Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ma cak i tada, da su uvijeti super idealni ( a u Americi su uvijeti nama nezamislivo losiji sto se tice prava zena na placeni porodiljni dopust) opet dolazimo do cinjenjce da odredeni broj zena ( mozda puni manji ali ipak) ne zeli zadrzati trudnocu. Ne moze fetus imati vise prava od zene u cijoj je maternici. Jer gdje je granjca ako prisilimo zenu da ne smije raspolagati svojim tijelom prakticno od trenutka zaceca iako fetus kojeg nisi u tom trenutku nije sposoban za samostalan zivot niti je blizu svjesno bice kao ta zena cija je maternica. Fetus ima potencijal da postane dijete i da postane svjestan i da jednig dana placa porez i zdravstveno kao zena koja ga nosi...ali u tom trenutku jednistavno nije tako. Kod zabrane pobacaja fetus nema jednaka prava kao zena koja ga nosi. On ima puno veca prava.
    Apsolutno se slazem

Moj post se referira na cinjenicu da anti-choiceri tvrde da su "za zivot", ali se uglavom gorljivo bore samo za zivot prije rođenja. Jer je ovo sto dolazi nakon rođenja mnogo kompliciranije i kompleksnije. Ne znam odkud im obraz nazivati se pro-life.
    I ne znam kako se ova odluka suda moze smatrati napretkom, i za koga predstavlja napredak. Zena koja ne zeli iznijeti trudnocu ce najvjerojatnije abortirati sa ovom odlukom ili bez nje, samo sto ce sada to ciniti u ilegali, u za zivot opasnim okolnostima.
    One koje rode ce ili dati djecu u sustav socijalne skrbi ili ce na grbaci imati djecu koju nisu htjele. Kod nas se kaze: kog bog stvari, kosiljucu mu skroji, al bome to nije kosuljica koju bih ikome pozeljela. Zivjeti u siromastvu (jer su ovom odlukom najpogođenije marginalizirane zene) kao nezeljeno dijete u zemlji u kojoj se dize kredit za odlazak zubaru nije neka sudbina.
    Al tocno, cak i da postoje idealni uvjeti, da je drustvo potpuno podrzavajuce (sto nije u RH, ni u Europi, a kamoli u USA), na kraju se radi o autonomiji nad vlastitim tijelom, o cinjenici da neke zene naprosto ne zele biti trudne i roditi dijete, a prisiljavanje na trudnocu i porod je nasilje nad zivom, rođenom i svjesnom osobom i daleko je gore od abortusa.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Apsolutno se slazem

Moj post se referira na cinjenicu da anti-choiceri tvrde da su "za zivot", ali se uglavom gorljivo bore samo za zivot prije rođenja. Jer je ovo sto dolazi nakon rođenja mnogo kompliciranije i kompleksnije. Ne znam odkud im obraz nazivati se pro-life.
    I ne znam kako se ova odluka suda moze smatrati napretkom, i za koga predstavlja napredak. Zena koja ne zeli iznijeti trudnocu ce najvjerojatnije abortirati sa ovom odlukom ili bez nje, samo sto ce sada to ciniti u ilegali, u za zivot opasnim okolnostima.
    One koje rode ce ili dati djecu u sustav socijalne skrbi ili ce na grbaci imati djecu koju nisu htjele. Kod nas se kaze: kog bog stvari, kosiljucu mu skroji, al bome to nije kosuljica koju bih ikome pozeljela. Zivjeti u siromastvu (jer su ovom odlukom najpogođenije marginalizirane zene) kao nezeljeno dijete u zemlji u kojoj se dize kredit za odlazak zubaru nije neka sudbina.
    Al tocno, cak i da postoje idealni uvjeti, da je drustvo potpuno podrzavajuce (sto nije u RH, ni u Europi, a kamoli u USA), na kraju se radi o autonomiji nad vlastitim tijelom, o cinjenici da neke zene naprosto ne zele biti trudne i roditi dijete, a prisiljavanje na trudnocu i porod je nasilje nad zivom, rođenom i svjesnom osobom i daleko je gore od abortusa.
    Ne slažem se ni s jednom tvojom rečenicom, što nije ni bitno, naravno, ali ne idem u "novi krug". Čemu? Samo ću još dodati kako je u većini neželjenih trudnoća ipak riječ o potpuno zdravom djetetu i zato uvijek rado citiram vlč. Tomislava Šaguda koji je lijepo sažeo ono bitno - Krist prolijeva vlastitu krv kako bi spasio tuđi život, a u pobačaju se prolijeva tuđa krv kako bi se spasio vlastiti život.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •