rehab prvotno napisa
Krenula sam ti jucer napisati odgovor i nesto me je omelo, pa sam zaboravila.
Hajde sad zamisli sto bi tek bilo da su se zene okupile,kleknule i pomolile. Ovo je jedna od rijetkih krscanskih inicijativa ciji su nosioci bas muskarci, da je uopce i besmisleno pomisljati da se radi o diskriminaciji zena. Pa upravo zene su te koje u krscanstvu u ogromnom postotku aktivno sudjeluju u aktivnostima vjerske zajednice, sto unutar obitelji, sto u drustvu. Broj muskaraca laika koji su na taj nacin aktivni, minoran je u odnosu na broj zena. Netko je iznad napisao, mozda bas i ti, da se radi o istim muskarcima koji su doma nasilni. Evo, ja ne znam sve te molitelje, ali znam neke. Mozda ti koje ja ne poznajem i jesu doma nasilnici. Ja to ne mogu znati, jer ih ne poznajem. Ove koje poznajem, doma ne da nisu nasilni, nego su i premekani za moj osobni ukus. Za jednog od njih sam se ne jednom zapitala kako moze sebi dozvoliti da ga njegova zena tako tlaci i razvlaci, jos prije nego sam ga vidjela da kleci i moli. Poanta je da se na te muskarce odmah gledalo s predrasudama i prisile su im se karakteristike koje ne da nisu nuzno istinite, nego su u nekim slucajevima i dijametralno suprotne od stvarnosti.
Za kraj, jos jednom naglasavam, rijeci kao sto su krscanski uzor, duhovni autoritet, nemaju isto znacenje kao u svjetovnom smislu. Zato sam i napisala iznad, nema smisla ove molitvene nakane objasnjavati nekome tko nije u vjeri.