Nisam smatrala korisnim tipkanje na toj temi, kao što i sad smatram mlaćenjem prazne slame isto takvo tipkanje na temi o Ukrajini, ali sam na tragu onoga što predlažu Dota i Jadranka. Konkretno djelovati.
Konkretno, za Banovinu smo mi kao obitelj kupili dva nova kontejnera za dvije obitelji s troje djece. Jako velik izdatak za nas, ali dvjema obiteljima smo privremeno riješili pitanje stanovanja. Moram li napomenuti da im dosad država nije ništa riješila? Zamislite sad peteročlanu obitelj u jednom takvom kontejneru. Od prošle zime. A griju se na struju jer se u kontejneru ne možeš drukčije grijati. A struja skupa kao kuga. Mogli su oni nastaviti živjetu u štali, da, ali koliko dugo?
MM je svaki dan s ekipom iz bratstva išao na Banovinu kako bi se postavljalo ostale kontejnere (postavljanje priključaka za vodu, struju i ostalo) jer nije dovoljno donirati, što će staroj ženi kontejner, ako unutra nema ni struje ni vode.
I to smo napravili 10 dana od potresa.
MM inače preko firme plaća stipendiju studentima, njima 15-ak, i to iz najugroženijih obitelji. Jednoj romskoj obitelji svakoga mjeseca daje određeni iznos. Dalje neću jer je preosobno. MM-ovo srce je veliko kao kuća.
To mi činimo. Više od toga zasad ne možemo. Je li farizejski to ovako javno, ne znam, ali odgovorila sam ti kad me prozivaš.
Pitam i tebe, Tang, smatraš li tipkanje na toj temi (koju si mi spomenula) korisnim?
Ja mislim da donekle i je, ali samo ako se dobiju korisne informacije poput onih koje, primjerice, dijeli Dota. Inače, ponavljam, sve je to mlaćenje prazne slame. Zato, Jadranka, mislim da si me malo krivo shvatila.

Odgovori s citatom