Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je i moj doživljaj kad su hrvatski reproduktivni ginekolozi tvrdili da je zamrzavanje jajnih stanica jednako uspješno kao i zamrzavanje embrija.
    Zaista nema potrebe poopćavat. Ako ih tvrdi par/šačica, ne tvrde svi ostali hrvatski reproduktivci.
    Općenito svašta je napisano za naše reproduktivce s čim se ne slažem jer i sama sam bila dio te priče. Ne volim stavljanje svih u isti koš. ako nisu istupili javno, ne znači da nisu protiv. Ne vole se svi medijski eksponirati.

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Čini mi se da za to ima više rješenja, pa čak i ako ti je situacija takva da su svi u prizivu savjesti (čega ne bi bilo da je motivacija zaista savjest, po mome mišljenju) i da se to ne da tek tako promijeniti, onda treba smislit model da se pravo ostvaruje u privatnim ordinacijama, a na teret zdravstvenog. Ili što je Selakica sinoć rekla, da je obaveza bolnice da nađe vanjskog suradnika bez priziva savjesti.

A ona 22 tjedna koja se stalno i na ovoj temi spominju i nisu tako iz vedra neba, ako je izrečeno sinoć točno - da je to granica preživljavanja. Ja sam mislila da je ona viša, ostao mi je valjda neki stari podatak.
    Evo ovo je na tragu onoga što meni zdrava logika nalaže i o tome pišem cijelo vrijeme na temi.
    Nije nužno toliko mijenjati zakon (iako ima naravno prostora za poboljšanja), koliko iznaći rješenje u praksi da se ponudi takva medic.usluga.

Da tako je, nije granica 22tj pala s neba. Iznad 24 tj šansa je cca 70%, tako da s 22 tj itekako postoje šanse preživljavanja.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.05.2022. at 13:17

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •