Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ne pada na pamet opisivati život dostojan čovjeka, zašto bih? Ja ne odlučujem o prekidu ničijeg života, oni koji odlučuju imaju svoje razloge i sasvim je nebitno slažem li se ja s njima ili ne, pa nije moja odluka.

Ali ipak ne treba zaboraviti da postoje bebe kojima se nije davala šansa za normalan život pa su je one pronašle same, kao i njihove majke koje su donijele odluku koja se opisivala sebičnom pro liferskom, pa eto ispala ispravna. Postoje pogreške u medicini, koje se na kraju kad sve ispadne u redu opišu kao "čudo". E sad jel to čudo ili je samo liječnička pogreška u procjeni, nikad se ne sazna. Ja već dvije godine razmišljam o tome da moje prekrasno zdravo dijete ne bi bilo tu da sam poslušala liječnike. I ja nikad ne bih saznala da bi sve bilo u redu da sam poslušala. To je bila moja odluka i imala sam izbor i svatko treba imati izbor, ali zašto smo toliko isključivi? Zašto se na spomen djeteta s teškoćama odmah daje poveznica na nedostojan život i na razne ustanove? Ne mora biti tako. Ne mora biti ispravna odluka zadržati dijete, ali ne mora biti ispravna odluka ni pobačaj. Stvar je u tome da ne znamo, a to nam je valjda najteže prihvatiti.
    Riri, ne želim zloupotrijebiti tvoju priču koja je srećom imala sretan završetak, ali mi nije jasno kako se na ovoj temi pomalo olako "prelazi preko nje". Tvoja je priča uistinu snažno svjedočanstvo - o mogućoj pogrešnoj liječničkoj procjeni, o "unutarnjem glasu", o čudu, ma kako god to netko tumačio. Tvoja ispravna odluka u teškoj situaciji darovala je tvojem djetetu sretan život u vlastitoj obitelji. A i svima vama.
    Ne znam jesu li liječnici ikad komentirali tvoj slučaj, ako smijem pitati, kad si rodila zdravo dijete? I oprosti ako je pitanje preintimno.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Riri, ne želim zloupotrijebiti tvoju priču koja je srećom imala sretan završetak, ali mi nije jasno kako se na ovoj temi pomalo olako "prelazi preko nje". Tvoja je priča uistinu snažno svjedočanstvo - o mogućoj pogrešnoj liječničkoj procjeni, o "unutarnjem glasu", o čudu, ma kako god to netko tumačio. Tvoja ispravna odluka u teškoj situaciji darovala je tvojem djetetu sretan život u vlastitoj obitelji. A i svima vama.
    Ne znam jesu li liječnici ikad komentirali tvoj slučaj, ako smijem pitati, kad si rodila zdravo dijete? I oprosti ako je pitanje preintimno.
    Jesu, oni su od 20. tjedna kad su počeli problemi pa sve do poroda govorili da je to dijete čudo jer je uopće izdržalo trudnoću. Nisu mu skoro pa nikakvu šansu davali. S obzirom na to da je ovo ipak tema koja ima malo drugačije polazište, a ja zaista ne bih htjela da ispadne da svoju pozitivnu priču pišem jer mislim da bi svi trebali onako kako sam ja napravila, napisat ću ti ostatak na pp.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu, oni su od 20. tjedna kad su počeli problemi pa sve do poroda govorili da je to dijete čudo jer je uopće izdržalo trudnoću. Nisu mu skoro pa nikakvu šansu davali. S obzirom na to da je ovo ipak tema koja ima malo drugačije polazište, a ja zaista ne bih htjela da ispadne da svoju pozitivnu priču pišem jer mislim da bi svi trebali onako kako sam ja napravila, napisat ću ti ostatak na pp.
    Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •