Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam jako nezadovoljna s profom i s angazmanom. Dodatna je par godina funkcionirala tako da im salje preko teamsa zadatke da sami rjesavaju. Nes ti dodatne. Onda kad ne zna mu ja objasnjavam i tako non stop. Ali nije to isto kao kad u razredu rjesavas s ostalim djecom i profom.
Priprema za natjecanje nula bodova.
Slično je bilo i mojem u osnovnoj. Njegova nastavnica matematike bila je izvrsna metodičarka u redovnoj nastavi, sin ju je jako volio. Ali dodatna je bila prilično površna, a na natjecanja se išlo bez prave pripreme. On je dvaput dogurao do županijskog, za koje se spremao sam, onda je odustao od tih natjecanja. Prebacio se na predmete iz kojih je imao veću šansu dogurati do državnog i to je vrlo uspješno gurao (i gura još uvijek i u srednjoj).
Što se tiče matematike, ostao je odličan u tom predmetu i bez natjecanja. U gimnaziji je birao matematički smjer, voli taj predmet, dobro mu ide, vjerojatno će i studirati nešto za što će mu trebati matematika.
Meni je isto bilo muka dok je išao u osnovnu, jer sam vidjela da ima talenta za matematiku, a da u školi nema pravu podršku za to. Ali sad mi je drago kad vidim da je taj talent ipak u nekom obliku opstao, bez obzira na natjecateljske uspjehe ili neuspjehe. Natjecanja su svakako korisna, mogu biti i jako motivirajuća, ali nisu preduvjet za uspjeh u tom području.