Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 180 od 180

Tema: MIOC - upisi, školovanje i dr.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Bogu hvala da su došli k pameti. Djeci koja su daroviti matematičari često fali više od 5 bodova, zbog traljavih ocjena iz drugih predmeta.
    Da upravo tako.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je zgodbno kako svatko misli kako je njegovom djetetu najteže.

Moj je bio prva generacija prijemnog. I već sljedeće godine su svi govorilli kak je taj prijemni bio lagan.

Možda i je, ne znam, ali je bio prvi i djeca stvarno nisu znala što ih čka.
    Od tada, svaki novi kandidat za upis rješava stare testove - ti prvi nisu imali stare testove. I tak to.

No neću niš pistai jer sat totalno u drugim temama, slično kao i Peterlin. Naša djeca sad imaju druge brige.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je zgodbno kako svatko misli kako je njegovom djetetu najteže.

Moj je bio prva generacija prijemnog. I već sljedeće godine su svi govorilli kak je taj prijemni bio lagan.

Možda i je, ne znam, ali je bio prvi i djeca stvarno nisu znala što ih čka.
    Od tada, svaki novi kandidat za upis rješava stare testove - ti prvi nisu imali stare testove. I tak to.

No neću niš pistai jer sat totalno u drugim temama, slično kao i Peterlin. Naša djeca sad imaju druge brige.
    A vidiš ja bih rekla da je definitivno bilo najteže onim generacijama prije 2-3 godine kad su pisali nekoliko prijemnih u par dana (za svaki PM gimnaziju zaseban prijemni), znači djeca su doslovce pisala cca po 5 prijemnih u 4 dana, to se djeci događalo. Ne mogu ni zamislit tu razinu stresa jer trebaš ostat fokusiran i koncentriran i tako danima.
    Sjećam se da su neki roditelji djecu razvozili jer ne bi fizički stigli u jednom danu na dva prijemna u dva različita dijela grada i još po ljetnim vrućinama.

Ko danas se sjećam kad je spajka pričala o njihovom iskustvu i u grlu me stegne njen opis kako je sve to njena kćerka (a sigurna sam i skoro sva ostala djeca) doživjela. Mnogim odraslima bi to bio preveliki stres, ma samo da idu samo na par intervjua za posao u par dana, a kamoli da pišu eliminacijski test.

I da definitivno mislim da danas prijemni puno više "teži" na upisu u PM gimnazije (10 bodova) nego ranije kad je donosio samo 5 bodova. To su činjenice.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nije MIOC san snova svakog matematičara, moj se preporodio u strukovnoj, najbolji je iz matke a ajd pogodite gdje opet zapinje?

povijest, of course

čekamo treći razred da se svi doma oslobodimo te patnje

btw. čitate li o ovoj novoj reformi strukovnog školstva i modularnoj nastavi?
    taman da uhvati moju malu koja je sad 7. razred... osim ako ne bi ipak u gimnaziju
    Posljednje uređivanje od Willow : 04.06.2024. at 10:21

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    nije MIOC san snova svakog matematičara, moj se preporodio u strukovnoj, najbolji je iz matke a ajd pogodite gdje opet zapinje?

povijest, of course

taman da uhvati moju malu koja je sad 7. razred... osim ako ne bi ipak u gimnaziju
    Ovako je prošao moj mlađi. Nije htio ni čuti ne za mioc, nego za gimnaziju kao takvu. U Ruđeru je rasturao i na državnoj maturi imao bolje rezultate od brata (samo je godina razlike), iako je to teško usporedivo.

Gledeusvezi reforme strukovnog školstva - kao i svaka reforma, ima smisla ako je doooobro i temeljito pripremljena i razrađena, ali o tome ovdje nema ni traga. Nek nam je svima sa srećom, ne samo roditeljima nego i doslovce svima ostalima. Na mlađima svijet ostaje, a sustav školovanja je takav kakav je.... Nažalost, uvijek može i gore

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

povijest, of course

niš ne pratim, jel ti se da samo ukratko što su glavne novine? ako ti se ne da, sve 5.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    niš ne pratim, jel ti se da samo ukratko što su glavne novine? ako ti se ne da, sve 5.
    mislila sam da sam na temi srednje škole, pa je ovo off topic...

pojma nemam za tu strukovnu osim što se ukidaju neki opći predmeti i trebali bi se predavati u sklopu modula... malo sam škicnula pa imaju te neke CSVET bodove, e to mi fakat nije jasno kaj je...skupljaš bodove kao da studiraš valjda po bologni

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mislila sam da sam na temi srednje škole, pa je ovo off topic...

pojma nemam za tu strukovnu osim što se ukidaju neki opći predmeti i trebali bi se predavati u sklopu modula... malo sam škicnula pa imaju te neke CSVET bodove, e to mi fakat nije jasno kaj je...skupljaš bodove kao da studiraš valjda po bologni
    Aa uu zvuci mi malo teže provedivo u ovom trenu kod nas

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mislim da će biti kaos ako to zaživi, tko će raditi te satnice?!? što ako se neko dijete razboli i izostane npr. 2 tjedna kad je neki modul - kad će to nadoknaditi ako se stalno ide dalje?!?
    nije to ništa izdefinirano koliko sam ja vidjela

Datum pristupanja
    Jul 2023

Početno

Ima li možda netko da podijeli iskustvo ako je vaše dijete išlo na skijanje sa školom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako misliš na program KnockOut Festival, to nije u organizaciji škole.
    Mislim da škola nema svoj zaseban program skijanja.

Knock out - djeci super, roditeljima koji brinu i financiraju malo manje ...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mioc mislim da ima zasebno skijanje u svom aranžmanu... ali to znam iz priča, nemam osobno iskustvo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mioc mislim da ima zasebno skijanje u svom aranžmanu... ali to znam iz priča, nemam osobno iskustvo.
    Isto. Tako je bar bilo prije par godina. Kod njih je to čak bio neki aranžman u sklopu nastave. Moj sin nije išao, pa ne znam detalje, ali da - imali su to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izvanučionička nastava, može biti ...

Datum pristupanja
    Jul 2023

Početno

Pitam za skijanje u organizaciji škole, pratnja profesora, i sve što ide s tim, nije to novost koliko sam skužila, mislim da idu svake godine, na praznicima u veljači.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj slavy prvotno napisa Vidi poruku
    Pitam za skijanje u organizaciji škole, pratnja profesora, i sve što ide s tim, nije to novost koliko sam skužila, mislim da idu svake godine, na praznicima u veljači.
    Imaš na njihovoj web stranici lanjski aranžman. Ne znam jesam li dobro pokupila link: https://www.mioc.hr/wp/?p=23676

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bilo je da, pa onda nije, baš u vrijeme kad su moja djeca išla u MIOC. Mislim da je jedan profesor organizirao.

Al ak hoćete iskustvo od prije 1000000 godina skijanja s MIOCom, mogu napisati sve najbolje. Bilo nam je predobro, al isto organizirano samo 1x u moje 4 godine.

Datum pristupanja
    Jul 2023

Početno

Hvala cure, ma ono šte mene muči je što ako se nešto desi na stazi, lako je na skijanju slomiti ruku ili nešto, pogotovo ako su klinci sami na stazi. Nemam pojma je li profesori skijaju, ipak je to ekipa u godinama. Zato se nadam da će se javiti netko sa iskustvom iz prve ruke.

NanoiBeba, jeste li bili sami na stazi, bez profesora, prije 1000000 godina?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, bili smo sami. I prilično neuređena staza.

Uglavnom, obavezno moraš kupiti zdravstveno osiguranje, koje je nešto skuplje kad uključuje skijanje, al nije baš skupo. Bez toga nikako ne ići. Mi smo to uvijek kupovali dok smo još išli na obiteljska skijanja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma je li profesori skijaju, ipak je to ekipa u godinama.
    zanimljiv komentar

ima i vrlo mladih profesora

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam kako bi jedan ili dva nastavnika pratili cijelo vrijeme na stazi 40 učenika ...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bila je moje kcerka prosle zime bas u organizaciji MIOC-a.
    Pitaj sve sto te konkretno zanima.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala cure, ma ono šte mene muči je što ako se nešto desi na stazi, lako je na skijanju slomiti ruku ili nešto, pogotovo ako su klinci sami na stazi. Nemam pojma je li profesori skijaju, ipak je to ekipa u godinama. Zato se nadam da će se javiti netko sa iskustvom iz prve ruke.

Klinci su sami po stazama Nassfelda bili, to je bila ogromna "mreža" staza, jako dugih i puno crnih. No super su se svi snasli.Bilo im je fenomenalno. Nisu se pogubili p ostazama.

Jedna je sredila koljeno, pa nije mogla akijat preostala 2 dana,al je uzivala u wellnessu (hotel 4 zvjezdice).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 29.10.2024. at 16:36

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Znam kad im je zatrebala prva pomoc da su se brzo snasle po uputama i ta curka je na nosilima.odnesena u hotel.
    A bile su negdje Bogu iza nogu..daleko od žice.
    Sve je brzo rjeseno.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 29.10.2024. at 16:37

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bilo im je mrak.
    Ove god idu na Knock Out
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 29.10.2024. at 16:38

Datum pristupanja
    Jul 2023

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kako bi jedan ili dva nastavnika pratili cijelo vrijeme na stazi 40 učenika ...
    U pratnji su 3 učitelja. Nisam ni mislila da ih baš prate u stopu, niti njih 50 skija skupa, ali ako učitelji skijaju, onda je velika razlika jesu li preko dana u hotelu ili na stazi, pa lagano u svom ritmu, malo skijaš, malo birtija, ali ako zatreba, da su tu. Hotel je udaljen pola sata busom, pa gondola...

Datum pristupanja
    Jul 2023

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Znam kad im je zatrebala prva pomoc da su se brzo snasle po uputama i ta curka je na nosilima.odnesena u hotel.
    A bile su negdje Bogu iza nogu..daleko od žice.
    Sve je brzo rjeseno.
    Lili, hvala na informacijama. Da mi je malo tvoje pozitive
    Znaš li možda koji profesori su išli?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nemam pojma, mogu pitat kćerku.

Ako si u takvom strahu, bolje ne šalji dijete.

Jer oni su zaista tamo prepušteni sami sebi, no trebaju imat i dozu odgovornosti da postupaju prema danim im uputama. Dobili su upute koga zvati u slučaju if...mislim da su oni zvali profesoricu, a i tu njihovu gorsku službu, uglavnom sve je išlo ko po loju.
    Ta curka nije trebala gips, ništa samo mirovanje.

Datum pristupanja
    Jul 2023

Početno

Zna se on ponašati na stazi i dobro skija, ali je ipak jednom trebao gips. Ne ovisiš samo o sebi, začas te neko pokupi ko ne zna kontrolirati brzinu.
    Hvala ti
    Stignem se još skulirati dok to bude aktualno

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zna se on ponašati na stazi i dobro skija, ali je ipak jednom trebao gips. Ne ovisiš samo o sebi, začas te neko pokupi ko ne zna kontrolirati brzinu.
    Hvala ti
    Stignem se još skulirati dok to bude aktualno
    Pa naravno ko i u svemu, voziš bajk, role, šetaš ulicom ni kriv, ni dužan netko te skupi s elekteričnim romobilom. Probaj to gledat tako.
    Nesreće se svugdje mogu dogoditi. Probaj se opustit i pusti sina da uživa!

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •