Sjećam se, već pri početku pisanja na ovom forumu, odlučila sam da ne želim i neću odgovarati na postove koje ne smatram nimalo konstruktivnima, onima koji me uvlače u mračna mjesta na kojima ne namjeravam biti.
Sve riječi, i naše i tuđe, čak i kad su upućene drugima, govore jako puno i o nama samima. Možda i najviše govore kada se bave drugima.
I svi mi u nekom momentu u životu ovladamo vještinom koje se zove ČSR tj. čitanje s razumijevanjem. Ili ne ovladamo. Ili ovladamo, ali se pravimo da nismo ovladali, zbog kojekakvih ciljeva.
Tko je htio s razumijevanjem pročitati što ja pišem, pročitao je. Tko nije, nije.
Tko je htio s razumijevanjem pročitati što pišu drugi, pročitao je. Tko nije, nije.
[/I][QUOTE=tangerina;3234949]

Što se tiče, Freya, prolijevanja suza za djecu Jemena, nikom ne koriste prolivene suze. Ali ako im želiš pomoći, sigurno postoje načini, preko Unicefa ili world food program ili nekih organiziranih misija, da im pomogneš, j u tome te ne sprečava to što netko drugi brine o ukrajinskim izbjeglicama.
U Zagrebu traže volontere za rad sa djecom iz Sirije i Afganistana, pomoć oko jezika i škole, i donacije za free shop. Možeš protestirati ili barem tweetati protiv licemjerja Hrvatske koja istovremeno pušta Ukrajince bez dokumenata, i mlati tamnije momke na granicama, ja ću podijelit

Kad sam skupljala robu za sirijsku djecu kolegica ko iz topa: a šta je sa našom hrvatskom djecom? Ništa, draga, ako skupljaš za njih reci šta ti treba, donit ću.

/QUOTE]
Tebe ću, tangerina, potpisati, kao što te često potpisujem .
I drage ću volje bilo kome na pp podijeliti kako može pomoći izbjeglicama, kao što sam i ja. Doduše, nikad nisam imala nikoga iz Jemena, ali jesam iz Sirije, Afganistana, Iraka itd. I znam i pokoju kilometražu koju su morali prijeći da bi došli do nas, najčešće pješke i s "glavom u torbi, često sami, bez obitelji, a u dobi moje maloljetne djece.
I patnja zaista i je univerzalna, osjećaju je i oni koji su prošli "manje" i oni koji su "prošli" više. Osjećamo je i svi mi, ali nam se ne smanjuje time što je mjerimo drugima.

Pokušat ću ostati konstruktivna. Rat je tu, pomoć trebaju mnogi. Dijelim opet link na http://www.shelter4ua.com/ua, na kojem se možete prijaviti ako možete nekome ponuditi utočište.
A za vas koji koristite Airbnb, pokrenuta je inicijativa pomoću koje možete direktno pomoći ljudima koji su ostali u Ukrajini. Više o tome na ovom linku: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...-radi-15166392