Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih rekla da je stvar u tome da je ispravna odluka ona koju odluce osobe koje na nju imaju pravo. Moje uvjerenje je da je to samo i jedino osoba koja je s tim djetetom trudna. Moze razgovarati s partnerom, uzeti njihovo misljenje u obzir, ali na kraju dana, odluka je samo na toj osobi.

Jasno mi je da ima ljudi koji vjeruju i zele drugacije, ali dok god oni ne mogu preuzeti odgovornost (znaci postati trudni s tim istim djetetom), ne bi smjeli nikako i nikada imati pravo mijesati se u tu odluku. Sve i da se obvezu da ce preuzeti brigu o djetetu poslije rodjenja, jos uvijek nisu u mogucnosti iznijeti trudnocu umjesto osobe koja tu trudnocu (vise) ne zeli.
    Ako je to bit i kriterij, zasto se onda kao prepreka pobacaju u 22.tjednu trudnoce stavlja zdravstveno stanje ploda ?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je to bit i kriterij, zasto se onda kao prepreka pobacaju u 22.tjednu trudnoce stavlja zdravstveno stanje ploda ?
    Ne stavlja se zdravstveni stanje kao prepreka u 22 tj.
    Stavlja se opcenito prepreka na 22 tj za prekid trudnoce bez obzira na zdravstveno stanje . Stanje moze biti potpuni beznadno i ugrozavajuce za majku pa nece nitko u Hrvatskoj napraviti prekid iako zakon daje tu mogucnost . Ali prije 22 tj. za prekid trudnoce dovoljno je imati bilo kakvu ozbiljniju poteskocu , ni blizu tako beznadnu kao sto je ovaj slucaj o kojem se prica.

U zakonu ne postoji nikakav famozni 22 tjedan, na koji se kao carobnu granicu poziva struka. To je potpuno slobodna interpretacija ili nekakav nepisani dogovor struke, koji nema podlogu u zakonu .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •