Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    moglo bi se i uputiti zenu koja se dodje naruciti za pobacaj da nesto takvo postoji - samo kao informacija, ako ne zna - bez obaveze.
    za početak bi bilo divno (i potrebnije) da bolnice na svojim web stranicama objave par osnovnih informacija o prekidu trudnoće. počev od toga da ga obavljaju, koje vrste i kako ta cijela procedura izgleda, koji dokumenti su potrebni i sl.
    potom bi bilo lijepo da osobe na šalteru ili pri telefonu, kad im se žena obrati, ponude sve bitne informacije koje žena traži, uljudno i profesionalno, a ne da daju šture informacije ili da žene odbijaju, onda bi svakako bilo preporučljivo da ženama nitko od medicinskog osoblja ne nameće svoj osobni stav o pobačaju ili o tome što bi žena trebala odlučiti ili ne, i da bolnice osiguraju ženama da svaki (f#?$ing) dan netko u bolnici dežura tko uistinu obavlja pobačaje (tko nema priziv savjesti), a ne da žene moraju znati kada je ono u bolnici liječnik/ica koji obavljaju pobačaj. tako da, ajmo mi prvo riješiti te bitne stvari, a onda ćemo se baviti finesama.

žene koje se odluče na pobačaj, sigurne su u svoju odluku i znaju što žele, ali su i svjesne u kojoj banana državi žive. ono što traže su informacije i profesionalan odnos prema njima. i ako i osjećaju strah, nelagodu ili kasnije imaju traume, to je samo radi odnosa društva i posebice medicinskog osoblja, prema njima, a ne zato što su nesigurne u svoju odluku ili žale što su otišle na prekid trudnoće. postoje studije da većina žena (i nakon nekoliko godina) osjeti - olakšanje.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    žene koje se odluče na pobačaj, sigurne su u svoju odluku i znaju što žele, ali su i svjesne u kojoj banana državi žive. ono što traže su informacije i profesionalan odnos prema njima. i ako i osjećaju strah, nelagodu ili kasnije imaju traume, to je samo radi odnosa društva i posebice medicinskog osoblja, prema njima, a ne zato što su nesigurne u svoju odluku ili žale što su otišle na prekid trudnoće. postoje studije da većina žena (i nakon nekoliko godina) osjeti - olakšanje.
    Tvoja je priča iskonstruirana i prilagođena trenutku i biranoj publici.
    Ali je stvarnost malo drukčija.
    Znam da postoje žene koje su pobacile i zbog toga nikad nisu požalile, ni godinama poslije. Vjerujem da ima i onih koje su osjetile olakšanje (ali koje zaista osobno nikad nisam upoznala što ne znači da ih nema) te onih koje je društvo stigmatiziralo jer su željele napraviti pobačaj ili su ga već napravile. Poznajem i mnogo onih koje je isto to društvo natjeralo na pobačaj (različiti su razlozi, npr. nećeš to moći sama (ili s "dvoje" male djece), nećete imati što jesti, nećete imati krov nad glavom, završit ćete na ulici, završi najprije školu/fakultet, nađi posao...). Međutim, posebna su kategorija i posebno su teške priče onih žena koje su pobacile, ali se nakon pobačaja s tom činjenicom nikako ne mogu nositi, oboljele su od depresije, neke su i suicidalne i sl. Mnogo je i očeva koji se s tom činjenicom jako teško nose.
    I mnogo toga napisanoga na kojekakvim društvenim mrežama pa i ovdje ostaje mrtvo slovo na papiru, a i podloga je za dokazivanje i nadmetanje...
    Baš zato zovem sve vas da dođete na samo jednu donatorsku večer (kad se bude održavala) i uživo poslušate priče i svjedočanstva tih ljudi, tih majki i očeva, koji su se odlučili za pobačaj, ali jednostavno se više nisu u stanju vratiti "normalnom" životu, životu kakav su prije "vodili" (a za koje mi se stalno čini kako ne vjerujete da postoje). To nisu ljudi koje je udruga čarobno preobratila i odgovorila ih od pobačaja. To su ljudi koji žive među nama i koji se jako teško nose s odlukom koju su donijeli i onime što su napravili. Ništa vam se neće dogoditi, samo sjedite i slušajte, ne morate ni lipu donirati niti ikakvu životnu odluku donijeti.
    A to su samo oni koji su pristali svjedočiti, broj je, sigurna sam, mnogo veći.

Licemjerna je i tvoja izjava o pritisku medicinskog osoblja. Prije svega, maknula bih riječ pritisak zbog isključivo negativnoga konteksta, a i zbog toga što je ta riječ ovdje (zlo)upotrijebljena.
    To odlično ilustrira sljedeći primjer iz svjedočanstva Marije Jurić:
    "Otišla sam na pregled i dogodilo se čudo da mi je Bog tog dana poslao doktoricu koja je htjela da pogledam svoje dijete na ultrazvuku kako bih bila sigurna želim li uistinu napraviti abortus. U meni se sve lomilo na tom stolu, bila sam pod silnim grčem… To se ne može opisati. Sve su mi misli poletjele u jednom smjeru, a to je bilo prema mojemu malom sinu. Shvatila sam da je i on bio isti takav i kako bih se samo osjećala kada bih njega izgubila Kao ni onaj dio kada sam pogledala u svoju bebu i vidjela zapravo to malo čudo od 9 tjedana i 4 dana kako miče nogicama, kako skače u trbuhu, kako to maleno srce kuca. Sve su mi misli poletjele u jednom smjeru, a to je bilo prema mojemu malom sinu. Shvatila sam da je i on bio isti takav i kako bih se samo osjećala kada bih njega izgubila. …vjerujem da je to najbolje što sam mogla napraviti u svom životu. Sačuvati ovo svoje blago. Doktorica mi je svejedno napisala broj telefona u slučaju da se predomislim, jer sam sutradan trebala doći na abortus."

Pa te pitam - bi li liječnica bila odgovorna, savjesna i časna da je samo tako napravila abortus? A nečasna je i nesavjesna jer je rekla ženi da pogleda svoje dijete na UZV-u?
    I kako to da se ta žena tako brzo pokolebala u svoju odluku (kad je vidjela svoje dijete na UZV-u) ako je tako sigurna u nju (kako pišeš)? Zbog pritiska okoline? Kako da ne.
    A kakve su to žene koje nisu u stanju pogledati svoje dijete na UZV-u, ali su u stanju pobaciti? Za mene su kukavice i licemjeri. S čime se to one ne mogu nositi? Sa slikom srca koje kuca? Ručice koja se miče? Ma jok, to je zbog pritiska okoline.
    I one koji niječu da je beba/osoba u njihovu tijelu pitala bih - ako to nije beba, onda nisi ni trudna, zar ne? Što ćeš onda pobaciti? Žarulju?
    Hajte se sada bacite na dublju semantiku i vratite se svojoj površnosti.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    za početak bi bilo divno (i potrebnije) da bolnice na svojim web stranicama objave par osnovnih informacija o prekidu trudnoće. počev od toga da ga obavljaju, koje vrste i kako ta cijela procedura izgleda, koji dokumenti su potrebni i sl.
    potom bi bilo lijepo da osobe na šalteru ili pri telefonu, kad im se žena obrati, ponude sve bitne informacije koje žena traži, uljudno i profesionalno, a ne da daju šture informacije ili da žene odbijaju, onda bi svakako bilo preporučljivo da ženama nitko od medicinskog osoblja ne nameće svoj osobni stav o pobačaju ili o tome što bi žena trebala odlučiti ili ne, i da bolnice osiguraju ženama da svaki (f#?$ing) dan netko u bolnici dežura tko uistinu obavlja pobačaje (tko nema priziv savjesti), a ne da žene moraju znati kada je ono u bolnici liječnik/ica koji obavljaju pobačaj. tako da, ajmo mi prvo riješiti te bitne stvari, a onda ćemo se baviti finesama.
    Stvari bi trebale tako izgedati, ali to bi bilo daleko iznad uobičajenog načina funkcioniranja bolničkih usluga, barem kakve ih ja poznajem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •