Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Ono što je meni nevjerojatno je to kako pro liferi ne mogu prihvatiti da konkretno Mirela (a svaka druga žena načelno) može odlučiti i tražiti prekid trudnoće i da ne vidi viši smisao u polaganom umiranju ploda, da razumom shvaća da se neće dogoditi taj jedan promil "možda baš jedna od tisuću budem ja" i ta arogancija nametanja "ispravne odluke" i "spašavanja duše". Pa izmišljanje sve sile sindroma od kojih je pokušavaju "spasiti". Mirela je jasno i glasno (prije udruga i prije čega rekla) - želim prekinuti trudnoću, ne želim borbu za spašavanje života koji će biti patnja i da se neće dati uvjeriti da je svaki dan što ta trudnoća za nju traje mučenje, a ne "viši smisao i sreća". Više puta je naglasila nalaze koji jednoznačno na to upućuju. Ali ne, evo "spasitelja" iz Gileada koji će njoj bolje objasniti jer ona ne razumije. Ona je upravo naglasila da ne želi "pomoć" tipa Pokupec, plemeniti Horvat i slični. Rekla je konkretno što hoće i za to se lavovski borila. Ali, ne, javit će se "spasitelji" da joj istumače što je ona zapravo htjela.

Upravo to je taj dio iz Sluškinjine priče koji me užasava, toliko nepoštivanje nečijih želja, toliko putinovsko izvrtanje njenih riječi - Željka Markić jučer "mi želimo pomoći mami Mireli i malome Grgi" je meni horor kao što je nekidan neki ruski dužnosnik rekao "Rusija se nikad neće predati Ukrajini".

Naprosto mi izaziva takva bešćutnost i nepoštivanje želja odrasle osobe ili neke zemlje - jezu. Teror samo takav.
Ina, morat ćeš se jednostavno pomiriti s tim da će ljudi uvijek tako reagirati. Nema druge.
Radije zasuči rukave umjesto što se cijelo vrijeme čudiš toj pojavi u društvu.