Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Ne samo njegovoj generaciji. Općenito je nastava fizike u osnovnim školama svakakva. Kod mojeg u OŠ je to izgledalo tako da su napamet učili definicije koje im je profesorica diktirala , a zadaci su bili smiješno lagani.
Samo, ja sam mu još u 8. razredu rekla da zanemari profine (ne)zahtjeve i da za srednju školu MORA dobro naučiti pretvarati mjerne jedinice. I prvi test iz fizike u srednjoj - hop! pretvaranje mjernih jedinica barem se u nekom aspektu dobro pripremio.
Ono što srednja škola (MIOC, ali vjerojatno i druge) dobro napravi je da ih natjera da drugačije razmišljaju o tim predmetima, više idu u dubinu i moraju tome posvetiti dosta vremena. Moj u osnovnoj nikad nije vježbao matematiku, u srednjoj je bogme vježba. O fizici da ne govorim. Sve će im to koristiti za kasnije. Tebi je bitno da vodiš računa da ga škola ne ubije u pojam odmah na početku i da mu budeš podrška
Evo, upravo ovo pretvaranje mjernih jedinica je primjer dobrih temelja iz OS, kod njegove odlične osnovnoškolske profesorice piše se barem 5 pet puta godišnje kratka provjera iz pretvaranja mjernih jedinica i stalno to vježbaju.
Sva sreća ona predaje i mlađem sinu.