Riri92 prvotno napisa
Ne mora biti da se žene koje jednostavno odu ne bi ni našle u takvoj situaciji. Ja sam "jednostavno" otišla. Stavljam pod navodnike jer nije bilo jednostavno prihvatiti da sam zlostavljana i da se to baš meni dogodilo i da sam pala na manipulacije jednog bolesnika, ali sam vrlo jednostavno otišla. Jer u situaciji on ili ja, uvijek biram sebe. Jedino su mi djeca ispred mene. Čak i sada u braku ne mislim da nužno trebam muža. Volim ga i želim ga pored sebe, ali ga ne trebam.
U svojoj okolini imam svakakve primjere žena, a najviše onih koje opravdavaju nasilje, bilo psihičko ili fizičko. Opravdava se nasilje, opravdava se prevara, opravdava se sve, jer očito misle da im muškarac treba za sreću. Imam i ja situaciju u obitelji gdje je nasilnik utjecao na skoro pa potpuni prekid odnosa. Ženi koja je maltretirana se pokušavalo pomoći godinama, ne radi se ni o tome da nije imala podršku, imala je, ali nije htjela otići jer je "on dobar u duši". Umro je nedavno, spasila se makar prisilno kad nije htjela sama. Iz takvih situacija se jednostavno s vremenom makneš jer postane preveliki teret pokušavati pomoći osobi koja će opravdati svako sranje zbog ljubavi. Navodne ljubavi naravno.
I u takvim situacijama, kad stvarno imaš svu podršku i pomoć obitelji i okoline, ali jednostavno ne želiš, zaista stavljam krivnju na te žene. Moraš se htjeti spasiti sama, ne postoji magični spasitelj koji ti mijenja život dok sama ne kreneš. Nema ga, neće doći, ne postoji.