betty blue prvotno napisa
Apsolutno se slazem
Moj post se referira na cinjenicu da anti-choiceri tvrde da su "za zivot", ali se uglavom gorljivo bore samo za zivot prije rođenja. Jer je ovo sto dolazi nakon rođenja mnogo kompliciranije i kompleksnije. Ne znam odkud im obraz nazivati se pro-life.
I ne znam kako se ova odluka suda moze smatrati napretkom, i za koga predstavlja napredak. Zena koja ne zeli iznijeti trudnocu ce najvjerojatnije abortirati sa ovom odlukom ili bez nje, samo sto ce sada to ciniti u ilegali, u za zivot opasnim okolnostima.
One koje rode ce ili dati djecu u sustav socijalne skrbi ili ce na grbaci imati djecu koju nisu htjele. Kod nas se kaze: kog bog stvari, kosiljucu mu skroji, al bome to nije kosuljica koju bih ikome pozeljela. Zivjeti u siromastvu (jer su ovom odlukom najpogođenije marginalizirane zene) kao nezeljeno dijete u zemlji u kojoj se dize kredit za odlazak zubaru nije neka sudbina.
Al tocno, cak i da postoje idealni uvjeti, da je drustvo potpuno podrzavajuce (sto nije u RH, ni u Europi, a kamoli u USA), na kraju se radi o autonomiji nad vlastitim tijelom, o cinjenici da neke zene naprosto ne zele biti trudne i roditi dijete, a prisiljavanje na trudnocu i porod je nasilje nad zivom, rođenom i svjesnom osobom i daleko je gore od abortusa.