Pokazuje rezultate 1 do 50 od 344

Tema: Rat u Ukrajini

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    Dobar tekst, jer nažalost nisu Palestinci ih iz čista mira napali i ovo seže duboko u njihovu povijest ratovanja.
    Moje srce je uz sve nedužne ljude i djecu na obje strane. Nevine žrtve koje pate zbog nekih tamo suludih režima i glupe politike.
    Tako je. Treba imati u vidu da ni svi Palestinci ni svi Izraelci ne misle isto... Službena politika je često svjetlosnim godinama daleko od stavova (množina) običnih građana. (To bi se moglo poopćiti.)

Uostalom, imaju i Izraelci svoje probleme s ispreplitanjem vjere i države https://pescanik.net/i-moja-osecanja-su-povredjena/ (autor je isti novinar Haaretz-a čiji je prevedeni tekst linkala Svimbalo s portala Lupiga). S druge strane, ne može se reći da je bilo baš neočekivano (možda nama, ali ne i ljudima koji tamo žive). Evo primjera https://pescanik.net/pobuna-maturanata-u-izraelu/

Mene ovdje najviše smeta osjećaj nemoći...

U EU s jedne strane nas tlače sa zelenim planom do 2050. godine (već sam o tome pisala) a s druge strane, u Ukrajini je rat u kojem ne samo da stradavaju ljudi i imovina, nego nepovratno zagađuje okoliš gore od bilo kakve industrije. Osim toga, nije to jedino. Osim Ukrajine i Izraela sad bih mogla nabrojiti još desetak takvih (idem unatrag, odnosno kako mi pada na pamet - Armenija i Azerbajdžan, Tajvan, Jemen, Iran, u Africi Etiopija (rog Afrike) i Kongo, Afganistan... ) Nema kraja.

U knjizi Erike Fatland "High" ona opisuje razne genocide u tom dijelu svijeta (Ujguri na zapadu Kine, Kašmir itd... ne znam iz glave, a nije ni bitno).

Što zaključiti osim onog što znamo bez ikakve analize: na kraju uvijek nadrapa sirotinja.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.10.2023. at 08:54

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •