Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 344

Tema: Rat u Ukrajini

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Pod pretpostavkom da će ovo potrajati, ljudima će trebati posao, znači osuđeni su na Zagreb i obalu gdje posla ima samo u sezoni. Tim ljudima se nema smisla zadržavati u Hrvatskoj, pametnije im je za Njemačku, Austriju, Irsku kao šta naši idu. Ti će vjerojatno tamo i ostat obzirom da je u Ukrajini i inače bijeda. Ali amo uzet da nekima ljudima treba izbjeglički smještaj na par mjeseci, godinu dana pa ako se situacija smiri bi se vratili kući. Gdje s njima?
    Neće nitko iz Ukrajine ostat u Splitu, raditi sezonski, a plaćati stan 500 eura, toliko ja plaćam 50 kvadrata i to je cijena ako hoćeš cjelogodišnji najam. Tim ljudima treba neki izbjeglički smještaj kojeg ja ne znam koliko mi uopće imamo .

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Freya, u tom svom silnom objašnjavanju o našem licemjerju i zašto se sad bavimo ovim ratom, a nismo nekim drugim, znatiželjna sam, kako to, ti si na forumu od 2007., imali smo temu Lica djece migranata s novinskih naslovnica, bila je aktivna od 2015., pa do 2020. kad su zadnji postovi, na njoj je napisano 2742 posta, a nijedan tvoj?
    Kako se točno ti baviš stradanjima u Jemenu osim objašnjavanjem nama da smo licemjeri?
    Nisam smatrala korisnim tipkanje na toj temi, kao što i sad smatram mlaćenjem prazne slame isto takvo tipkanje na temi o Ukrajini, ali sam na tragu onoga što predlažu Dota i Jadranka. Konkretno djelovati.
    Konkretno, za Banovinu smo mi kao obitelj kupili dva nova kontejnera za dvije obitelji s troje djece. Jako velik izdatak za nas, ali dvjema obiteljima smo privremeno riješili pitanje stanovanja. Moram li napomenuti da im dosad država nije ništa riješila? Zamislite sad peteročlanu obitelj u jednom takvom kontejneru. Od prošle zime. A griju se na struju jer se u kontejneru ne možeš drukčije grijati. A struja skupa kao kuga. Mogli su oni nastaviti živjetu u štali, da, ali koliko dugo?
    MM je svaki dan s ekipom iz bratstva išao na Banovinu kako bi se postavljalo ostale kontejnere (postavljanje priključaka za vodu, struju i ostalo) jer nije dovoljno donirati, što će staroj ženi kontejner, ako unutra nema ni struje ni vode.

I to smo napravili 10 dana od potresa.
    MM inače preko firme plaća stipendiju studentima, njima 15-ak, i to iz najugroženijih obitelji. Jednoj romskoj obitelji svakoga mjeseca daje određeni iznos. Dalje neću jer je preosobno. MM-ovo srce je veliko kao kuća.
    To mi činimo. Više od toga zasad ne možemo. Je li farizejski to ovako javno, ne znam, ali odgovorila sam ti kad me prozivaš.
    Pitam i tebe, Tang, smatraš li tipkanje na toj temi (koju si mi spomenula) korisnim?
    Ja mislim da donekle i je, ali samo ako se dobiju korisne informacije poput onih koje, primjerice, dijeli Dota. Inače, ponavljam, sve je to mlaćenje prazne slame. Zato, Jadranka, mislim da si me malo krivo shvatila.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Inače, ono što se nama pokazalo korisnim jest da se iz "prve ruke" dobije informacija o potrebitima. MM je konkretno za Banovinu preko prijatelja iz GSS-a dobio informaciju koje su obitelji zaista najviše nastradale i koje su najugroženije, a onda smo se na temelju toga odlučili za te i te... Jer nisu sve informacije iz medija baš pouzdane... Kaos je s nekim humanitarnim organzacijama, pouzdano znam da novac i ostalo katkad odu na "krivu adresu". Tako da je moja preporuka pokušati dobiti točnu i prije svega korisnu informaciju. Što, naravno, nije uvijek moguće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što ćemo sad brojati koliko je tko dao?!

Lijepo od vas što ste toliko pomogli i što pomažete financijski. Imućni ste pa se mnogi od nas ne možemo uspoređivati s vama, ali vjerujemo da i svaki naš mali dar, ili aktivnost, gradi veliko srce.
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 07.03.2022. at 16:41

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Što ćemo sad brojati koliko je tko dao?!
    Stvarno nemam što dodati na ovo, Vrijeska.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni je osobno činjenica hoću li nekome nacijepati drva ili mu dati novac - ista. Svatko pomaže kako i koliko može. I da, svako dobro djelo gradi veliko srce. Kad jednom nećemo moći financijski pripomoći, pomagat ćemo "u naturi", ako nas zdravlje posluži. Tu nema nikakve dvojbe.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj naplavomzalu prvotno napisa Vidi poruku
    I koji su uopće naši kapaciteti za smještaj izbjeglica? Jel crveni križ ima šta smještajnih kapaciteta, stvarno ne znam? Povlači se paralela sa Domovinskim ratom, ali tada su hoteli masovno bili stavljeni u funkciju smještaja izbjeglica, svi otoci, makarsko primorje, u Splitu hotel Marjan, Zagreb, barake kod Poljuda, salonitove barake, toga danas ničega nema?
    Jučer je Crveni križ izdao letak s informacijama za raseljene osobe iz Ukrajine. Evo ga ovdje: https://civilna-zastita.gov.hr/vijes...-ukrajine/5442 Po dolasku na granični prijelaz dobit će informacije o smještaju u najbližem prihvatnom centru (Osijek, Varaždinske Toplice i od danas Gospić). Boravak u prihvatnim centrima je kratkotrajan i ograničen, u pravilu do 48 h. Nakon proteka tog roka bit će upućeni u trajni smještaj.
    I oni koji imaju privatno osiguran smještaj, trebaju se javiti Crvenom križu, a i prijaviti boravak na policiji. Evo letka na hrvatskom https://civilna-zastita.gov.hr/UserD...tak_HR_NCC.pdf , a na gornjoj poveznici ima i na ukrajinskom.

Neka predviđanja govore da će u Europu izbjeći 10, pa čak i 15 milijuna ljudi iz Ukrajine. I da je samo manji dio toga točan (a mislim da je do sada već preko milijun ljudi moralo izbjeći), to su ogromne brojke i velike humanitarne krize, čak i ako se rat ne prelije dalje. Puno zemalja će morati sudjelovati da bi se za sve njih pronašao smještaj i omogućio im se nekakav život. Za sad u Hrvatskoj nema puno izbjeglica iz Ukrajine i svi će vjerojatno lako doći do nekog smještaja ...spominjale su se i lokacije poput Grada mladih i slično. Vidjet ćemo...mislim da je sada najvažnije da svatko od nas vidi kako može pomoći, bilo volontiranjem u institucijama koje pružaju institucionalnu pomoć, bilo osobnim angažmanom, pružanjem smještaja i slično. Najvažnije je shvatiti da svi imamo neki resurs kojim možemo pomoći. Ne moraju to biti velike stvari... možemo nekoga učiti osnove hrvatskog jezika da se može lakše sporazumjeti i integrirati u društvo... možemo se javiti u neko prihvatilište pa mamama koje su tu same, bez pomoći, pričuvati djecu koji sat da se malo odmore... možemo besplatno ošišati nekoga...možemo djeci donijeti autić kojeg je naše dijete "preraslo"... i sami ćete imati puno ideja što možete...a za neke od njih nećemo morati ni iz kuće izaći.
    Posljednje uređivanje od Dota : 07.03.2022. at 16:55

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Zelis li nam zapravo reci da je Ukrajina dobila sto je zasluzila?

Bilo bi zgodno da odgovoris sama, svojim rijecima, a ne necijim clankom, ili kako vec.
    Naravno da to ne mislim. I zato sam u prvom postu na ovoj temi napisala kako se ne zelim opredjeljivati.
    A kako se cuda dogadjaju, tako ce se dogoditi da cu se i ja jednom sloziti s Pavlom Kalinicem. Mislim da je sve dobro rekao.

https://fb.watch/bBV4RgfvzY/

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Lijepo od svih vas koji pomazete

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Eto Freyja, i kako bi bezveze bilo od mene da te sad pitam zašto pomažeš stradalima u Banovini a ne onima u potresu na Haitiju?
    Potpuno je prirodno da nas emotivno više pogodi ono što percipiramo da je bliže
    Tako da stvarno ne razumijem zašto si nas iznapadala zašto se sad prosvjeduje protiv rata, ali dobro sad, mogu razumjet da ti je ostalo malo gorkog okusa sa starih tema

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A sad idem posijat rudbeckiu

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Eto Freyja, i kako bi bezveze bilo od mene da te sad pitam zašto pomažeš stradalima u Banovini a ne onima u potresu na Haitiju?
    Potpuno je prirodno da nas emotivno više pogodi ono što percipiramo da je bliže
    Tako da stvarno ne razumijem zašto si nas iznapadala zašto se sad prosvjeduje protiv rata, ali dobro sad, mogu razumjet da ti je ostalo malo gorkog okusa sa starih tema
    Iznapadala možda nije prikladna riječ, prije prozvala - ali prozvala sam i samu sebe. Ja to, Tangerina, i dalje mislim... ne mogu si tu baš puno pomoći.
    A što se tiče pomaganja, riječ je ipak o pouzdanosti informacija (kome i kako) - ne zato što imam manje osjećaja prema onima na Haitiju. O onome o čemu sam pisala u pretposljednjem postu...to mi je dosta važno...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A što se donacija tiče. Moja je susjeda poslije potresa išla u Petrinju gdje je u jednoj zgradi bilo skladište Crvenoga križa. Pa su ga malo čistili, sređivali, razvrstavali stvari. Među doniranim predmetima bile su i jedne - staklene štikle. Kažu volonteri da to još nisu vidjeli, a svega su se nagledali. Usred zime, neimaštine, straha, stalnih podrhtavanja tla, došle i štikle - valjda za novogodišnje slavlje.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    A što se donacija tiče. Moja je susjeda poslije potresa išla u Petrinju gdje je u jednoj zgradi bilo skladište Crvenoga križa. Pa su ga malo čistili, sređivali, razvrstavali stvari. Među doniranim predmetima bile su i jedne - staklene štikle. Kažu volonteri da to još nisu vidjeli, a svega su se nagledali. Usred zime, neimaštine, straha, stalnih podrhtavanja tla, došle i štikle - valjda za novogodišnje slavlje.
    Mala digresija: Da su mediji izdvojili ovo kao vijest (a mogla bi biti, jer kako je Freyji zanimljivo napisati to spomenuti, tako je mnogima vjerojatno zanimljivo i pročitati te prenijeti drugima), bili bi prozivani da takvim informacijama skreću s bitnog, ne ističu dobre stvari, da se uvijek fokusiraju na loše.

Dio čitatelja rekao bi da su novinari to izmislili jer ih netko plaća da Hrvati ispadnu loši, drugi dio bi rekao da je novinar glup jer nije vidio da su zapravo plastične štikle, dio bi tvrdio da on sigurno zna, jer mu je rekao susjed, da je netko namjerno podmetnuo te štikle, dio bi rekli da će štikle možda baš dobro doći nekome u toj situaciji i zašto se novinar ismijava s time. I tako dalje i tako bliže...
    Posljednje uređivanje od lonni : 07.03.2022. at 18:59

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

U vezi rata, onog u Ukrajini i bilo kojeg drugog, nije bitna geopolitika, nego samo da pomognemo koliko možemo. Sve drugo su puste priče koje miču fokus s onoga što je važno. I da, po mogućnosti da svojim malim, "nebitnim" glasom na izborima ne biramo idiote koji rat smatraju dobrim rješenjem za išta.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Mala digresija: Da su mediji izdvojili ovo kao vijest (a mogla bi biti, jer kako je Freyji zanimljivo napisati to spomenuti, tako je mnogima vjerojatno zanimljivo i pročitati te prenijeti drugima), bili bi prozivani da takvim informacijama skreću s bitnog, ne ističu dobre stvari, da se uvijek fokusiraju na loše.

Dio čitatelja rekao bi da su novinari to izmislili jer ih netko plaća da Hrvati ispadnu loši, drugi dio bi rekao da je novinar glup jer nije vidio da su zapravo plastične štikle, dio bi tvrdio da on sigurno zna, jer mu je rekao susjed, da je netko namjerno podmetnuo te štikle, dio bi rekli da će štikle možda baš dobro doći nekome u toj situaciji i zašto se novinar ismijava s time. I tako dalje i tako bliže...
    lonni, to su već i bile vijesti. Doduše, nisu bile staklene, ali su bile štikle. https://riportal.net.hr/video-stikle...j-se-dogodilo/
    https://www.zagreb.info/hrvatska/fot...tijama/309460/

A drugi post ti potpisujem.

Natrag na konkretno. I preko Unicefa možete pomoći. https://www.unicef.hr/ukrajina/
    I Isusovačka služba za izbjeglice radi odlične stvari. https://hrv.jrs.net/hr/home/
    A ako želite pomoći i drugim izbjeglicama u integraciji, ima puno aktivnosti. Npr. https://volonteka.vcz.hr/volonterske...-get-together- ili https://volonteka.vcz.hr/volonterske...a-u-free-shopu
    Inače, na Volonteki ima zaista puno aktivnosti kojima možemo pomoći, od pomaganja starijima, djeci s poteškoćama, beskućnicima... evo tu link: https://volonteka.vcz.hr/

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Dota, sjećam se te priče o štiklama i sjećam se reakcija komentatora, ali ovdje je informacija iz prve ruke, pa rekoh ajde da vidimo kako zapravo vijest dolazi do ljudi. Ne tako da novinar sjedi pored kutija i traži štiklu ili pije kavu s raznim susjedama pa sretne i Freyjinu koja mu ispriča o staklenoj štikli, nego to ide obratnim putem.

To je ono što ljudi žele, što ih zanima, o čemu razgovaraju na kavama, istovremeno vjerojatno blateći iste te medije. Pa i ovdje je netko rekao da sada političari slušaju medije. Čini mi se da se medijima daje prevelika moć. Kad bi bar bilo tako jednostavno, piši o lijepom i svijet će biti ljepše mjesto. Kao npr. u Sj. Koreji.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Apsolutno se slažem, lonni. Vijesti na svakojake načine dolaze do ljudi. A i ljudi na svakojake načine dolaze do vijesti.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

A nekad se i zavrte u krug kao u ovom slučaju Zato je najvažnije što god da se čita, sve uzimati s rezervom i uključiti zdrav razum, koliko god se može provjeriti iz više izvora (ja često odem pogledati na strane stranice da vidim punu priču, kao u slučaju onog dječaka iz današnjih vijest koji je sam samcat izbjegao, samo s ruksakom, vrećicom i brojem mobitela napisanim na ruci)

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Mudro zboriš, lonni.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A nekad se i zavrte u krug kao u ovom slučaju Zato je najvažnije što god da se čita, sve uzimati s rezervom i uključiti zdrav razum, koliko god se može provjeriti iz više izvora (ja često odem pogledati na strane stranice da vidim punu priču, kao u slučaju onog dječaka iz današnjih vijest koji je sam samcat izbjegao, samo s ruksakom, vrećicom i brojem mobitela napisanim na ruci)
    Je, Lonni, sve si to odlično sažela. Tako to ide i s gluhim telefonom.
    Tako to ide i s Ukrajinom. Znamo ono što nam serviraju. I zato nikome ne vjerujem.
    Znam da narod pati. A za drugo me baš briga. Tko je kome, kad i zašto. Kao da je to uostalom bitno.
    A ja evo na WhatsAppu gledam fotke, i u te štikle. I u načetu hranu. Otvorenu vrećicu tjestenine. I to se slalo.
    Gledam i fotke onih dviju obitelji, njihovih kuća, štala...
    Fotke postavljanja kontejnera, pijenja kave pokraj vatre...

Ne znam točno koja je bila tvoja poruka, ali drago mi je što si sve to napisala. Vratila sam se malo u to vrijeme i gledam slike...u toj tuzi istovremeno i toliko radosti i zajedništva.
    Ali kao što sam napisala neki dan, sve je to bilo samo privremeno. I ti ljudi su opet zaboravljeni.

Sjećam se njihovih priča, kako uopće nisu očajavali, prihvatili su sudbinu, naviknuti valjda na patnju i krenuli dalje... Na što je moj prijatelj jednom rekao: "Da je to nas Zagrepčane snašlo (a snašao nas je potres, i to ne jedan, i bilo je grozno, baš grozno), u tim razmjerima i s takvim posljedicama, svi bi završili u Vrapču."
    Možda je bio malo preoštar, ali shvatila sam poruku.

I opet ću završiti s "anegdotom". Ne mogu reći da me čude onakve "donacije" kad sam na vlastitoj svadbi dobila "načeti" blender - s ostatcima nečeg zelenog, valjda špinata. Ali, Bože moj, poklonjenom konju ne gleda se u zube.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I opet ću završiti s "anegdotom". Ne mogu reći da me čude onakve "donacije" kad sam na vlastitoj svadbi dobila "načeti" blender - s ostatcima nečeg zelenog, valjda špinata. Ali, Bože moj, poklonjenom konju ne gleda se u zube.
    Blender sa špinatom, to je fakat zanimljivo, dodana vrijednost

Off topic: Ovo za Zagrepčane - da ne bi to tako dobro podnijeli, to mi je u rangu babljeg kukanja, a i nimalo se ne slažem sa stereotipom o Zagrepčanima kao manje jakima ili sposobnima od drugih, što se provlači od devedesetih do danas, to je glupost nametnuta od onih "sposobnijih" i "jačih" koja se očito fino usvojila kad i taj tvoj frend kaže "nas Zagrepčane". Pa što su drugo napravili Zagrepčani nego prihvatili sudbinu i krenuli dalje, a mnogi još i žive u ruševinama po centru.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Zadnjih dana razgovarala sam s više djece različite dobi o Ukrajini. To me podsjetilo na dobar članak u Guardianu, kojeg je Index prenio, u kojem psihoterapeutkinja savjetuje kako pričati s djecom o Ukrajini. Evo članka na hrvatskom tu: https://www.index.hr/mame/clanak/bud...edisnje_teme_d
    Sigurna sam da će nekome koristiti.
    Iz njega izdvajam ovaj citat, za kojeg vjerujem da je primjenjiv i koristan za sve nas:
    "Tri su glavna načina na koja se nosimo s osjećajima, našim i dječjim. Ili ih potiskujemo i minimiziramo ili smo potpuno okrenuti njima. Postoji i srednji put, kada ih priznajemo i obuzdavamo. Neće vas iznenaditi da sam za srednji put."

Također, kako se kroz temu povremeno proteže relativizacija, pa čak i pokušaj opravdanja oružanog napada jedne države na drugu suverenu državu, te teza da su "svi isti", željela bih jasno i glasno izreći svoje duboko uvjerenje da nikad, ni pod kojim okolnostima nisu "svi isti". Uvijek se zna tko napada, a tko se brani.
    Fake news, propaganda, interesi, ciljevi...sve to može ići u svim smjerovima, naravno. Ali kad ogolimo stvar, imamo agresora i žrtvu, kao i u svim ratovima dosad.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Dodat ću još i ovo. Članke o "štikli" sam stavila da bih pokazala da je "priča o štikli" već objavljivana, dakle, poznata.
    Ne zato da se secira tuđa pomoć. Zašto su neki ljudi pomogli time čime su pomogli je njihova stvar. Možda su imali i najbolje namjere, mi to ne znamo.
    Važno je osnaživati kulturu pomaganja, a ne posramljivanja. Ljudi pomažu onako kako znaju, mogu i umiju. I svaki doprinos je jednako važan.
    Posljednje uređivanje od Dota : 08.03.2022. at 16:39

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Važno je osnaživati kulturu pomaganja, a ne posramljivanja. Ljudi pomažu onako kako znaju, mogu i umiju. I svaki doprinos je jednako važan.
    Hear, hear!

To je zapravo bila i moja poanta, ali nedorečena
    Posljednje uređivanje od lonni : 08.03.2022. at 16:44

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Znam, lonni. I ja sam kao i ti (a vjerujem i kao većina)...nekad budem nedorečena (budem umorna, bude kasno, žurim se, čitam napola, tipkovnica ne poznaje fine nijanse značenja i slično ). Pa onda pojašnjavam drugi dan, kao sad

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Forum za slobodu odgoja izdao je odličnu publikaciju za roditelje, učitelje, profesore i sve zainteresirane, o tome kako razgovarati s djecom i mladima o ratu u Ukrajini. Vrlo je konkretna i informativna, ima posebne savjete ovisno o dobi djeteta. Može se preuzeti na ovoj poveznici: https://fso.hr/fso-publikacije/kako-...tu-u-ukrajini/

A i Prijatelji životinja pozivaju sve koji mogu pomoći sa smještajem ljudi i njihovih životinja (ili samo životinja) da im se jave. Poveznica: https://www.prijatelji-zivotinja.hr/...hr.php?id=4433

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Dodat ću još i ovo. Članke o "štikli" sam stavila da bih pokazala da je "priča o štikli" već objavljivana, dakle, poznata.
    Ne zato da se secira tuđa pomoć. Zašto su neki ljudi pomogli time čime su pomogli je njihova stvar. Možda su imali i najbolje namjere, mi to ne znamo.
    Kakve god namjere bile, bile su bedaste. Ne znam zašto se o tome pisalo u medijima, s kojom namjerom, ali ja sam to spomenula jer se sjećam koliko nam je to bilo smiješno i nevjerojatno, nipošto da bih nekoga posramila. Smiješno kao i moj blender.
    A što se kulture posramljivanja tiče - svaki put kad se, primjerice, unutar naše župe ili bratstva organizira kakva dobrotvorna akcija (kao što je i sada), upozorava se ljude da ne spremaju prljavu ili poderanu odjeću, načetu hranu i sl.- jer toga svaki put bude. I dobro je da se to ljudima naglasi. Pa valjda ni oni sami ne bi voljeli takvo što dobiti. A i to je važno da se volonterima olakša posao dok razvrstavaju "stvari". I nije mi to posramljivanje čovjeka, već prije "osvješćivanje".

Rekla mi je svekrva kako su kod njih na moru (gdje ljetuju, to je jedno malo mjesto blizu Zadra) gotovo svi apartmani popunjeni - došli stari ukrajinski gosti, doveli "nove", ali došli su bez muškaraca, samo žene i djeca. Danas dolaze još dva busa.
    Nemaju planove, došli sa sitnom ušteđevinom...ne znam kako će to završiti... Naravno, ljudi su uskočili i pomažu, ali vidjet ćemo koliko će im dugo moći pružati besplatan smještaj, a sezona uskoro počinje. Jer je i tamo dosta sirotinje kojoj je to jedini izvor prihoda tijekom godne. Ostaje nada da sve ovo ipak neće predugo potrajati...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ne znam zašto se o tome pisalo u medijima, s kojom namjerom, ali ja sam to spomenula jer se sjećam koliko nam je to bilo smiješno i nevjerojatno, nipošto da bih nekoga posramila. Smiješno kao i moj blender.
    U ovoj rečenici si dala i odgovor zašto se o tome pisalo, često se misli da postoji neka skrivena namjera, ali stvari su puno jednostavnije. Kao što je vama to bilo smiješno i nevjerojatno, pa si podijelila na forumu (koji je također medij, a ti si novinar koji nas je o tome obavijestio), tako je i neki urednik procijenio da bi moglo biti ljudima zanimljivo pročitati. Kužiš, kokoš - jaje i tome slično.

U vezi isticanja kako su ovdje izbjeglice žene i djeca, a iz Sirije su dolazili muškarci - situacija je prilično drugačija, Ukrajina je napadnuta izvana, a u Siriji je unutarnji neorganizirani kaos.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

U ovoj rečenici si dala i odgovor zašto se o tome pisalo, često se misli da postoji neka skrivena namjera, ali stvari su puno jednostavnije. Kao što je vama to bilo smiješno i nevjerojatno, pa si podijelila na forumu (koji je također medij, a ti si novinar koji nas je o tome obavijestio), tako je i neki urednik procijenio da bi moglo biti ljudima zanimljivo pročitati. Kužiš, kokoš - jaje i tome slično.

U vezi isticanja kako su ovdje izbjeglice žene i djeca, a iz Sirije su dolazili muškarci - situacija je prilično drugačija, Ukrajina je napadnuta izvana, a u Siriji je unutarnji neorganizirani kaos.
    Lonni, valjda je dosta teme o štiklama... a ovo nije nikakvo isticanje, nego jedna jako, jako tužna činjenica da su očevi i muževi ostali na ratištu...ništa drugo, ni manje, ni više...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Slažem se, dosta o štiklama (koje su ovdje poslužile samo kao primjer za temu koja me inače intrigira). A za isticanje, sorry, nisam mislila da si to ti ovdje napisala s nekakvom namjerom, nego me podsjetilo da sam nailazila i na takve usporedbe, na fejsu i drugdje, kada krene priča o tome zašto se ukrajinskim izbjeglicama pomaže, a sirijskima ne.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo da kažem - pogledajte pregled novih postova... Skoro sve teme su zamrle osim ove i još nekoliko. Užas... Odoh na ovu stranicu: https://www.unicef.hr/ukrajina/?gcli...SAAEgLuNPD_BwE

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A za isticanje, sorry, nisam mislila da si to ti ovdje napisala s nekakvom namjerom, nego me podsjetilo da sam nailazila i na takve usporedbe, na fejsu i drugdje, kada krene priča o tome zašto se ukrajinskim izbjeglicama pomaže, a sirijskima ne.
    Da, da, kužim...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da kažem - pogledajte pregled novih postova... Skoro sve teme su zamrle osim ove i još nekoliko. Užas... Odoh na ovu stranicu: https://www.unicef.hr/ukrajina/?gcli...SAAEgLuNPD_BwE
    Da, to je baš tužno...

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Volonterski centar Zagreb poziva volontere zainteresirane za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine; za sada formiraju popis volontera koji će u trenutku kada će pomoć biti potrebna biti obaviješteni o daljnjim zajedničkim aktivnostima na terenu; dobit će i edukaciju. Evo poveznica: https://volonteka.vcz.hr/volonterske...ma-iz-ukrajine

Danas sam čula da će se izbjeglice (majke s djecom školske dobi) preusmjeravati iz Zagreba u Ličko-senjsku županiju, Karlovačku itd. (spominje se Gospić kao središte aktivnosti, ali mislim da će i druga mjesta biti uključena), kako bi se smanjio pritisak na zagrebačke škole jer ih je još uvijek puno neobnovljenih u potresu i većina onih koje rade je pretrpana jer "ugošćuju" još neku školu. Tako da, ako ima zainteresiranih volontera iz tih krajeva, vjerojatno će biti potrebe za vama

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Padne vojna letjelica od 6 tona na Zagreb. Zabije se duboko u zemlju.
    A na Rodi nitko ni riječi.
    Pa i oni koji trebaju nisu ni riječi rekli 12 sati. Ne moramo ni mi.
    A mozda to ne spada u ovu temu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da su ljudi prezasićeni zbivanjima i informacijama zadnjih dana, pa nemaju volje komentirati još i na Rodi.
    Ako sam u krivu, demantirat će me postovi koji će uslijediti nakon mojeg

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam se emocionalno ispraznila od korone pa me sad baš briga, nek pada što hoće
    bit će ionako kako netko drugi odredi da bude, mi mali smo nemoćni

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Što reći na dron? Srecom nije nitko poginuo. Meni nije svejedno, ali se jos uvijek nadam da se netko zabunio.
    I ono sto je jasno je da NATO zbilja nije spreman. Kroz 3 zemlje je preletilo. I nista.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da svejedno koji cilj ili namjera bila nije ti svejedno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A sta rec, kad svi sute znas da nije dobro.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam mislila da su fake news - videla samo usput na nekom našem šklj portalu i otpisala kao clickbait
    Zvučalo je nadrealno a vesti su nam prepune senzacionalističkih objava, praktično ih više i ne čitam.

Tek kasno popodne sam shvatila da je vest 100% istinita

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Svi se nadamo da se neki krelac zabunio i potiskujemo drugu mogućnost.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvi put sam vidjela i čula Plenkovića da govori bez njemu karakteristične arogancije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Svi se nadamo da se neki krelac zabunio i potiskujemo drugu mogućnost.
    Za ono što kulja ispod potisnutog ionako možemo samo jaglace i šafrane mirisat, čujem da im je sezona. Malo se zabavljat s mimovima. That's about it. Kad je stresnulo u 23 h sam sama sebi rekla - ajde, ne brij, neće to tako brzo do nas doć.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.03.2022. at 19:35

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ova reakcija super utješna a propos agilne reakcije države za slučaj jodne potrebe. Nadam se da nećemo morat molit moderatora za preimenovanje teme u... šafrani, šafrane mi dajte, carstvo za stručak šafrana.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nakon pogledana 2 dnevnika, moj je level panike "up".
    Nisam sretna sa time kako se osjećam, ali tako je.
    Nadam se da će idući dani spustiti taj moj level na neku "normalnu" razinu.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja nisam nista cula, valjda efekt 3x stakla na zatvorenoj terasi plus 2x staklo vrata od kuhinje. Ali kad sam pročitala sto je palo i gdje smrklo mi se. Drugi tjedan rata i zalutali projektil/dron pada po Zagrebu. Sad dalje živim u nadi da nece valjda grom 2x u isto.... ili uopce vise.

Vec sam napisala pred par dana, o cijeni goriva, grijanja te inflaciji ne brinem, ima gorih stvari za brinuti...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Reakcije na "sigurnosni incident" (kako ga nazivaju) su svakakve, a iz MORH-a su poručili da su tu bespilotnu letjelicu pratili od ulaska u Mađarsku, pa što je onda nisu srušili prije nego što je došla iznad naseljenog dijela glavnoga grada?
    Može se zaključiti da ili uopće nije uočena ili su je zaista pratili, ali nisu imali čime reagirati, obje varijante su da glava boli...onako, za miran san.
    Kaže Banožić da je bila riječ o samo 7 i pol minuta, pitam se što bi rekao o tim minutama da je netko stradao...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Za ono što kulja ispod potisnutog ionako možemo samo jaglace i šafrane mirisat, čujem da im je sezona. Malo se zabavljat s mimovima. That's about it. Kad je stresnulo u 23 h sam sama sebi rekla - ajde, ne brij, neće to tako brzo do nas doć.

Saosećam , nadam se da se deca i ljubimci okolo nisu jako uplašili. I da je sve nekakva idiotska greška.

Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •