Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
Tanci, kako znas da nitko od nas nije bio s te strane? Kako znas da nitko od nas nije radio u Bistri, volontirao u Bistri ? Kako znas da netko od nas nema neka bolna iskustva koja nije spreman podijeliti na ovom forumu, pa da onda forumska komisija donosi pravorijek o tome zasluzujemo li imati vlastito misljenje o pobacaju i eutanaziji ili ne?
Evo, meni se eutanazija cini puno postenija opcija od pobacaja. Odluku za sebe donosi odraslo, samostalno ljudsko bice. Kod pobacaja je zivot malenog bespomocnog ljudskog bica ovisan o tudjim odlukama. Ne mislim da bih napravila ili podrzala ni jedno ni drugo, ali vidim tu neku razliku.
Pa i za to bespomocno ljudsko bice je netko odgovoran. Ako ono pati, ako je bol nesnosljiva, kako odlucis da to tako unedogled gledas umjesto da mu pomognes pronaci mir, npr? Nije da prepustas odluku bicu koje ju samo ne moze donijeti. To je onda kukavicluk i opet se brines vise o svojoj savjesti nego dobrobiti onog za kojeg si odgovoran. Mislim, ne ti, samo sam sad tako napisala. Nije savjest uvijek mirna ako odlucis nista ne uciniti. Zivot je i donosenje odluka. I druge odluke donosimo za djecu, bolesnu i zdravu. Ako ja razumijem dobro ovo sto tu pise?