Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
ja se ipak nadam da je to tema na kojoj će ipak na nekom levelu puknut poslušnost autoritetu
nadam se da treba barem istovremeno okrenut dva ključa iznad kojih se nalazi test na alkohol? I poklikat sve brodove i semafore i vodoravne zebre, pa da to posluži i kao nekakva grounding vježba da se smire emocije

sijem cvijeće svaki vikend al padne mi na pamet kako će ovo ljeto možda biti posebno lijepo, jer ću se sjetit "eh, kad sam te sijala, šta se svašta pričalo"
Hvala ti, tangerina, natjera mi suze od smijeha na oči (što nije lako ovih dana) zamišljanjem ovih scena gore.
Mene zapravo ne brine toliko hoće li Putin i društvo NAMJERNO napasti nuklearke. Čak i uz sve što znamo, to mi se čini suludo i totalno samoubilački.
Više me brine mogućnost NENAMJERNOG događaja, kao i nekakve sabotaže ili lonely osvetnika (s bilo koje strane) te mogućnost ljudskog faktora nepažnje, umora, stresa itd. (sjetimo se da tamo radi civilno osoblje koje većinom ima obitelji koje sada prolaze pakao, da ne govorimo o tome kako je raditi s oružjem oko glave ili u "dvorištu"). Pa i Černobil je bio splet pogrešnih procjena, lažnih informacija, zataškavanja itd.

A glede suludih prijedloga i razmišljanja o tome gdje živimo i s kim, stavljam ovu najnoviju kozeriju D. Trumpa: https://www.telegram.hr/politika-kri...dnemo-rusiju/:
"Bivši američki predsjednik Donald Trump, inače poznat po vrlo bliskim odnosima s Vladimirom Putinom, na sastanku s donatorima iznio je svoj plan za rat u Ukrajini, piše Josh Dawsey, istraživački novinar Washington Posta.

Trump mused to donors that we should take our F-22 planes, "put the Chinese flag on them and bomb the shit out" out of Russia. "And then we say, China did it, we didn't do, China did it, and then they start fighting with each other and we sit back and watch."

Uzmemo naše avione F-22, stavimo kinesku zastavu na njih i onda izbombardiramo Rusiju do iznemoglosti. Onda kažemo, to su napravili Kinezi, pa sjednemo i gledamo kako se Rusi i Kinezi međusobno bore”, izjavio je Trump."

Da je i vic, previše je. Naravno, dozvoljavam da je i ovo samo fake news i da je Trump zapravo negdje u nekoj skrovitoj ghandijevskoj misiji okončanja ovog rata...

Inače, koga zanima, ima dobra knjiga na temu propagande, fake news, Putina, itd. (pisala sam već na temi "što čitate"). Peter Pomerantsev - This is not propaganda https://www.faber.co.uk/product/9780...ot-propaganda/