Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Pa vidis, to pitanje upravo postavlja rehab s 'dokud to vodi'. I ja postavljam to pitanje dokud vodi. To je super logicno pitanje za sve koje se pitamo - a sto nakon poroda. Za mene vodi - do Sluskinjine price i Gileada.
Vjerujem da je vecina nas gledala Sluskinjinu pricu. Evo, meni se osobno cini nevjerojatna pomisao da cemo jednog dana u zivjeti u svijetu gdje ce me moj susjed koji ne moze imati djece silovati i drzati kao svoju ropkinju koja mu radja djecu. Ta serija je utopijska prica i cini mi se totalno bespredmetnim i suvisnim bazirati svoja uvjerenja i svjetonazor na utopijskoj prici.
U zivotu sam imala jedno jedino direktno iskustvo u doticaj s udrugom koja se snazno zalagala za dostupan, siguran i legalan pobacaj. U njihovoj brosuri su bili navedeni razlozi zasto se odluciti za pobacaj. U jednom od njih je pisalo doslovno da zena treba razmisliti cini li emocionalno nasilje nad svojim partnerom ako zeli roditi dijete bez njegova pristanka. Zakljucak je bio da cini i da treba pobaciti ako partner ne zeli to dijete. Zao mi je ko psu sto tada nisam uslikala tu brosuru jer ni danas ne vjerujem onome sto sam procitala. Sad bih ja to iskustvo s tom udrugom trebala poopcavati na sve ostale udruge koje se zalazu za pobacaj i bazirati svoja uvjerenja na tom iskustvu ? Ipak smatram da treba zadrzati zrnce zdravog razuma i razluciti koje su opcije vjerojatne a koje tesko dostizne.