Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
Isto tako mozemo reci da je vrlo ironicno da nitko ne organizira autobuse za djecu oboljelu od cisticne fibroze iz ekipe koja tvrdi da dostojanstvo i interese zivucih osoba treba staviti ispred dostojanstva i interesa nerodjenih osoba.
Mislim, mozemo se ovako nabacivati optuzbama do beskraja. Ja sam samo protiv rasirenog stava da bolesno dijete donosi samo tugu, jad i nesrecu. I ne vidim pobacaj kao rjesenje, nego unaprijedjenje kvalitete zivota obitelji s bolesnom djecom na svim razinama.
Slucaj koji je trenutno aktualan nije djete s poteskocama nego dijete sa teskim ostecenjima bez sansi za kvalitetan zivot. Nije u pitanju DS koji ima vrlo siroki raspon poteskoca i spojiv je sa zivotom, nije nedostatak šake ili nedostatak sluha. Vrlo je siroki pojam bolesti i poteskoca , i ne mozemo ih sve stavljavljati u isti kos.
Pa bez obzira na sve, da su stvari idealne, da zivimo.u izmisljenij zemlji idealnig sustava uvijek bi postojala neka zena koja bi rekla da se ne moze na taj nacin nositi sa situacijom teske bolesti bez nade. I takva zena treba imati izbor.