na neki drugi kontinent.![]()
Još gore
Struja svijesti. Jedno ja pitam za UK, a mali neovisno o tome planira putovati na neki drugi kontinent.![]()
Joj pa djeca svašta planiraju i ispituju u toj dobi, ne znači da treba na svaku njihovu fantaziju reagirati realizacijom.
Slušala sam i ja pitanja "kad ćemo se voziti transsibirskom željeznicom" ili "kad ćemo u Albaniju", pa ga nismo onamo vodili. Neka si onamo putuje sam kad bude punoljetan i kad si bude sam organizirao (i financirao) takva putovanja.
Ja sam ga vodila po hrvatskim i slovenskim planinama, a vidio je i ponešto iz Europe - ne onoliko koliko neki s foruma putuju, ali više nego što sam ja imala prilike proputovati u njegovoj dobi. A u zadnje dvije godine, kakva je bila situacija, sretna sam da smo uopće mogli i na more.
Vidiš, vidiš, ja sam pak htjela u Albaniju, al ovi moji ne. I na Transibirsku. A dosta sam starija od tvog sina.
Nemam ni ja namjeru vodit ga po svijetu. Bio je u Italiji, Njemackoj, Austriji, Sloveniji. Samo je bio jos manji, jer od pocetka Covida nismo napustili Hrvatsku. Taman smo bili u Venetu prije nego je pocelo. Sad mi je i muza tesko pokrenuti, njega sad rat muci.
Ja sam samo jednom napustila Europu. Nije bas da smo neki svjetski putnici.
He he, ja sam bila na svim osim Afrike.
I da nije da su djeca birala naša putovanja već ja kao organizator i ekonom, ali su na destinaciji mogli odabrati što žele. Odnosno, svatko je dobio dan po svom izboru i ostali nisu smjeli prigovarat.
Na žalost, djeca su narasla i gotovo nema više zajedničkih putovanja. I jako mi fale.
Imali smo mi toga još. Npr. na kraju svakog dana bi tata postavljao pitanja u stilu:
-kaj ti je bilo najbolje
-kaj najlošije
-najsmješnije
-kaj bi ponovio/la
-itd. itd.
Ma svašta, sad vidim da se ne mogu ni sjetiti.
Puno znanja im je ostalo. A i snalaženja, tak da starije dijete već neko vrijeme samo putuje, organizira, snalazi se.
Mi smo se vratili iz Portugala. 8 dana, 5 gradova, više od 100 km prehodano... Gušti. Kasnije ću dojmove, sad samo tehnikalije. Maske su u Tap-ovim avionima obavezne bile, neki dan su to ukinuli na razini EU. U PT su za sad obavezne samo u svim oblicima javnog prijevoza, zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima. Svuda drugdje je proizvoljno. Gužve su prilične, ali sve dobro funkcionira, ljudi su ljubazni do bola a zemlja je.... Divna![]()
Posljednje uređivanje od babyboys : 14.05.2022. at 11:12
Spominjala se na ovoj temi, pa da se nadovežem: bili jučer na sljemenskoj žičari, ne da nije bilo gužve, nego je bilo praznoSubota prijepodne, oko 10 h. Mjesta i na parkiralištu (iako nismo išli autom, ali bacila sam pogled), pred blagajnom dvoje ljudi, u kabini smo bili sami.
Očito je prošla ona popularnost prve atrakcije, pa sad, tko je želi isprobati, ne mora se plašiti gužve.
Kakva su vam iskustva sa boravkom od par dana na otoku Visu? Nisam bila, a baš bih išla krajem mjeseca.
Vis je krasan, posebno Komizai zasluzuje vise od par dana
ako je izvedivo.
Ljetovali smo na Visu 2015. godine, pa nemam svježijih iskustava, ali dosta dobro ga se sjećam. Otok je lijep, kao i svi južnojadranski otoci, zaslužuje da ga se temeljito obiđe, poželjno je imati auto. Od dva naselja na otoku, Vis je otvoreniji i širi, okrenut je prema kopnu i buri, dok je Komiža (za koju primjećujem da je popularnija) više stisnuta, nagurana pod brdom (vrh Hum), više se osjeća jugo. Iz Komiže se organiziraju izleti na Biševo i u Modru spilju, i to svakako vrijedi posjetiti, dojam je predivan, iako je ljeti velika gužva.
Mi tada nismo bili smješteni ni u jednom od ta dva mjesta, nego u uvali Rukavac, u jako simpatično uređenoj kući, pa smo se odande vozili do plaža i mjesta koja su nas zanimala. Od plaža, favorit nam je bila uvala Srebrna s velikim kamenim oblucima, a od ostalih mjesta, vrh Hum i Titova špilja (s uklesanim nemogućim stihovima Vladimira Nazora). Grad Vis svidio mi se više od Komiže, ali to je već stvar osobnog odabira.
Zapravo najgori dio puta na Vis bila je vožnja trajektom, jer dugo traje, a na brodu bude velika gužva i sve skupa bilo je dosta neugodno.
I frendica danas isla s muzem i bebom, isto sami bili u kabini. Trcala.se Boroša od Trga do Tornja, isli gore navijati.
Ipak se zicarom podrzava manje automobilskog prometa po nasem najdrazem brdu.
Jeste li primijetile da se cijene preko bookinga razlikuju u ovisnosti o tome rezervirate li preko kompa ili smartphona? Mene je baš iznenadilo. I to, i da su profili samo djelomično povezani u ovisnosti preko čega se ulogiravaš. Znala sam naletjeti da piše da je cijena preko smartphonea niža i nisam provjeravala, a sad nije ništa pisalo, a bila je niža cijena preko kompa, nekih 10% razlike, premda sam na oba kao dobila 10% Geniusa.
Ove popuste odredjuje svaki smjestaj za sebe. Mogu ukljuciti opciju mobile -10%, a nemoraju, takodjer za genius mogu ponuditi popust a ne moraju. Danas mogu nuditi taj popust, a sutra ga vec mogu iskljuciti
Mi smo proveli tjedan dana u Austriji. Moram priznati da se sad, po povratku u Hrvatsku, osjecam jako neobicno, i skoro pa ogoljelo, kad idem u ducan - jer ne nosim masku. Tamo se jos nose ffp2 maske u ducanima i u javnom prijevozu. Vise manje sam ih na svima vidjela, osim na pokojem prodavacu.
A u Beču, ko u Beču, izvrsno. Jako volim te srednjoeuropske gradove s puno zelenila, parkova za djecu na svakom koraku, restorana, kafica i susura.
Djecu smo svuda vodili, al od svega im se, naravno, najvise svidio Prater![]()
Jeli ovo za njemačku stvarno tak
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...eliti-20220530
ja sam bila za produzeni vikend u napulju
jeftine karte, easyjet
jao
grad je kaotican, sporak, pomalo divlji, ali neopisivo sarmantan
bas smo uzivali, napulj, pompeji, amalfi obala...
divota
sad samo mislim gdje cu dalje
i da, javni prijevoz - ffp2 maske, drugdje ne
Gdi baš Napulj, on je šporak neovisno o pandemije i sličnom , u doba kad sam ja tamo išla, pa i moj veliki, ali ima lijepu okolicu, nadam se da si nešto probala upiti od te ljepote!( Sad vidim da si bila u Pompejima)
Ryanair vozi direkt iz Zagreba i Splita, a možda i još kojeg grada.
I na se nadam nekom putovanju tam jer me kao i summer,oduševio u jednom kratkom posjetu
Mi kad smo tam bili smjestili smo se u Fažani
Vidim da ima posebni popust za one s karticom Mudrica
Gledam na ponudama ima opcija za smještaj. Samo me strah da mi maloj od 4 ne bude dosadno. A valjda ne bude
Neće joj biti dosadno, vozite se vlakićem, ima životinja, papiga koja govori Tito i povremeno psuje, otisak dinosaura, mislim da se mogu iznajmiti i bicikli za sve uzraste, a tu je i divno more, kupanje, dosta hlada...
evo jedan ok link https://www.np-brijuni.hr/hr/istrazi...rate-posjetiti
Super.
Bas gledamo da bismo u par dana probali Dinopark, Pula (možda akvarij), Brijune i Istralandiju
Vrci, ako netko ima rođendan tih dana, Istralandia mu je besplatna. (Inače, moji je obožavaju, išli bi svake godine tamo...ja sam bila jednom, meni dosta). Dobar je i Aquacolors kod Poreča, moji se raspametili na neki žuti lijevak). Preporučam i Adrenalinski park Kringa...ma, Istra stvarno ima svašta za djecu: https://www.istra.hr/hr/dozivljaji/s...cijelu-obitelj
Sto znaci tih dana? Ja imam rođendan u utorak, a recimo u subotu bismo tamo![]()
A ne mora biti baš rođendan za popust
Uvik će bit Titov papagaj
Link na Mudricu
https://www.e-djecjakartica.hr/
Titov Koki: Još uvijek psuje, ali tajne ne otkriva | Express (24sata.hr)
Iako, prema ovom članku (iz 2019.), vrlo vjerojatno je to još uvijek originalni Titov papagaj, ove vrste kakadua su dugovječne.