Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Hvala na trudu Dota, al
ne mogu ja tako razmisljat a kamoli brojat kilometre, onda se odmah mogu pod zemlju sama bacit. Meni ta informacija nista korisno ne donosi osim straha i paranoje koji paraliziraju.
Potpuno mi je stran takav nacin razmisljanja. :/
No posve razumijem da smo drukcije tkani.

Ina, kuzim, vec sam mislila da hoces sebe unaprijed opskrbit kao s maskama, ti i MM prvaci u nabavci ovaj put ne spominje nabavke joda, doduse trenutno uziva u najlipsem gradu na svitu u kojem je bez briga, pa cemo vidit kad se vrati.
Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
U zadnjih tjedan dana moglo bi se napisat knjige i knjige o strahu i emocionalnim reakcijama na prijetnju i nemoć, vjerojatno neki i pišu.
Od prikupljanja joda, preko ljudi koji se tješe tako što traže neku kontrolu pa sjedaju u kombi i put Ukrajine da si nađu nekoga za spasit, pa do onih koji imaju strah od straha i odbijaju ga uopće osjećat.
To je sasvim ok, ali je obrambeni mehanizam kao i svi ovi drugi.

Strah ne mora biti emocija koja paralizira, on i pokreće, i svi mi kao ljudska vrsta, kao i mnoge ostale životinjske vrste, možemo zahvaliti strahu što uopće postojimo.
A biti u kontaktu s njim bi bilo priznati i prihvatiti da osjećamo strah i anksioznost, biti nježni prema sebi i dopustiti si taj osjećaj, al onda i dalje, sa strahom pod miškom, nastaviti raditi stvari koje su nam važne
Hvala, tangerina.
Bilo mi je besmisleno (opet) objašnjavati što piše u mom postu, a što ne piše. A naročito mi je bilo besmisleno (opet) slušati o nekom strahu i paranoji koji paraliziraju. Nit' sam paranoična, nit' paralizirana. Dapače, normalno živim, kao i većina koja piše i na ovoj temi, a i na mnogim drugima... a kojima se stalno imputira nekakva paralizirajuća paranoja čim ne napišu da su trčali po prirodi jutros i osluškivali cvijeće kako žamori, a za sve drugo ih baš briga jer su oni baš eto takvi, neopterećeni, neparanoični i neparalizirani...
Lili, promišljanja o svijetu i u svijetu su različita. Koliko ljudi, toliko stavova. Kad se već postavlja pitanje (a ti si ga postavila, zar ne?) onda je pristojno saslušati odgovor i ne proglasiti ga nekorisnim, samo zato što se tebi ne sviđa. I ja bih radije da sam ti mogla drugačije odgovoriti, ali ne pišem ja ni povijest ni posljedice događaja iz prošlosti. Takve su kakve jesu.